5 λόγοι που η αναζήτηση εργασίας που κάνετε δεν πετυχαίνει

αναζήτηση εργασίας αποτυχίαΈχετε στείλει δεκάδες αιτήσεις, έχετε πάει σε μερικές συνεντεύξεις για εργασία και όμως βλέπετε ότι δεν πετυχαίνετε κάποια θέση εργασίας. Ξεκινάτε λοιπόν και κατηγορείτε την αγορά εργασίας και την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και σιγά σιγά παραιτείστε από την αναζήτηση εργασίας. Όμως, μήπως πρέπει να ανανεώσετε τους τρόπους που ψάχνετε για δουλειά για να πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα; Παρακάτω θα εξετάσουμε τους τομείς που μπορεί να βελτιωθεί ένας υποψήφιος για εργασία για να βελτιώσει τις πιθανότητες πρόσληψης.

Έχετε αρνητική συμπεριφορά και έλλειψη αυτοπεποίθησης

Κανείς δεν πάει σε έναν αγώνα για να χάσει. Έτσι πρέπει να κάνετε και εσείς. Να μπείτε στον αγώνα για να κερδίσετε, με θετική συμπεριφορά και με αυτοπεποιήθηση. Κάντε ότι μπορείτε για να κερδίσετε.

Δεν δικτυώνεστε αρκετά

Ένα από τα πιο σημαντικά λάθη που κάνει κάποιος που ψάχνει για δουλειά είναι να ζητάει από γνωστούς και αγνώστους να πούνε έναν καλό λόγο για αυτούς για κάποια θέση εργασίας. Αυτό συνήθως δεν γίνεται. Δεν μπορείτε από κάποιον που είναι απλά γνωστός να του ζητήσετε κάτι. Πρέπει να έχετε πρώτα μια καλή σχέση μαζί του, να είστε φίλοι, να ξέρει τι αξίζετε, ίσως να τον έχετε βοηθήσει σε κάτι άσχετο και να του έχετε δείξει και αξιόπιστη συμπεριφορά. Επίσης είναι σημαντικό να έχετε και καλές σχέσεις με άτομα που βρίσκονται στην ίδια ειδικότητα με εσάς. Μετά μπορείτε να ενεργοποιήσετε αποτελεσματικά τις γνωριμίες σας για να έχετε τα θετικά αποτελέσματα που θέλετε.

Δεν έχετε επενδύσει αρκετά στο βιογραφικό σας

Πλέον δεν υπάρχει χώρος στην αγορά εργασίας για ένα κακό βιογραφικό. Οι διευθυντές του ανθρώπινου δυναμικού επειδή λαμβάνουν πολλά βιογραφικά τα κοιτάζουν σε μερικά δευτερόλεπτα. Κακογραμμένα, χωρίς δομή και μέτρια βιογραφικά είναι σίγουρο ότι δεν θα σας δώσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δεν ζητάτε συμβουλές

Μπορείτε να ζητήσετε πάντα συμβουλές από κάποιους ποιο έμπειρους από εσάς. Να είστε προετοιμασμένοι πάντα να ακούσετε την αλήθεια. Αν κάποιος σας πει ότι το βιογραφικό σας είναι χάλια, το πιο πιθανό είναι να είναι χάλια. Φυσικά δεν πρέπει μόνο να ακούτε τις συμβουλές των άλλων, αλλά αρκετά πράγματα να τα κάνετε και πράξη. Είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζετε κόσμο που να βρίσκεται στην ίδια αγορά με εσάς αλλά περισσότερα χρόνια και να ρωτάτε τη γνώμη του.

Ψάχνετε σε λάθος μέρος

Ανάλογα τη θέση που ψάχνετε πρέπει να ψάχνετε και σε ανάλογα μέρη. Πχ αν είστε προγραμματιστής μπορείτε να ψάχνετε σε ιστοσελίδες που έχουν αγγελίες εργασίας για προγραμματιστές, αν η εξειδίκευση σας είναι στη πώληση ρούχων μπορείτε να μπείτε στις ιστοσελίδες των μαγαζιών και να δείτε αν έχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας ή να πάτε σε κάποιο μέρος που έχει πολλά μαγαζιά συγκεντρωμένα και να ρωτήσετε. Επίσης είτε λίγες είτε πολλές γνωριμίες έχετε, ποτέ μη βασιστείτε μόνο σε αυτές για την εύρεση εργασίας.


Πηγή: e-biografiko.grΘέσεις Εργασίας σε άλλες εταιρείες:

Σκλαβενίτης ΑΒ Βασιλόπουλος Carrefour Μαρινόπουλος Μασούτης
ΟΤΕ Lidl COSCO ΕΛΤΑ
Jumbo My Market Vodafone Cosmote
Hondos Center Γαλαξίας Praktiker Αρβανιτίδης
Costa Navarino Τέρνα ΑΚΤΩΡ ΔΕΗ
WIND IKEA Inditex Προμηθευτική
Πλαίσιο Zara Olympic Air Κωτσόβολος
Everest ΦΑΜΑΡ Eurobank Παπαστράτος
Goody’s Κορρές Coca Cola 3Ε INTERSPORT
ΙΑΣΩ Βιοιατρική Ταχυδρ. Ταμιευτήριο Flocafe
ΑΣΔΑ Euromedica ΔΕΛΤΑ Cyta Ελλάδος
J&P αβαξ Τράπεζα Πειραιώς Διεθνής Αθλητική (Admiral) Αθηναϊκή Ζυθοποιία
Leonidas Γερμανός ΦΑΓΕ Ελαΐς
Εθνική Τράπεζα Alpha Bank HSBC Bank Πανελλήνια Τράπεζα
Attica Bank Mikel Leroy Merlin Παγκρήτια Τράπεζα
Shell Revoil ΕΤΕΚΑ BP
Aegean Oil JetOil Παπαδοπούλου Ελιν
ΕΚΟ Motor Oil Ελληνικά Πετρέλαια Avin
Oteplus Abbott Adelco AdiPharm
Amvis Astellas Teleperformance Amgen
Max Perry G4S Apivita Φούρνοι Βενέτης
McDonald’s BAZZ-R Dominos Κωνσταντινίδης Ζαχαροπλαστεία
Village Cinemas Γρηγόρης Xtreme Stores Καρέλιας
TGI Fridays Coffee Island Sephora b...eat
Hertz Yava Makro Simply Burgers
Pizza Fan ΟΠΑΠ Creta Farms Pepsico – Ήβη
Νίκας Υφαντής Avis Τσιμέντα Τιτάν
ΑΓΕΤ Ηρακλής Ok! Markets Lovie Cosmetics Καραμολέγκος
ΒΙ.Κ.Η. Coffee Lab Colgate Bic
Unilever Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Novartis Barilla
Απολλώνιον Dell Κρητικός Λουξ
Όμιλος Σαράντη Cosmos Aluminium Ορφεύς Βεϊνόγλου Nobacco
H&M Adecco Kleemann Green
ΟΛΘ Χατζόπουλος Α.Ε. Brinks Otis
Celestino OnePharma

Σχετικά Άρθρα: