Πώς να ξεπεράσετε το φόβο της συνέντευξης

άγχοςΈχετε στείλει δεκάδες βιογραφικά και ξαφνικά το τηλέφωνο χτυπάει για να σας καλέσουν από μια εταιρία για συνέντευξη. Φυσικά δέχεστε οποιαδήποτε ώρα και μέρα γίνεται και όσο πιο σύντομα γίνεται. Τώρα ξεκινάει το άγχος σχετικά με την απόδοσή μας, τι θα φορέσω, τι θα πω αν με ρωτήσουν το τάδε, τι μισθό θα ζητήσω, μήπως ψάχνουν κάτι εξειδικευμένο κτλ κτλ. Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε μερικές κινήσεις που θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν για να είμαστε πιο άνετοι σε οποιαδήποτε συνέντευξη εργασίας.

Να θυμάστε τι έχετε γράψει στο βιογραφικό σας

Μάθετε απ’ έξω όλα τα στοιχεία που έχετε γράψει στο βιογραφικό σας και να είστε έτοιμοι να απαντήσετε οποιαδήποτε ερώτηση τα αφορά. Φυσικά είναι καλό να έχετε γράψει πραγματικά στοιχεία και να μην έχετε υπερβάλει πουθενά. Το να κάνετε μια γρήγορη ανάγνωση σε κάποια βιβλία που έχετε διαβάσει στο παρελθόν και αφορούν τη συγκεκριμένη εργασία ποτέ δεν είναι άσχημη ιδέα.

Μάθετε τα πάντα για την εταιρία που θα πάτε

Ψάξτε όπου γίνεται για να μάθετε στοιχεία για την εταιρία στη οποία θα πάτε για συνέντευξη. Είναι σημαντικό να μάθετε κάποια στοιχεία για τις υπηρεσίες και προϊόντα που παρέχει η εταιρία και ακόμα καλύτερα για το περιβάλλον εργασίας της. Έτσι όταν θα πάτε στην εταιρία για συνέντευξη δεν θα την αισθάνεστε σαν απολύτως ξένο περιβάλλον.

Να είστε προετοιμασμένοι να κάνετε κι εσείς ερωτήσεις

Μη ξεχνάτε ότι θα πρέπει να κάνετε κι εσείς ερωτήσεις στην εταιρία σχετικά με τη θέση εργασίας. Δεν είναι κακό και δείχνει ότι ενδιαφέρεστε αρκετά για τη θέση. Μπορείτε να προετοιμάσετε τις ερωτήσεις πριν τη συνέντευξη.

Χαμογελάστε

Αν χαιρετίσετε τον άνθρωπο που θα σας πάρει τη συνέντευξη με χαμόγελο, το πιο πιθανό είναι να σας χαμογελάσει άμεσα και αυτός. Αυτό θα δημιουργήσει γρήγορα ένα θετικό κλίμα μεταξύ σας που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το άγχος που πιθανόν να έχετε.

Ξεκινήστε νωρίς

Το να έχει κάποιος άγχος για τη συνέντευξη είναι κάτι ίσως φυσιολογικό. Το να έχει κάποιος άγχος για το αν θα έχει κίνηση στο δρόμο και πόση ώρα θα κάνει να φτάσει είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να φύγει από την εξίσωση του άγχους την ημέρα της συνέντευξης. Ξεκινήστε όσο πιο νωρίς γίνεται και το πολύ πολύ αν φτάσετε αρκετά πιο νωρίς να περιμένετε σε ένα καφέ στην εταιρία που πάτε για συνέντευξη. Μια φυσιολογική ώρα για να φτάσει κάποιος στο ραντεβού του είναι 15 λεπτά πριν.


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα: