4 πράγματα που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε κατά τη διάρκεια των σπουδών σου

εκπαίδευση και θέσεις εργασίαςΜπορεί οι σπουδές να σας προετοιμάζουν για την εξάσκηση ενός επαγγέλματος και η όλη έμφαση να δίνεται στα μαθήματα της ειδικότητας σας, αλλά πλέον είναι χρέος σας τον χρόνο των σπουδών σας να φροντίσετε να τον εκμεταλλευτείτε όσο το δυνατόν καλύτερα έτσι ώστε κατά την αποφοίτηση σας να μπορείτε να εξασφαλίσετε μια αξιόλογη θέση εργασίας. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε κάποια πράγματα που πρέπει να κάνετε για να είστε ανταγωνιστικοί σε σχέση με τους συμφοιτητές σας.

Βρείτε μια δουλειά

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο το να βρείτε μια δουλειά για να βρείτε μια δουλειά στο μέλλον αλλά η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Μπορείτε να μάθετε το επάγγελμά σας καλά αλλά θα πρέπει να μάθετε και να δουλεύετε. Μέσα στις γνώσεις/εμπειρίες που θα αποκτήσετε είναι να είστε τυπικοί, να μπορείτε να επικοινωνείτε καλά με τους συναδέλφους και τους προϊστάμενους σας καθώς και γνωριμίες μέσα από το χώρο εργασίας σας. Η οποιαδήποτε εργασία αν είστε παρατηρητικοί σας προσφέρει αρκετή εμπειρία για το πώς δουλεύει και το πώς πρέπει και δεν πρέπει να δουλεύει μια επιχείρηση και είναι απαραίτητη γνώση ειδικά αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε δική σας επιχείρηση στο μέλλον.


Προσπαθήστε να έχετε καλές σχέσεις με τους καθηγητές σας

Οι καθηγητές της οποιαδήποτε σχολής σας είναι πολύ πιθανό να έχουν αρκετές γνωριμίες που μπορούν να σας βοηθήσουν επαγγελματικά στο μέλλον. Προσπαθήστε να καταλάβετε ποιοι από τους καθηγητές σας έχουν τις περισσότερες/καλύτερες γνωριμίες και δώστε λίγο παραπάνω έμφαση στα μαθήματα τους. Προσοχή βέβαια χρειάζεται στη συμπεριφορά σας να είστε διακριτικοί έτσι ώστε να μη θεωρείται ότι τους ‘γλύφετε’ ή τίποτα τέτοιο. Ο σκοπός σας θα πρέπει να είναι να αποκτήσετε όσο το δυνατόν περισσότερες ικανότητες και να ξέρουν οι καθηγητές σας για αυτό.

Μάθετε μια ξένη γλώσσα

Ναι, τα Αγγλικά δυστυχώς πλέον δεν είναι αρκετά και η μετανάστευση στην Αγγλία δεν ακούγεται κάτι τρομερό. Μπορείτε κατά τη διάρκεια της σχολής σας να μάθετε μια δεύτερη ή τρίτη ξένη γλώσσα που θα σας βοηθήσει επαγγελματικά όπως πχ Γαλλικά ή Γερμανικά. Ειδικά τα τελευταία χρόνια λόγο της ανάπτυξης της οικονομίας της Ρωσίας και της Κίνας αρκετός κόσμος μαθαίνει Ρώσικα και Κινέζικα. Φυσικά εννοείται ότι οποιαδήποτε γνώση ξένης γλώσσας θα μπορέσει μεθαύριο να σας δώσει την ευκαιρία να δουλέψετε σε όποια χώρα επιθυμείτε.

Επεκτείνετε τις γνώσεις σας γύρω από τις σπουδές σας

Σίγουρα τα μαθήματα της σχολής σας είναι αρκετά σημαντικά. Όμως διδάσκονται ταυτόχρονα σε εκατοντάδες φοιτητές. Μπορείτε να διαφοροποιηθείτε από τους υπόλοιπους συμφοιτητές σας με το να ερευνάτε την ειδίκευση σας παραπάνω και να ενημερώνεστε για τα νέα του χώρου σας. Η ενημέρωση σας μπορεί να γίνεται είτε από εξειδικευμένα περιοδικά, είτε από εξειδικευμένες ιστοσελίδες ανάλογα με το επάγγελμά σας, είτε παρακολουθώντας σχετικά σεμινάρια. Ειδικά τα σεμινάρια μπορείτε και να τα προσθέσετε στο βιογραφικό σας αλλά και μέσα από αυτά να αποκτήσετε κάποιες γνωριμίες που θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν στο μέλλον.


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα:
Επαγγέλματα που υπάρχει ζήτηση στην Ελλάδα
Όταν το βιογραφικό δεν είναι αρκετό για μια θέση εργασίας
Τρόποι για να δικτυώνεστε εύκολα και απολαυστικά