5 συμβουλές δικτύωσης (networking)

networkingΕίναι σίγουρο ότι οι γνωριμίες βοηθάνε στο να βρει κάποιος μια καλή θέση εργασίας. Άλλοι είναι καλοί στις γνωριμίες και άλλοι όχι. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε 5 συμβουλές που μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε για να αποκτήσετε περισσότερους ‘γνωστούς’ που θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν ίσως μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα.

Χρησιμοποιήστε τα social media

Ξεκινήστε από τα εύκολα για να δικτυωθείτε εύκολα. Συνδεθείτε με τους φίλους και γνωστούς σας στο LinkedIn και στο Facebook. Φτιάξτε μια λίστα με τους φίλους/επαφές σας και προσπαθήστε να βελτιώσετε τη σχέση σας με αυτούς (ένα απλό ‘τι κάνεις’ καμιά φορά είναι αρκετό).

Μπορείτε να είστε ντροπαλός προς όφελος σας

Όταν θα βρεθείτε κάπου που γνωρίζετε κόσμο (πχ σε κάποιο συνέδριο, μια παρουσίαση ή ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο) θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν 2 κατηγορίες ανθρώπων: οι εσωστρεφείς και οι εξωστρεφείς. Αν είστε εσωστρεφείς, τότε μπορείτε πάλι να γνωρίσετε κόσμο αλλά θα πρέπει να είστε αυτός που ‘ακούει’ περισσότερο.

Βάλτε στόχους δικτύωσης

Για να δικτυωθείτε εύκολα μπορείτε να κάνετε αποστολή σας όποτε θα πάτε κάπου που μπορείτε να γνωρίσετε κόσμο να μιλήσετε σε Χ ανθρώπους. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε.

Μιλάτε όταν χρειάζεται

Δεν είναι απαραίτητο να μιλάτε πολύ, μπορείτε γενικά να ακούτε περισσότερο. Όμως αν γνωρίζετε κάποιο θέμα συζήτησης αρκετά μπορείτε πάντα να λέτε σύντομα τη γνώμη σας.

Χαμογελάστε

Είναι πολύ απλό και θα σας βοηθήσει στο να δικτυωθείτε και να κάνετε γνωριμίες πολύ. Το να χαμογελάτε μπορεί να σας κάνει να φαίνεται ότι περνάτε καλά χωρίς να φαίνεται κάτι αρνητικό σχετικά με εσάς. Επίσης θα είναι πιο εύκολο να σας γνωρίσει άλλος κόσμος επειδή φαινόσαστε πιο φιλικοί. Κάποιος που δεν χαμογελάει φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρεται, είναι κουρασμένος και δεν είναι άνετος και σίγουρα δεν θέλετε να ανήκετε σε αυτή τη κατηγορία!


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα: