Επαγγέλματα που υπάρχει ζήτηση στην Ελλάδα

επαγγέλματα με ζήτησηΗ τρέχουσα οικονομική κατάσταση έχει πραγματικά διαλύσει τη συνοχή του ιδιωτικού τομέα εργασίας στην Ελλάδα, οι θέσεις εργασίας είναι περιορισμένες, πλην όμως όχι παντελώς εξαφανισμένες. Οι τάσεις, μάλιστα, δείχνουν και προς τα πού κινείται σήμερα η αγορά, ποια επαγγέλματα και ειδικότητες έχουν ζήτηση έστω και σε αυτή τη δεδομένα δύσκολη στιγμή.

Πληροφορική – Τεχνολογία

Στο τομέα της πληροφορικής, οι κάθε είδους προγραμματιστές, σχεδιαστές ηλεκτρονικών σελίδων, διαχειριστές εφαρμογών, PHP, Java Software engineers και συναφή επαγγέλματα έχουν τη δική τους μερίδα στη ζήτηση εργασίας, τόσο λόγω της στροφής πολλών επιχειρήσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο, την προώθηση μέσω διαδικτύου, στην παρουσία τους στον κυβερνοχώρο όσο και, κυρίως, διότι μεγάλο ποσοστό από αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού για Η/Υ, ταμπλέτες και εσχάτως για «έξυπνα» κινητά και εναλλακτικά «περιβάλλοντα».

Τεχνίτες

Στον αντίποδα, στα πιο «ταπεινά» επαγγέλματα που κάποτε σνόμπαρε το ευρύ κοινό, υπάρχει μεγάλη τάση στην επισκευή, κάτι που φαινόταν να έχει εκλείψει. Έτσι, η επιχειρηματικότητα των νέων έχει στραφεί την τελευταία τριετία σε επαγγέλματα άμεσης ανάγκης, υδραυλικοί, ψυκτικοί, ηλεκτρολόγοι, αλλά και επαγγέλματα που σχετίζονται με επιδιορθώσεις σπιτιών και νοικοκυριών ή, ακόμα και επιδιορθώσεις ηλεκτρονικών συσκευών, αυτοκινήτων κλπ.. Η άλλοτε κυριαρχούσα τάση «πάρε το καινούριο, δεν συμφέρει να το φτιάξεις» έχει αντιστραφεί εντελώς!

Λογιστικά

Αξίζει να αναφερθεί πως παρά το ότι μέχρι πρότινος ο Έλληνας έφτιαχνε μόνος του τη δήλωσή του, κράταγε μόνος του τα βιβλία στην επιχείρησή του αν ήταν «μικρή» και γενικώς δεν είχε πάντα ανάγκη τη συνδρομή λογιστή, πλέον με τα μέτρα που έχουν συσσωρευτεί και τις νέες φορολογικές διατάξεις, οι φοροτεχνικοί και οι λογιστές κρίνονται από επιχειρήσεις και ιδιώτες άκρως απαραίτητοι για την αποφυγή του πραγματικά ναρκοθετημένου φορολογικού πλαισίου της Ελλάδας!

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Τέλος, οι κλάδοι που φαίνεται να έχουν μία τάση εσχάτως, είναι οι μηχανικοί και οι τεχνικοί φωτοβολταϊκών (που θα χρειαστούν και συντήρηση τα επόμενα χρόνια), οι ειδικοί στις τουριστικές υπηρεσίες, αφού εξακολουθεί ο τουρισμός να είναι η υπ αριθμό ένα «βιομηχανία» στην πατρίδα μας, ενώ στο άμεσο μέλλον μηχανικοί, μηχανολόγοι και γεωλόγοι αναμένεται να βρουν ισχυρό ρόλο στην αγορά εργασίας, αφού η στροφή της Ελλάδας και σαν κράτος, αλλά και σαν ιδιωτικός τομέας στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, είναι δηλωμένη πρόθεση και αναμένεται ο συγκεκριμένος εργασιακός τομέας να γνωρίσει μία -όχι πρόσκαιρη- άνθηση.

Social media

Αξίζει να σημειωθεί μία ισχυρή τάση στη ζήτηση ειδικών social media και στην πατρίδα μας, ένας τομέας καθόλου ανεπτυγμένος στην πραγματικότητα, αφού πράγματι είναι μία τάση που μόνο κατοχυρωμένη δεν είναι στην εκπαίδευση. Η ζήτηση είναι αρκετή τον τελευταίο καιρό και τις θέσεις καταλαμβάνουν άνθρωποι όχι ακριβώς «ειδικοί», αλλά με πολυεπίπεδη εκπαίδευση και γνώσεις δημοσίων σχέσεων συνδυαζόμενες με γνώση νέων τεχνολογιών πληροφορικής.

Αγροτικά επαγγέλματα

Η αναγκαστική στροφή της επιχειρηματικότητας προς το εξωτερικό έχει δημιουργήσει ένα εξαγωγικό κλίμα. Ειδικά τα αγροτικά προϊόντα έχουν αρχίσει να γίνονται πιο γνωστά στο εξωτερικό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας που έχουν σχέση με την αγροτική παραγωγή.


Πηγή: e-biografiko.grΘέσεις Εργασίας σε άλλες εταιρείες:

Σκλαβενίτης ΑΒ Βασιλόπουλος Carrefour Μαρινόπουλος Μασούτης
ΟΤΕ Lidl COSCO ΕΛΤΑ
Jumbo My Market Vodafone Cosmote
Hondos Center Γαλαξίας Praktiker Αρβανιτίδης
Costa Navarino Τέρνα ΑΚΤΩΡ ΔΕΗ
WIND IKEA Inditex Προμηθευτική
Πλαίσιο Zara Olympic Air Κωτσόβολος
Everest ΦΑΜΑΡ Eurobank Παπαστράτος
Goody’s Κορρές Coca Cola 3Ε INTERSPORT
ΙΑΣΩ Βιοιατρική Ταχυδρ. Ταμιευτήριο Flocafe
ΑΣΔΑ Euromedica ΔΕΛΤΑ Cyta Ελλάδος
J&P αβαξ Τράπεζα Πειραιώς Διεθνής Αθλητική (Admiral) Αθηναϊκή Ζυθοποιία
Leonidas Γερμανός ΦΑΓΕ Ελαΐς
Εθνική Τράπεζα Alpha Bank HSBC Bank Πανελλήνια Τράπεζα
Attica Bank Mikel Leroy Merlin Παγκρήτια Τράπεζα
Shell Revoil ΕΤΕΚΑ BP
Aegean Oil JetOil Παπαδοπούλου Ελιν
ΕΚΟ Motor Oil Ελληνικά Πετρέλαια Avin
Oteplus Abbott Adelco AdiPharm
Amvis Astellas Teleperformance Amgen
Max Perry G4S Apivita Φούρνοι Βενέτης
McDonald’s BAZZ-R Dominos Κωνσταντινίδης Ζαχαροπλαστεία
Village Cinemas Γρηγόρης Xtreme Stores Καρέλιας
TGI Fridays Coffee Island Sephora b...eat
Hertz Yava Makro Simply Burgers
Pizza Fan ΟΠΑΠ Creta Farms Pepsico – Ήβη
Νίκας Υφαντής Avis Τσιμέντα Τιτάν
ΑΓΕΤ Ηρακλής Ok! Markets Lovie Cosmetics Καραμολέγκος
ΒΙ.Κ.Η. Coffee Lab Colgate Bic
Unilever Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Novartis Barilla
Απολλώνιον Dell Κρητικός Λουξ
Όμιλος Σαράντη Cosmos Aluminium Ορφεύς Βεϊνόγλου Nobacco
H&M Adecco Kleemann Green
ΟΛΘ Χατζόπουλος Α.Ε. Brinks Otis
Celestino OnePharma

Σχετικά Άρθρα: