Βελτιώστε το προφίλ σας στο LinkedIn

linkedin profileΓια όσους δεν το γνωρίζουν το LinkedIn είναι ένα εργαλείο επαγγελματικής δικτύωσης. Διαφορετικά θα μπορούσαμε να το πούμε σαν το Facebook για επαγγελματίες. Χρησιμοποιείται για τη σύνδεσή μας με πρώην συμφοιτητές, πρώην συναδέλφους και επαγγελματικές γνωριμίες. Επίσης τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιείται από εταιρίες για να βρούνε υποψήφιους εργαζόμενους. Στο παρακάτω άρθρο θα περιγράψουμε τι πρέπει να κάνετε έτσι ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες σας να βρείτε κάποια δουλειά μέσω του LinkedIn

Κρατήστε το προφίλ σας ενημερωμένο

Όπως βάζετε στο Facebook τα τελευταία τραγούδια που σας άρεσαν, έτσι πρέπει να ενημερώνετε και το LinkedIn profile σας. Γράψτε τις τελευταίες ικανότητες/γνώσεις που αποκτήσατε και φροντίστε πάντα να ενημερώνετε σε ποια εταιρία βρίσκεστε. Μη ξεχάσετε να βάζετε οτιδήποτε σεμινάρια παρακολουθείτε και όλων των ειδών τα πτυχία που έχετε αποκτήσει μετά το Λύκειο.

find-peopleΣυνδεθείτε με όλους τους γνωστούς σας

Βρείτε όλους τους γνωστούς, πρώην και νυν συναδέλφους και συμφοιτητές και συνδεθείτε με αυτούς. Μπορείτε να τους ψάξετε είτε βάση ονόματος είτε βάση σχολής. Αν έχετε πολύ ενεργό προφίλ στο Facebook μπορείτε στο Facebook status σας να κάνετε copy-paste τη διεύθυνση του public LinkedIn profile σας και να πείτε στους φίλους σας να σας βρουν.

Ζητήστε από πρώην συναδέλφους σας να σας κάνουν ‘recommend’

Μπορείτε στο LinkedIn να ζητήσετε από πρώην συναδέλφους σας να σας γράψουν κάποιο μικρό σχόλιο σχετικά με τη δουλειά σας. Έτσι, με το να ‘εμφανίζεται’ και κάποιος άλλος στο προφίλ σας που σας προτείνει, σας κάνει αυτομάτως να φαίνεστε πιο αξιόπιστο άτομο που θα μπορέσει κάποιος άγνωστος να σας εμπιστευθεί.


Συνδεθείτε σε σχετικά groups στο LinkedIn ή άλλου

Στο LinkedIn μπορείτε να συνδεθείτε σε συγκεκριμένα groups με συγκεκριμένα ενδιαφέροντα και να συμμετέχετε στις συζητήσεις. Μπορεί από κάποια από τις συζητήσεις να εξελιχθεί σε επαγγελματική επαφή. Επίσης, μπορείτε να βρείτε διάφορα forums εκτός LinkedIn ανάλογα με το επάγγελμά σας που σας επιτρέπουν να δημοσιεύσετε το LinkedIn profile σας και να βρείτε επαφές από εκεί. Ακόμα και να μην συμμετέχετε ενεργά στις συζητήσεις, σίγουρα θα μπορείτε να ενημερώνεστε και για τις τελευταίες εξελίξεις του επαγγέλματός σας.

Δείτε τον ανταγωνισμό

Πολλά connections σας είναι τόσο συνάδελφοι όσο και ανταγωνιστές σε διάφορες θέσεις εργασίας. Φροντίστε να κοιτάζετε περιστασιακά τα προφίλ τους και να βεβαιώνεστε ότι θα βρίσκεστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό.

 


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα:
Εργασία μέσω internet
Τι να προσέξετε πριν αποδεχτείτε μια θέση εργασίας
Τα 4 χαρακτηριστικά ενός καλού ηγέτη