Τι πρέπει να ξέρετε πριν ξεκινήσετε την καριέρα σας

Είναι αδύνατο να γνωρίζετε όταν ξεκινάτε την καριέρα σας όλα όσα θα σας φανούν στην πορεία χρήσιμα και θα τα κατανοήσετε με την πείρα, όμως υπάρχει ένας τρόπος να αποκτήσετε κάποιες βασικές αρχές μαθαίνοντας από την πείρα που έχουν οι επαγγελματίες στο χώρο, οι οποίοι έχουν πολύ περισσότερα χρόνια στον εργασιακό βίο. Στο σημερινό άρθρο λοιπόν σας παρουσιάζουμε έξι συμβουλές που πρέπει να ξέρετε όταν ξεκινάτε την καριέρα σας:

1. Βρείτε ένα μέντορα

Πολλοί άνθρωποι – ιδιαίτερα οι νέοι οι οποίοι θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν – ζητούν δύσκολα βοήθεια. Καθώς μεγαλώνουν, οι περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι θα ήθελαν να είχαν τη δυνατότητα να ζητήσουν συμβουλές νωρίτερα. Δεν υπάρχει ντροπή στο να μαθαίνει κανείς από την εμπειρία ενός μέντορα.

2. Ξεκινήστε την εξοικονόμηση χρημάτων

Το να μάθετε να διαχειρίζεστε σωστά τα χρήματά σας είναι μια δεξιότητα που θα σας φανεί πολύ χρήσιμη στην πορεία. Μπορεί να μην είναι και η πιο διασκεδαστική συμβουλή αλλά η εξοικονόμηση χρημάτων από νωρίς είναι από τις πιο αποδεδειγμένες στρατηγικές για τη βελτίωση της ζωής σας. Αν και στην αρχή της καριέρας σας η αμοιβή σας θα είναι τόσο μικρή που θα σας φαίνεται ασήμαντη και μπορεί να σας οδηγήσει στο να ξοδεύετε παρορμητικά τα χρήματά σας, εντούτοις έχει τεράστια διαφορά αν ξεκινήσετε να μαζεύετε χρήματα από τα 20 σας και όχι από τα 30 ή τα 40 σας.

3. Βάλτε σωστούς στόχους

Ειδικά όταν είστε στην αρχή της καριέρας σας, μια προαγωγή ή μια νέα θέση εργασίας μπορεί αν φαίνεται ως ο καλύτερος τρόπος για να πορευτείτε, όμως αυτό δεν ισχύει πάντα. Πολλοί άνθρωποι πέφτουν σε αυτήν την παγίδα και μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που κυνηγούν τόσο καιρό δεν είναι καν αυτό που θέλουν τελικά να κάνουν, είναι πια αργά. Εστιάστε περισσότερο στην προσωπική σας ανάπτυξη και λιγότερο στον τίτλο της θέσης εργασίας σας. Να είστε υπομονετικοί με τη σταδιοδρομία σας και η επιτυχία θα έρθει

4. Μάθετε να βρίσκετε διεξόδους

Οι μικρές καθημερινές απογοητεύσεις συσσωρεύονται και μπορούν να σας κάνουν να εκραγείτε. Αν καταπιέσετε τα συναισθήματα σας θα έχετε σωματικά προβλήματα και αν τα εκφράσετε θα έχετε προβλήματα στις σχέσεις σας με τους άλλους. Μάθετε να απελευθερώνετε τα συναισθήματά σας με έναν πιο υγιή τρόπο. Όταν ξεκινάτε την καριέρα σας τα πάντα μοιάζουν να είναι σαν η συντέλεια του κόσμου, όμως πρέπει να κατανοήσετε ότι είστε σε έναν μαραθώνιο και όχι σε σπριντ, πράγμα που μπορεί να σας ανακουφίσει από το περιττό άγχος και να σας κάνει πιο παραγωγικούς.

5. Κάντε ό,τι σας κάνει ευτυχισμένους

Δεν μπορούμε να έχουμε όλοι τη θέση εργασίας που ονειρευόμαστε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε αυτό που αγαπάτε. Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που πολλοί εργοδότες επικεντρώνονται στο να παρέχουν στους εργαζομένους τους ισορροπία στην εργασία και στον προσωπικό χρόνο γιατί οι ευτυχισμένοι εργαζόμενοι είναι πιο αποτελεσματικοί. Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους είναι να κάνετε κάνετε κάτι που αγαπάτε, είτε αυτό είναι μια βόλτα με τους φίλους σας, είτε ένα χόμπι Οτιδήποτε μπορεί να σας “γεμίσει” τις μπαταρίες έπειτα από μια κουραστικά μέρα στη δουλειά κάνει.

6. Να έχετε αυτοπεποίθηση

Ποτέ μην λέτε στον εαυτό σας ότι δεν είστε αρκετά καλό για να κάνετε κάτι. Με τον τρόπο αυτό αποκλείετε τον εαυτό σας από προοπτικές που μπορεί σε άλλη περίπτωση να είναι εξαιρετικές ευκαιρίες για εσάς. Δεν έχει σημασία πόσο εφικτός είναι ο στόχος σας, αρκεί να δείξετε επιμονή και να δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να πετύχει. Η προσπάθεια ποτέ δεν θα σας προδώσει.


Πηγή: e-biografiko.grΘέσεις Εργασίας σε άλλες εταιρείες:

Σκλαβενίτης ΑΒ Βασιλόπουλος Carrefour Μαρινόπουλος Μασούτης
ΟΤΕ Lidl COSCO ΕΛΤΑ
Jumbo My Market Vodafone Cosmote
Hondos Center Γαλαξίας Praktiker Αρβανιτίδης
Costa Navarino Τέρνα ΑΚΤΩΡ ΔΕΗ
WIND IKEA Inditex Προμηθευτική
Πλαίσιο Zara Olympic Air Κωτσόβολος
Everest ΦΑΜΑΡ Eurobank Παπαστράτος
Goody’s Κορρές Coca Cola 3Ε INTERSPORT
ΙΑΣΩ Βιοιατρική Ταχυδρ. Ταμιευτήριο Flocafe
ΑΣΔΑ Euromedica ΔΕΛΤΑ Cyta Ελλάδος
J&P αβαξ Τράπεζα Πειραιώς Διεθνής Αθλητική (Admiral) Αθηναϊκή Ζυθοποιία
Leonidas Γερμανός ΦΑΓΕ Ελαΐς
Εθνική Τράπεζα Alpha Bank HSBC Bank Πανελλήνια Τράπεζα
Attica Bank Mikel Leroy Merlin Παγκρήτια Τράπεζα
Shell Revoil ΕΤΕΚΑ BP
Aegean Oil JetOil Παπαδοπούλου Ελιν
ΕΚΟ Motor Oil Ελληνικά Πετρέλαια Avin
Oteplus Abbott Adelco AdiPharm
Amvis Astellas Teleperformance Amgen
Max Perry G4S Apivita Φούρνοι Βενέτης
McDonald’s BAZZ-R Dominos Κωνσταντινίδης Ζαχαροπλαστεία
Village Cinemas Γρηγόρης Xtreme Stores Καρέλιας
TGI Fridays Coffee Island Sephora b...eat
Hertz Yava Makro Simply Burgers
Pizza Fan ΟΠΑΠ Creta Farms Pepsico – Ήβη
Νίκας Υφαντής Avis Τσιμέντα Τιτάν
ΑΓΕΤ Ηρακλής Ok! Markets Lovie Cosmetics Καραμολέγκος
ΒΙ.Κ.Η. Coffee Lab Colgate Bic
Unilever Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Novartis Barilla
Απολλώνιον Dell Κρητικός Λουξ
Όμιλος Σαράντη Cosmos Aluminium Ορφεύς Βεϊνόγλου Nobacco
H&M Adecco Kleemann Green
ΟΛΘ Χατζόπουλος Α.Ε. Brinks Otis
Celestino OnePharma

Σχετικά Άρθρα: