HSBC Θέσεις Εργασίας

Ο όμιλος HSBC είναι ένας παγκόσμιος χρηματοοικονομικός κολοσσός που μετρά πάνω από 140 χρόνια ζωής. Το μέγεθός του είναι τόσο μεγάλο που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο χρηματοοικονομικό γίγνεσθαι του πλανήτη, καθώς η παρουσία του είναι έκδηλη σε Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Μέση Ανατολή, Αυστραλία και Αφρική. Η έδρα του ομίλου είναι στο Λονδίνο και έχει 6600 γραφεία σε περισσότερες από 81 χώρες. Ο όμιλος HSBC είναι εισηγμένος στα χρηματιστήρια του Λονδίνου, του Χονγκ Κονγκ, της Νέας Υόρκης, του Παρισιού και των Βερμούδων ενώ τις μετοχές του ομίλου κατέχουν πάνω από 220.000 μέτοχοι σε 129 χώρες. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1981, προσφέροντας τραπεζικές και επενδυτικές υπηρεσίες σε ιδιώτες, σε εταιρικούς και θεσμικούς πελάτες.


Η μακρά ιστορία του ομίλου ξεκινά το 1865, έτος κατά το οποίο ο Thomas Sutherland, αντιλήφθηκε την μεγάλη ζήτηση που υπήρχε για μια τοπική τράπεζα στις ακτές της Κίνας και έτσι το Μάρτιο του 1865 άνοιξε το πρώτο τραπεζικό κατάστημα στο Χονγκ Κονγκ και ένα μήνα μετά το δεύτερο κατάστημα στη Σαγκάη. Από τις δύο αυτές πόλεις προέρχεται και το όνομα του ομίλου “Hong Kong & Shanghai Banking Corporation” – HSBC. Στην πορεία, το δίκτυο διευρύνθηκε και περιελάμβανε καταστήματα σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Το 1874 η τράπεζα χειρίστηκε με επιτυχία το πρώτο δημόσιο Κινέζικο δάνειο και μέχρι την αρχή του 19ου αιώνα η τράπεζα εξελίχθηκε σε έναν αξιέπαινο χρηματοοικονομικό οργανισμό της Ασίας. Στον εικοστό αιώνα η τράπεζα επέκτεινε τη δραστηριότητά της στην Ανατολή, επεκτείνοντας τον κρατικό δανεισμό και σε κράτη εκτός της Κίνας. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η τράπεζα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανακατασκευή της οικονομίας του Χονγκ Κονγκ. Σήμερα, η έδρα του ομίλου είναι στο Λονδίνο ενώ έχει ισχυρή παρουσία σε όλες τις μεγάλες χρηματαγορές του κόσμου.

HSBC-theseis-ergasias

Ο όμιλος HSBC προσφέρει πολλά προνόμια στο ανθρώπινο δυναμικό του, όπως για παράδειγμα ανταγωνιστικό μισθό, ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ασφάλεια ζωής και ατυχήματος, ιατρικές εξετάσεις, επιδόματα για βρεφονηπιακούς σταθμούς, εταιρικό αυτοκίνητο, χώρο στάθμευσης κ.ά. Τη στιγμή που γράφεται το παρόν άρθρο (22/7/2014) η τράπεζα έχει μια κενή θέση εργασίας στο πόστο του Senior Marketing Manager. Για να δουλέψετε και εσείς στον όμιλο θα πρέπει να συμπληρώσετε τη διαδικτυακή φόρμα βιογραφικού που θα βρείτε εδώ. Για μελλοντικές διαθέσιμες θέσεις εργασίας και πληροφορίες για το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης μπορείτε να δείτε εδώ. Τέλος, υπάρχουν ειδικά προγράμματα για αποφοίτους που θέλουν να εργαστούν στην HSBC. Πληροφορίες για τα προγράμματα αυτά θα βρείτε εδώ.

Καλή σας επιτυχία!


Πηγή: e-biografiko.grΘέσεις Εργασίας σε άλλες εταιρείες:

ΣκλαβενίτηςΑΒ ΒασιλόπουλοςCarrefour ΜαρινόπουλοςΜασούτης
ΟΤΕLidlCOSCOΕΛΤΑ
JumboMy MarketVodafoneCosmote
Hondos CenterΓαλαξίαςPraktikerΑρβανιτίδης
Costa NavarinoΤέρναΑΚΤΩΡΔΕΗ
WINDIKEAInditexΠρομηθευτική
ΠλαίσιοZaraOlympic AirΚωτσόβολος
EverestΦΑΜΑΡEurobankΠαπαστράτος
Goody’sΚορρέςCoca Cola 3ΕINTERSPORT
ΙΑΣΩΒιοιατρικήΤαχυδρ. ΤαμιευτήριοFlocafe
ΑΣΔΑEuromedicaΔΕΛΤΑCyta Ελλάδος
J&P αβαξΤράπεζα ΠειραιώςΔιεθνής Αθλητική (Admiral)Αθηναϊκή Ζυθοποιία
LeonidasΓερμανόςΦΑΓΕΕλαΐς
Εθνική ΤράπεζαAlpha BankHSBC BankΠανελλήνια Τράπεζα
Attica BankMikelLeroy MerlinΠαγκρήτια Τράπεζα
ShellRevoilΕΤΕΚΑBP
Aegean OilJetOilΠαπαδοπούλουΕλιν
ΕΚΟMotor OilΕλληνικά ΠετρέλαιαAvin
OteplusAbbottAdelcoAdiPharm
AmvisAstellasTeleperformanceAmgen
Max PerryG4SApivitaΦούρνοι Βενέτης
McDonald’sBAZZ-RDominosΚωνσταντινίδης Ζαχαροπλαστεία
Village CinemasΓρηγόρηςXtreme StoresΚαρέλιας
TGI FridaysCoffee IslandSephorab...eat
HertzYavaMakroSimply Burgers
Pizza FanΟΠΑΠCreta FarmsPepsico – Ήβη
ΝίκαςΥφαντήςAvisΤσιμέντα Τιτάν
ΑΓΕΤ ΗρακλήςOk! MarketsLovie CosmeticsΚαραμολέγκος
ΒΙ.Κ.Η.Coffee LabColgateBic
UnileverΔιεθνής Αερολιμένας ΑθηνώνNovartisBarilla
ΑπολλώνιονDellΚρητικόςΛουξ
Όμιλος ΣαράντηCosmos AluminiumΟρφεύς ΒεϊνόγλουNobacco
H&MAdeccoKleemannGreen
ΟΛΘΧατζόπουλος Α.Ε.BrinksOtis
CelestinoOnePharma

Σχετικά Άρθρα:
COSCO Θέσεις Εργασίας
ΔΕΛΤΑ Γαλακτοβιομηχανία Θέσεις Εργασίας
ΟΛΘ Θέσεις Εργασίας