Εύρεση εργασίας χωρίς Internet

Παρόλο που οι εποχές έχουν αλλάξει ακόμα μπορεί να παρουσιαστούν ευκαιρίες από εκεί που δεν το περιμένουμε. Για ανθρώπους που δεν έχουν επαφή με τη τεχνολογία μπορούν να κάνουν απόπειρες για την εύρεση εργασίας χωρίς το Internet.

Αγγελίες από εφημερίδες
Μπορείτε να δείτε ευκαιρίες εργασίας σε διάφορες εφημερίδες. Αγοράστε όσες πιο πολλές μπορείτε. Άλλωστε τι είναι πιο σημαντικό, να δώσετε 6 ευρώ για να πάρετε 3 διαφορετικές εφημερίδες μέσω των οποίων μπορεί να βρείτε τη μελλοντική σας δουλειά, να πάρετε 2 πακέτα τσιγάρα ή ένα Frapuccino Espresso; Μην αφήνετε καμιά ευκαιρία να πάει χαμένη, αφοσιώστε τα λιγοστά ίσως χρήματα που διαθέτετε σωστά. Επίσης να μη παραμελείτε και τοπικές εφημερίδες. Πχ αν βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη πιθανότατα να βρείτε αγγελίες που σας ενδιαφέρουν στον Αγγελιοφόρο. Ρωτήστε στο περίπτερο της γειτονιάς σας αν υπάρχει καμιά τοπική εφημερίδα (πιθανότατα να υπάρχει και να μη το γνωρίζετε).

Οι περίφημοι γνωστοί
Οκ. Ξεκινάτε να ψάχνετε για δουλειά, τι είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε; Μα τι άλλο από το να πάρετε τηλέφωνο όλο το κόσμο που γνωρίζετε καλά και να του πείτε ότι ψάχνετε για δουλειά. Δεν είναι ντροπή και δεν είναι καθόλου κακό. Ούτε ο πρώτος θα είστε, ούτε ο τελευταίος. Πείτε τους μόνο πάνω σε τι θέλετε να εργαστείτε (προσεγγίστε το θέμα ρεαλιστικά) και αν σας κάνουν κάποια πρόταση μην αρχίσετε τα “αυτό δεν μου αρέσει”, “αυτή η δουλειά δεν είναι για εμένα” κτλ γιατί μάλλον δεν θα ξανα-ασχοληθούν μαζί σας.





Από πόρτα σε πόρτα
Το μαγαζί που πουλάει ρούχα στη γωνία μόλις έδιωξε τη κοπέλα που δούλευε επειδή δεν ήταν καθόλου συνεπής και εσείς εμφανίζεστε μια ώρα μετά να ρωτάτε αν υπάρχει κάποια θέση.
Μπορεί να συμβεί; Φυσικά!

Γι’ αυτό λοιπόν ντυθείτε σωστά (ούτε υπερβολικά-μπουζούκια, ούτε χύμα-havajianas και σορτσάκι), βγάλτε φωτοτυπίες το βιογραφικό σας, πάρτε μαζί σας και το χαμόγελό σας και ξεκινήστε…

Συστηθείτε σε όποιο κατάστημα μπείτε, να είστε ευγενική (αν υπάρχουν πελάτες να περιμένετε) και παρουσιαστείτε. Ακόμα και αν δεν υπάρχει κάποια θέση διαθέσιμη αφήστε το βιογραφικό σας, στη χειρότερη αυτός που θα το κρατήσει θα το πετάξει στα σκουπίδια, εσείς δεν θα πάθετε τίποτα.

Από πόρτα σε πόρτα
Ίσως το να πηγαίνετε από πόρτα σε πόρτα στα μαγαζιά και να ρωτάτε για εργασία να μη ταιριάζει στο χαρακτήρα σας (πχ μπορεί να είστε λίγο ντροπαλός/ντροπαλή) αλλά σίγουρα δεν δικαιολογείστε να μη ‘σαρώσετε’ όλες τις περιοχές γύρω σας και να κοιτάτε τις βιτρίνες αν έχουν κολλημένο κανένα χαρτάκι που να αναφέρει ότι “ζητείται υπάλληλος”

Μην αφήνετε τις ευκαιρίες να πάνε χαμένες
Μη περιμένετε καθόλου για να κάνετε αίτηση για κάποια δουλειά. Η προσφορά είναι τέτοια έτσι ώστε δεν πρέπει να περιμένετε ούτε λεπτό. Αν σας πάρει μια φίλη σας και σας πει ότι μόλις πέρασε από κάποιο μαγαζί που ψάχνουν υπάλληλο, μη συνεχίσετε το καφέ σας αλλά φύγετε κατευθείαν για να δείτε ‘τι παίζει’, μπορεί να είναι μια σημαντική ευκαιρία.

Μην απογοητεύεστε
Αφήσατε 5 βιογραφικά και δεν σας πήρε κανείς τηλέφωνο, Ε ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;;;;
Συνεχίστε τη προσπάθειά σας και δεν θα βγείτε χαμένοι, στόχος σας είναι να βρείτε κάποια δουλειά, όχι να βρείτε κάποια δουλειά εύκολα…


Πηγή: e-biografiko.gr



Θέσεις Εργασίας σε άλλες εταιρείες:

Σκλαβενίτης ΑΒ Βασιλόπουλος Carrefour Μαρινόπουλος Μασούτης
ΟΤΕ Lidl COSCO ΕΛΤΑ
Jumbo My Market Vodafone Cosmote
Hondos Center Γαλαξίας Praktiker Αρβανιτίδης
Costa Navarino Τέρνα ΑΚΤΩΡ ΔΕΗ
WIND IKEA Inditex Προμηθευτική
Πλαίσιο Zara Olympic Air Κωτσόβολος
Everest ΦΑΜΑΡ Eurobank Παπαστράτος
Goody’s Κορρές Coca Cola 3Ε INTERSPORT
ΙΑΣΩ Βιοιατρική Ταχυδρ. Ταμιευτήριο Flocafe
ΑΣΔΑ Euromedica ΔΕΛΤΑ Cyta Ελλάδος
J&P αβαξ Τράπεζα Πειραιώς Διεθνής Αθλητική (Admiral) Αθηναϊκή Ζυθοποιία
Leonidas Γερμανός ΦΑΓΕ Ελαΐς
Εθνική Τράπεζα Alpha Bank HSBC Bank Πανελλήνια Τράπεζα
Attica Bank Mikel Leroy Merlin Παγκρήτια Τράπεζα
Shell Revoil ΕΤΕΚΑ BP
Aegean Oil JetOil Παπαδοπούλου Ελιν
ΕΚΟ Motor Oil Ελληνικά Πετρέλαια Avin
Oteplus Abbott Adelco AdiPharm
Amvis Astellas Teleperformance Amgen
Max Perry G4S Apivita Φούρνοι Βενέτης
McDonald’s BAZZ-R Dominos Κωνσταντινίδης Ζαχαροπλαστεία
Village Cinemas Γρηγόρης Xtreme Stores Καρέλιας
TGI Fridays Coffee Island Sephora b...eat
Hertz Yava Makro Simply Burgers
Pizza Fan ΟΠΑΠ Creta Farms Pepsico – Ήβη
Νίκας Υφαντής Avis Τσιμέντα Τιτάν
ΑΓΕΤ Ηρακλής Ok! Markets Lovie Cosmetics Καραμολέγκος
ΒΙ.Κ.Η. Coffee Lab Colgate Bic
Unilever Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Novartis Barilla
Απολλώνιον Dell Κρητικός Λουξ
Όμιλος Σαράντη Cosmos Aluminium Ορφεύς Βεϊνόγλου Nobacco
H&M Adecco Kleemann Green
ΟΛΘ Χατζόπουλος Α.Ε. Brinks Otis
Celestino OnePharma

Σχετικά Άρθρα: