Η εργασία στην Αυστραλία

Αυστραλία Σύδνεϋ - εργασίαΜε το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα που επικρατεί στην Ελλάδα με σκοπό την εύρεση εργασίας στο εξωτερικό και την Αυστραλία να αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό, αφιερώνουμε αυτό το άρθρο στις συνθήκες στις οποίες θα κληθεί να εγκλιματιστεί κάποιος που θα μεταβεί στο μεγάλο νησί με σκοπό να εργαστεί και να εγκατασταθεί εκεί.

Δείτε αγγελίες εργασίας στην Αυστραλία

Σε ερωτήσεις που έχει ο καθένας που σκέφτεται την μετανάστευση θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε παρακάτω.

Αρχικά για να μπορέσει κάποιος να εργαστεί στην Αυστραλία θα πρέπει να είναι κάτοχος και τις αντίστοιχης visa που αφορά την κατηγορία του. Τα είδη visa που μπορεί να βγάλει κάποιος που δεν είναι κάτοικος Αυστραλίας είναι αρκετά με διαφορετικά προαπαιτούμενα και standards το καθένα. Για το 2012 η αυστραλιανή πολιτεία μέσω του immigration program το οποίο έχει δημιουργήσει αλλάζει τις απαιτήσεις για την παροχή βίζας ζητώντας εξειδικευμένο προσωπικό σε τομείς που έχει ανάγκη η αγορά εργασίας της χώρας (εδώ η λίστα http://www.immi.gov.au/skilled/_pdf/sol-schedule1.pdf ).





Για αυτούς που θα πάρουν τελικά τη μεγάλη απόφαση και θα καταφέρουν να πάνε στην Αυστραλία και να βρουν μία θέση εργασίας στον τομέα τους, τους περιμένει ένα καλά οργανωμένο σύστημα που δίνει απαντήσεις τις περισσότερες φορές μέσω τις πολιτείας σε ότι προβλήματα είναι πιθανό να ανακύψουν.

Ο κατώτατος μισθός, αυτό δηλαδή που παίρνει κάποιος που δεν τον καλύπτει κάποια σύμβαση εργασίας έχει ορισθεί στα 15.71$ την ώρα ή αλλιώς στα 589.30$ την εβδομάδα αρκετά ικανοποιητικός συγκριτικά με το κόστος ζωής της χώρας. Ενδεικτικά να προσθέσουμε επίσης ότι οι μέσες απολαβές ενός μισθωτού αγγίζουν τα 65.000$ το χρόνο αν και υπάρχει διακύμανση μεταξύ των διαφόρων περιοχών και μεταξύ των διαφορετικών κλάδων.

Στο κομμάτι των συμβάσεων εργασίας η Αυστραλία έχει προχωρήσει σε μία μεγάλη αλλαγή εντάσσοντας όλα τα επαγγέλματα σε 122 συμβάσεις. Εργαζόμενοι και εργοδότες συνάπτουν αυτή που περιλαμβάνει τον κλάδο τους και μοιράζονται δικαιώματα και υποχρεώσεις που αυτή προβλέπει, εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι στην Αυστραλία λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά το σύστημα καταγγελιών για συμβάσεις που παραβιάζονται γεγονός που παρέχει σημαντική ασφάλεια στους εργαζομένους.

Όσον αφορά το χρόνο εργασίας στην Αυστραλία αυτός για τα περισσότερα επαγγέλματα ορίζεται σε 40 ώρες 5 ημέρες την εβδομάδα, ενώ σε περίπτωση υπερωρίας ο μισθωτός δικαιούται και λαμβάνει τη χρηματική αποζημίωση για τις ώρες αυτές, η οποία είναι υψηλότερη ανά ώρα από το συμφωνημένο ωρομίσθιο.

Πολλές συμβάσεις στην Αυστραλία προβλέπουν επίσης τη δυνατότητα να αφαιρούνται οι υπερωρίες από τις κανονικές ώρες εργασίας συμψηφιστικά (“time in lieu”).

Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα παραπάνω, αλλά και για ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες και εξειδικευμένες περιπτώσεις σε ότι αφορά της εργασιακές συνθήκες, τη νομοθεσία τους κλάδους εργασίας κλπ της Αυστραλίας μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο http://www.fairwork.gov.au.

Δείτε επίσης:

Αναζητώντας θέση εργασίας στην Αυστραλία

Βρίσκοντας μια θέση εργασίας στο εξωτερικό

Αγγελίες εργασίας στην Αυστραλία


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: