Ημιαπασχόληση ή πλήρης απασχόληση

Ημιαπασχόληση - πλήρης απασχόλησηΟι ανάγκες των εταιριών για εργατικό προσωπικό έχουν μειωθεί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εξαλειφθούν κάποιες θέσεις εργασίας ή να περιοριστούν οι ώρες εργασίας σε κάποιες από αυτές. Καλώς ή κακώς αυτή είναι η κατάσταση αυτή τη περίοδο και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δούμε πώς μπορούμε να βρεθούμε ωφελημένοι από αυτό.

Βελτίωση του βιογραφικού σας

Μια θέση ημιαπασχόλησης μπορεί να μας δώσει ευκαιρίες να μάθουμε κάποιες δεξιότητες που δεν θα μαθαίναμε κανονικά. Ειδικά αν η θέση απευθύνεται σε άτομο που δεν έχει εμπειρία. Επίσης ακόμα και αν είναι θέση ημιαπασχόλησης, φαίνεται να υπάρχει μια ‘συνέχεια’ στο βιογραφικό μας.

Ελεύθερος χρόνος για μάθηση, όχι διασκέδαση

Μια θέση ημιαπασχόλησης μας δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε τον υπόλοιπο ελεύθερο μας χρόνο για να μάθουμε κάποια άλλα στοιχεία που θα μας βοηθήσουν στην εργασία μας, όπως πχ μια ξένη γλώσσα η ένα καινούργιο πρόγραμμα στον υπολογιστή. Το να εκμεταλλευόμαστε αποκλειστικά τον ελεύθερο χρόνο που έχουμε λόγο ημιαπασχόλησης αποκλειστικά στη διασκέδαση (βόλτες με φίλους, καφέδες κτλ) δεν είναι κάτι που θα μας δώσει μακροπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα.





Καινούργιες γνωριμίες – δικτύωση

Η έναρξη εργασίας (είτε πλήρη απασχόληση είτε ημιαπασχόληση) μας βρίσκει σε ένα εντελώς καινούργιο περιβάλλον με άγνωστο κόσμο. Είναι στο χέρι μας τον άγνωστο κόσμο – συναδέλφους να τους μετατρέψουμε σε γνωστούς και φίλους όπου κάποια στιγμή στο μέλλον να μπορούν να μας βοηθήσουν στο να βρείτε μια διαφορετική θέση εργασίας. Αυτό είναι και ένας σημαντικός λόγος που πρέπει πάντα στην εργασία μας να είμαστε επαγγελματίες. Δεν ξέρουμε ο συνάδελφος μας στο μέλλον σε τι θέση θα βρίσκεται και σε ποια εταιρία θα εργάζεται.

Συνεχή αναζήτηση εργασίας

Εφόσον εργαζόμαστε λιγότερες ώρες την ημέρα έχουμε τη δυνατότητα να ψάξουμε παράλληλα και για μια δεύτερη θέση ημιαπασχόλησης ή και για μια θέση πλήρης απασχόλησης. Είναι προς όφελος μας τον ελεύθερο μας χρόνο να τον χρησιμοποιούμε για το συμφέρον μας 100%. Πολλές εταιρίες μπορεί βέβαια να μας υπόσχονται ότι στο μέλλον η σύμβαση ημιαπασχόλησης θα μετατραπεί σε σύμβαση πλήρης απασχόλησης, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό δεν θα πρέπει να μας απασχολεί.


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: