Επαγγέλματα που υπάρχει ζήτηση στην Ελλάδα

επαγγέλματα με ζήτησηΗ τρέχουσα οικονομική κατάσταση έχει πραγματικά διαλύσει τη συνοχή του ιδιωτικού τομέα εργασίας στην Ελλάδα, οι θέσεις εργασίας είναι περιορισμένες, πλην όμως όχι παντελώς εξαφανισμένες. Οι τάσεις, μάλιστα, δείχνουν και προς τα πού κινείται σήμερα η αγορά, ποια επαγγέλματα και ειδικότητες έχουν ζήτηση έστω και σε αυτή τη δεδομένα δύσκολη στιγμή.

Πληροφορική – Τεχνολογία

Στο τομέα της πληροφορικής, οι κάθε είδους προγραμματιστές, σχεδιαστές ηλεκτρονικών σελίδων, διαχειριστές εφαρμογών, PHP, Java Software engineers και συναφή επαγγέλματα έχουν τη δική τους μερίδα στη ζήτηση εργασίας, τόσο λόγω της στροφής πολλών επιχειρήσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο, την προώθηση μέσω διαδικτύου, στην παρουσία τους στον κυβερνοχώρο όσο και, κυρίως, διότι μεγάλο ποσοστό από αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού για Η/Υ, ταμπλέτες και εσχάτως για «έξυπνα» κινητά και εναλλακτικά «περιβάλλοντα».

Τεχνίτες

Στον αντίποδα, στα πιο «ταπεινά» επαγγέλματα που κάποτε σνόμπαρε το ευρύ κοινό, υπάρχει μεγάλη τάση στην επισκευή, κάτι που φαινόταν να έχει εκλείψει. Έτσι, η επιχειρηματικότητα των νέων έχει στραφεί την τελευταία τριετία σε επαγγέλματα άμεσης ανάγκης, υδραυλικοί, ψυκτικοί, ηλεκτρολόγοι, αλλά και επαγγέλματα που σχετίζονται με επιδιορθώσεις σπιτιών και νοικοκυριών ή, ακόμα και επιδιορθώσεις ηλεκτρονικών συσκευών, αυτοκινήτων κλπ.. Η άλλοτε κυριαρχούσα τάση «πάρε το καινούριο, δεν συμφέρει να το φτιάξεις» έχει αντιστραφεί εντελώς!


Λογιστικά

Αξίζει να αναφερθεί πως παρά το ότι μέχρι πρότινος ο Έλληνας έφτιαχνε μόνος του τη δήλωσή του, κράταγε μόνος του τα βιβλία στην επιχείρησή του αν ήταν «μικρή» και γενικώς δεν είχε πάντα ανάγκη τη συνδρομή λογιστή, πλέον με τα μέτρα που έχουν συσσωρευτεί και τις νέες φορολογικές διατάξεις, οι φοροτεχνικοί και οι λογιστές κρίνονται από επιχειρήσεις και ιδιώτες άκρως απαραίτητοι για την αποφυγή του πραγματικά ναρκοθετημένου φορολογικού πλαισίου της Ελλάδας!

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Τέλος, οι κλάδοι που φαίνεται να έχουν μία τάση εσχάτως, είναι οι μηχανικοί και οι τεχνικοί φωτοβολταϊκών (που θα χρειαστούν και συντήρηση τα επόμενα χρόνια), οι ειδικοί στις τουριστικές υπηρεσίες, αφού εξακολουθεί ο τουρισμός να είναι η υπ αριθμό ένα «βιομηχανία» στην πατρίδα μας, ενώ στο άμεσο μέλλον μηχανικοί, μηχανολόγοι και γεωλόγοι αναμένεται να βρουν ισχυρό ρόλο στην αγορά εργασίας, αφού η στροφή της Ελλάδας και σαν κράτος, αλλά και σαν ιδιωτικός τομέας στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, είναι δηλωμένη πρόθεση και αναμένεται ο συγκεκριμένος εργασιακός τομέας να γνωρίσει μία -όχι πρόσκαιρη- άνθηση.

Social media

Αξίζει να σημειωθεί μία ισχυρή τάση στη ζήτηση ειδικών social media και στην πατρίδα μας, ένας τομέας καθόλου ανεπτυγμένος στην πραγματικότητα, αφού πράγματι είναι μία τάση που μόνο κατοχυρωμένη δεν είναι στην εκπαίδευση. Η ζήτηση είναι αρκετή τον τελευταίο καιρό και τις θέσεις καταλαμβάνουν άνθρωποι όχι ακριβώς «ειδικοί», αλλά με πολυεπίπεδη εκπαίδευση και γνώσεις δημοσίων σχέσεων συνδυαζόμενες με γνώση νέων τεχνολογιών πληροφορικής.

Αγροτικά επαγγέλματα

Η αναγκαστική στροφή της επιχειρηματικότητας προς το εξωτερικό έχει δημιουργήσει ένα εξαγωγικό κλίμα. Ειδικά τα αγροτικά προϊόντα έχουν αρχίσει να γίνονται πιο γνωστά στο εξωτερικό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας που έχουν σχέση με την αγροτική παραγωγή.


Πηγή: e-biografiko.grΘέσεις Εργασίας σε άλλες εταιρείες:

ΣκλαβενίτηςΑΒ ΒασιλόπουλοςCarrefour ΜαρινόπουλοςΜασούτης
ΟΤΕLidlCOSCOΕΛΤΑ
JumboMy MarketVodafoneCosmote
Hondos CenterΓαλαξίαςPraktikerΑρβανιτίδης
Costa NavarinoΤέρναΑΚΤΩΡΔΕΗ
WINDIKEAInditexΠρομηθευτική
ΠλαίσιοZaraOlympic AirΚωτσόβολος
EverestΦΑΜΑΡEurobankΠαπαστράτος
Goody’sΚορρέςCoca Cola 3ΕINTERSPORT
ΙΑΣΩΒιοιατρικήΤαχυδρ. ΤαμιευτήριοFlocafe
ΑΣΔΑEuromedicaΔΕΛΤΑCyta Ελλάδος
J&P αβαξΤράπεζα ΠειραιώςΔιεθνής Αθλητική (Admiral)Αθηναϊκή Ζυθοποιία
LeonidasΓερμανόςΦΑΓΕΕλαΐς
Εθνική ΤράπεζαAlpha BankHSBC BankΠανελλήνια Τράπεζα
Attica BankMikelLeroy MerlinΠαγκρήτια Τράπεζα
ShellRevoilΕΤΕΚΑBP
Aegean OilJetOilΠαπαδοπούλουΕλιν
ΕΚΟMotor OilΕλληνικά ΠετρέλαιαAvin
OteplusAbbottAdelcoAdiPharm
AmvisAstellasTeleperformanceAmgen
Max PerryG4SApivitaΦούρνοι Βενέτης
McDonald’sBAZZ-RDominosΚωνσταντινίδης Ζαχαροπλαστεία
Village CinemasΓρηγόρηςXtreme StoresΚαρέλιας
TGI FridaysCoffee IslandSephorab...eat
HertzYavaMakroSimply Burgers
Pizza FanΟΠΑΠCreta FarmsPepsico – Ήβη
ΝίκαςΥφαντήςAvisΤσιμέντα Τιτάν
ΑΓΕΤ ΗρακλήςOk! MarketsLovie CosmeticsΚαραμολέγκος
ΒΙ.Κ.Η.Coffee LabColgateBic
UnileverΔιεθνής Αερολιμένας ΑθηνώνNovartisBarilla
ΑπολλώνιονDellΚρητικόςΛουξ
Όμιλος ΣαράντηCosmos AluminiumΟρφεύς ΒεϊνόγλουNobacco
H&MAdeccoKleemannGreen
ΟΛΘΧατζόπουλος Α.Ε.BrinksOtis
CelestinoOnePharma

Σχετικά Άρθρα:
Costa Navarino Θέσεις Εργασίας
Θέλω δουλειά τώρα - Πως ξεκινάω;
Kleemann Θέσεις Εργασίας