Αναζητώντας θέσεις εργασίας στην Αυστραλία

Σημαία ΑυστραλίαςΕνώ η κατάσταση στην Ελλάδα μοιάζει με ένα τούνελ δίχως φως οι περισσότεροι νέοι κυρίως αλλά και όχι μόνο έχουν βγει ήδη στην αναζήτηση μιας θέσεως εργασίας στο εξωτερικό και ειδικά στην Αυστραλία.

Δείτε αγγελίες εργασίας στην Αυστραλία

Άκρως αποκαλυπτικός είναι ο αριθμός των 33000 βιογραφικών που στάλθηκαν στο εξωτερικό μόνο το τρίμηνο Αύγουστος-Σεπτέμβριος-Οκτώβριος. Ένας από τους top προορισμούς των Ελλήνων που μάχονται για μία δουλειά είναι η Αυστραλία η οποία έχει ανοίξει της πόρτες της σε εργατικό δυναμικό από το εξωτερικό και προσφέρει αρκετές ενδιαφέρουσες ευκαιρίες εργασίας. Ας ρίξουμε μια ματιά παρακάτω σε μερικούς τρόπους και sites που μπορούν να αποδειχτούν πολύ χρήσιμα για την εύρεση θέσεως εργασίας στην Αυστραλία.

Για αρχή ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ελέγξει αν πληροί τις προϋποθέσεις για να εργαστεί στην Αυστραλία. Τα κριτήρια τα οποία θέτει το  τμήμα μετανάστευσης της κυβερνήσεως της Αυστραλίας θέτει κάποιους περιορισμούς όσον αφορά τα άτομα που έρχονται στην Αυστραλία για δουλειά ενώ παράλληλα έχει πολύ κατατοπιστικές πληροφορίες για τον τύπο βίζας που χρειάζεται ο καθένας αναλόγως τον ακριβή του σκοπό εισόδου στην χώρα. Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται να μετοικίσει στην άλλα πλευρά του πλανήτη αυτό είναι το πρώτο σημείο που πρέπει να μελετήσει, γνωρίζοντας ότι τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα όσον αφορά την έκδοση visa και άλλων γραφειοκρατικών ζητημάτων εφόσον έχει ήδη γίνει δεκτός από κάποιον εργοδότη.


Ας δούμε μερικά χρήσιμα sites μέσω των οποίων μπορούμε να πάρουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα για την αγορά εργασίας στην Αυστραλία αλλά και να κάνουμε αίτηση για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα.

http://www.myfuture.edu.au
Ο ιστότοπος αυτός δεν περιέχει αγγελίες εργασίας, ωστόσο υποστηρίζεται από την αυστραλιανή κυβέρνηση και περιέχει όλες της πληροφορίες που χρειάζεται κάποιος για να βρει μία θέση εργασίας στην χώρα. Περιγράφει την τάση της αγοράς, δίνει στοιχεία για το ποιες ειδικότητες έχουν την μεγαλύτερη απορρόφηση, περιέχει διαδραστικούς χάρτες για την παρουσίαση των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό ανά περιοχή και πολλά links σε sites αναζήτησης εργασίας σε ολόκληρη την επικράτεια. Είναι ένα πλήρες sites το οποίο μπορεί να αποτελέσει ιδανική αρχή στην εύρεση της κατάλληλης θέσης για τον κάθε ενδιαφερόμενο.

http://jobsearch.gov.au
Στο site αυτό, το οποίο στηρίζεται επίσης από την αυστραλιανή κυβέρνηση, βρίσκουμε μία πολύ μεγάλη βάση θέσεων εργασίας με ένα πολύ εύχρηστο και παραμετροποιήσιμο σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη σύστημα αναζήτησης. Μπορεί ο καθένας με μερικά click να βρει τις θέσεις εργασίας υπάρχουν σε κάθε γειτονιά της χώρας ή τις  θέσεις που είναι διαθέσιμες ανά κλάδο. Παρέχονται όλες απαραίτητες πληροφορίες για κάθε θέση και προσφέρεται η δυνατότητα άμεσης αποστολής βιογραφικού. Γενικά είναι καλά ενημερωμένο site που δίνει πολλές επιλογές σε κάθε τομέα.

http://www.indeed.com.au
Το indeed.com αποτελεί μία την πιο γνωστή παγκοσμίως μηχανή αναζήτησης θέσεων εργασίας με πολλά χρόνια εμπειρίας στο χώρο και πάρα πολλές αγγελίες για θέσεις εργασίας όπως επίσης δυνατότητα προώθησης βιογραφικού και πολλά ακόμη. Είναι αξιόπιστο και η ενότητα του για την Αυστραλία και μόνο περιέχει χιλιάδες θέσεις εργασίας στις οποίες μπορεί ο χρήστης να περιηγηθεί και να κάνει apply για οποιαδήποτε δουλειά.

Τέλος να σημειώσουμε ότι τα παραπάνω sites δεν είναι φυσικά μοναδικά αποτελούν όμως μία πολύ καλή αρχή για μία σοβαρή     αναζήτηση δουλειάς αλλά και μετανάστευσης στην Αυστραλία. Έτσι κι αλλιώς το να πάρει κάποιος την απόφαση να αλλάξει χώρα για να εργαστεί είναι μία αρκετά σοβαρή υπόθεση η οποία τα πρέπει να στηρίζεται και από την αντίστοιχη πληροφόρηση έτσι ώστε η επιλογή να προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια που χρειάζεται ο καθένας σε τέτοιες περιπτώσεις μεγάλων αλλαγών.

Δείτε επίσης:

Δουλεύοντας στην Αυστραλία

Βρίσκοντας μια θέση εργασίας στο εξωτερικό

Αγγελίες εργασίας στην Αυστραλία


Πηγή: e-biografiko.grΘέσεις Εργασίας σε άλλες εταιρείες:

ΣκλαβενίτηςΑΒ ΒασιλόπουλοςCarrefour ΜαρινόπουλοςΜασούτης
ΟΤΕLidlCOSCOΕΛΤΑ
JumboMy MarketVodafoneCosmote
Hondos CenterΓαλαξίαςPraktikerΑρβανιτίδης
Costa NavarinoΤέρναΑΚΤΩΡΔΕΗ
WINDIKEAInditexΠρομηθευτική
ΠλαίσιοZaraOlympic AirΚωτσόβολος
EverestΦΑΜΑΡEurobankΠαπαστράτος
Goody’sΚορρέςCoca Cola 3ΕINTERSPORT
ΙΑΣΩΒιοιατρικήΤαχυδρ. ΤαμιευτήριοFlocafe
ΑΣΔΑEuromedicaΔΕΛΤΑCyta Ελλάδος
J&P αβαξΤράπεζα ΠειραιώςΔιεθνής Αθλητική (Admiral)Αθηναϊκή Ζυθοποιία
LeonidasΓερμανόςΦΑΓΕΕλαΐς
Εθνική ΤράπεζαAlpha BankHSBC BankΠανελλήνια Τράπεζα
Attica BankMikelLeroy MerlinΠαγκρήτια Τράπεζα
ShellRevoilΕΤΕΚΑBP
Aegean OilJetOilΠαπαδοπούλουΕλιν
ΕΚΟMotor OilΕλληνικά ΠετρέλαιαAvin
OteplusAbbottAdelcoAdiPharm
AmvisAstellasTeleperformanceAmgen
Max PerryG4SApivitaΦούρνοι Βενέτης
McDonald’sBAZZ-RDominosΚωνσταντινίδης Ζαχαροπλαστεία
Village CinemasΓρηγόρηςXtreme StoresΚαρέλιας
TGI FridaysCoffee IslandSephorab...eat
HertzYavaMakroSimply Burgers
Pizza FanΟΠΑΠCreta FarmsPepsico – Ήβη
ΝίκαςΥφαντήςAvisΤσιμέντα Τιτάν
ΑΓΕΤ ΗρακλήςOk! MarketsLovie CosmeticsΚαραμολέγκος
ΒΙ.Κ.Η.Coffee LabColgateBic
UnileverΔιεθνής Αερολιμένας ΑθηνώνNovartisBarilla
ΑπολλώνιονDellΚρητικόςΛουξ
Όμιλος ΣαράντηCosmos AluminiumΟρφεύς ΒεϊνόγλουNobacco
H&MAdeccoKleemannGreen
ΟΛΘΧατζόπουλος Α.Ε.BrinksOtis
CelestinoOnePharma

Σχετικά Άρθρα:
Παπαστράτος Θέσεις Εργασίας
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Θέσεις Εργασίας
Pizza Fan - Γραφίστας