Η&M Θέσεις Εργασίας

Στο σημερινό μας άρθρο θα ασχοληθούμε με θέσεις εργασίας στην πασίγνωστη αλυσίδα καταστημάτων με είδη ένδυσης, την Η&Μ. Ο όμιλος είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως. Οι μάρκες του ομίλου είναι οι Η&Μ, COS, Weekday, Cheap Monday, Monki και άλλες. Ο όμιλος ξεκίνησε το 1947 και πλέον διαθέτει περισσότερα από 4300 καταστήματα σε 64 αγορές και επεκτείνεται. Το 2016 προσέλαβαν 13.000 νέα άτομα ως εργαζόμενους, αυξάνοντας τον αριθμό του δυναμικού τους σε 161.000 ενώ ο τζίρος της εταιρείας προ φόρων ήταν για το 2016 223 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες. Από τα μεγέθη αυτά μπορεί κάποιος να αντιληφθεί το μέγεθος του ομίλου και τη δυναμική του.
 

Η ιστορία του ομίλου Η&Μ ξεκίνησε το 1947, όταν ο Erling Persson μετά από ένα ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, αντιλήφθηκε ότι η γυναικεία μόδα θα αλλάξει και εμπνεύστηκε να ανοίξει το πρώτο του κατάστημα στην πόλη  Västerås στη Σουηδία. Το κατάστημα αυτό είχε το όνομα Hennes, που σημαίνει “δικό της” στα Σουηδικά. Το επόμενο κατάστημα που άνοιξε ήταν στη Στοκχόλμη, το 1952 ενώ το 1954 άνοιξε και δεύτερο κατάστημα στην ίδια πόλη και η δημοτικότητα της Hennes είχε κορυφωθεί. Το 1968, η Hennes απέκτησε την εταιρεία Mauritz Widforss, η οποία ειδικευόταν στα είδη αλιείας και το όνομα άλλαξε σε Hennes & Mauritz. Αυτή ήταν και η αρχή, κατά την οποία η εταιρεία άρχισε να πουλάει ανδρικά και παιδικά ρούχα επίσης. Η επέκταση ήταν ραγδαία και μέχρι το 1969 η εταιρεία είχε ήδη 42 καταστήματα, αρχικά στις κοντινές χώρες (Νορβηγία, Δανία, Αγγλία, Ελβετία). Το 1974 εισήχθη στο χρηματιστήριο της Σουηδίας ενώ το όνομα έγινε επίσημα Η&Μ. Η επέκταση προς την Αμερική έγινε το 2000, όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα στη Νέα Υόρκη ενώ το 2007 άνοιξε το πρώτο κατάστημα στο Hong Kong. Έκτοτε η επέκταση της Εταιρείας συνεχίζεται, κατακτώντας τις αγορές στις οποίες δεν είχε ακόμα πρόσβαση.
 
Η&Μ-theseis-ergasias
Όπως κάθε μεγάλη και σοβαρή εταιρεία, έτσι και η Η&Μ στηρίζει την επιτυχία της στο προσωπικό της. Η φιλοσοφία του εργασιακού της περιβάλλοντος στηρίζεται γύρω από την ομαδικότητα ενώ η εταιρεία έχει μια πολύ ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα εργασιακών διακρίσεων ή παρενοχλήσεων. Γενικά, υπάρχει μεγάλη ποικιλομορφία στο προσωπικό της εταιρείας σε ό,τι αφορά το φύλο, την ηλικία και την εθνικότητα. Για να γίνετε και εσείς μέλος της Η&Μ μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας εδώ. Επειδή η εταιρεία είναι παγκόσμιας εμβέλειας, αν θέλετε να έχετε προοπτικές απασχόλησης μπορείτε να συντάξετε ένα διεθνές βιογραφικό, ενώ το βιογραφικό σας πρέπει να είναι πάντα στοχευμένο ανάλογα με τη θέση εργασίας.
 
Καλή σας επιτυχία!


Πηγή: e-biografiko.grΘέσεις Εργασίας σε άλλες εταιρείες:

Σκλαβενίτης ΑΒ Βασιλόπουλος Carrefour Μαρινόπουλος Μασούτης
ΟΤΕ Lidl COSCO ΕΛΤΑ
Jumbo My Market Vodafone Cosmote
Hondos Center Γαλαξίας Praktiker Αρβανιτίδης
Costa Navarino Τέρνα ΑΚΤΩΡ ΔΕΗ
WIND IKEA Inditex Προμηθευτική
Πλαίσιο Zara Olympic Air Κωτσόβολος
Everest ΦΑΜΑΡ Eurobank Παπαστράτος
Goody’s Κορρές Coca Cola 3Ε INTERSPORT
ΙΑΣΩ Βιοιατρική Ταχυδρ. Ταμιευτήριο Flocafe
ΑΣΔΑ Euromedica ΔΕΛΤΑ Cyta Ελλάδος
J&P αβαξ Τράπεζα Πειραιώς Διεθνής Αθλητική (Admiral) Αθηναϊκή Ζυθοποιία
Leonidas Γερμανός ΦΑΓΕ Ελαΐς
Εθνική Τράπεζα Alpha Bank HSBC Bank Πανελλήνια Τράπεζα
Attica Bank Mikel Leroy Merlin Παγκρήτια Τράπεζα
Shell Revoil ΕΤΕΚΑ BP
Aegean Oil JetOil Παπαδοπούλου Ελιν
ΕΚΟ Motor Oil Ελληνικά Πετρέλαια Avin
Oteplus Abbott Adelco AdiPharm
Amvis Astellas Teleperformance Amgen
Max Perry G4S Apivita Φούρνοι Βενέτης
McDonald’s BAZZ-R Dominos Κωνσταντινίδης Ζαχαροπλαστεία
Village Cinemas Γρηγόρης Xtreme Stores Καρέλιας
TGI Fridays Coffee Island Sephora b...eat
Hertz Yava Makro Simply Burgers
Pizza Fan ΟΠΑΠ Creta Farms Pepsico – Ήβη
Νίκας Υφαντής Avis Τσιμέντα Τιτάν
ΑΓΕΤ Ηρακλής Ok! Markets Lovie Cosmetics Καραμολέγκος
ΒΙ.Κ.Η. Coffee Lab Colgate Bic
Unilever Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Novartis Barilla
Απολλώνιον Dell Κρητικός Λουξ
Όμιλος Σαράντη Cosmos Aluminium Ορφεύς Βεϊνόγλου Nobacco
H&M Adecco Kleemann Green
ΟΛΘ Χατζόπουλος Α.Ε. Brinks Otis
Celestino OnePharma

Σχετικά Άρθρα: