Barilla Θέσεις Εργασίας

Στο σημερινό μας άρθρο θα ασχοληθούμε με θέσεις εργασίας σε μια από τις πιο γνωστές εταιρείες ζυμαρικών, την εταιρεία Barilla. Η εταιρεία έχει έδρα στην Ιταλία, αλλά έχει πολλά εργοστάσια στην Ιταλία, ένα εργοστάσιο στην Ελλάδα και δύο στις ΗΠΑ. Η εταιρεία παράγει 4000 τόνους ζυμαρικών ετησίως, σε 120 διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Εκτός από ζυμαρικά, η εταιρεία παράγει και ψωμί και μάλιστα είναι ο μεγαλύτερος παρασκευαστής ενός συγκεκριμένου ψωμιού σκανδιναβικού τύπου. Στην Ελλάδα η Barilla έχει εξαγοράσει την ελληνική εταιρεία Misko. Οι υπάλληλοι της είναι περίπου 18.000 ενώ τα έσοδά της αγγίζουν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ιστορία της εταιρείας ξεκίνησε το 1877, έτος κατά το οποίο ο Pietro Barilla άνοιξε ένα κατάστημα ψωμιών και ζυμαρικών στην Πάρμα της Ιταλίας. Το πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας χτίστηκε το 1910, με δυναμικό 80 ανθρώπων. Η εταιρεία παρέμεινε όλα αυτά τα χρόνια στα χέρια των γιων και των εγγονών του Pietro Barilla, οι οποίοι με μια σειρά από καινοτόμες πράξεις κατάφεραν και έκαναν την εταιρεία αυτό που είναι σήμερα. Καθοριστική ήταν η συμβολή των εγγονών Gianni και Pietro, οι οποίοι χώρισαν τα καθήκοντά τους και ανέλαβε ο μεν την κατασκευή και διαχείριση, ο δε την προώθηση των προϊόντων. Το 1952 έκλεισε η μονάδα παραγωγής ψωμιού για να αναπτυχθεί περαιτέρω η παραγωγή μακαρονιών. Το 1971 οι μετοχές της εταιρείας εξαγοράστηκαν από τον αμερικάνικο κολοσσό W.R. Grace, όμως οι διευθυντές της δεν άλλαξαν και συνέχισαν τη δράση τους και το 1979 κατάφεραν και ανέκτησαν τις μετοχές της Barilla. Η Barilla αγόρασε την ελληνική Misko το 1991,η οποία τότε ηγείτο στον κλάδο των ζυμαρικών στην Ελλάδα. Τα επόμενα χρόνια η εταιρεία έκανε αλματώδη βήματα προς την επικράτησή της και αγόρασε πολλές μικρότερες εταιρείες σε Ελλάδα, Τουρκία και Σουηδία, φτάνοντας στην σημερινή της θέση, όπου είναι ηγέτης στον κλάδο των ζυμαρικών παγκοσμίως.

Barilla-theseis-ergasias

Για να γίνετε και εσείς μέλος της εταιρείας, μπορείτε να ψάξετε τις ευκαιρίες καριέρας ανά κατηγορία, κάνοντας κλικ εδώ, ή να ψάξετε όλες τις διαθέσιμες θέσεις εδώ. Για να είστε ανταγωνιστικοί στην παγκόσμια αγορά εργασίας δεν αρκεί μόνο να έχετε έτοιμο το βιογραφικό σας, αλλά να είναι και σε διεθνή πρότυπα. Ένας εύκολος τρόπος να το πετύχετε αυτό είναι το ευρωπαϊκό βιογραφικό Europass, για το οποίο μπορείτε να μάθετε εδώ.

Καλή σας επιτυχία!


Πηγή: e-biografiko.grΘέσεις Εργασίας σε άλλες εταιρείες:

Σκλαβενίτης ΑΒ Βασιλόπουλος Carrefour Μαρινόπουλος Μασούτης
ΟΤΕ Lidl COSCO ΕΛΤΑ
Jumbo My Market Vodafone Cosmote
Hondos Center Γαλαξίας Praktiker Αρβανιτίδης
Costa Navarino Τέρνα ΑΚΤΩΡ ΔΕΗ
WIND IKEA Inditex Προμηθευτική
Πλαίσιο Zara Olympic Air Κωτσόβολος
Everest ΦΑΜΑΡ Eurobank Παπαστράτος
Goody’s Κορρές Coca Cola 3Ε INTERSPORT
ΙΑΣΩ Βιοιατρική Ταχυδρ. Ταμιευτήριο Flocafe
ΑΣΔΑ Euromedica ΔΕΛΤΑ Cyta Ελλάδος
J&P αβαξ Τράπεζα Πειραιώς Διεθνής Αθλητική (Admiral) Αθηναϊκή Ζυθοποιία
Leonidas Γερμανός ΦΑΓΕ Ελαΐς
Εθνική Τράπεζα Alpha Bank HSBC Bank Πανελλήνια Τράπεζα
Attica Bank Mikel Leroy Merlin Παγκρήτια Τράπεζα
Shell Revoil ΕΤΕΚΑ BP
Aegean Oil JetOil Παπαδοπούλου Ελιν
ΕΚΟ Motor Oil Ελληνικά Πετρέλαια Avin
Oteplus Abbott Adelco AdiPharm
Amvis Astellas Teleperformance Amgen
Max Perry G4S Apivita Φούρνοι Βενέτης
McDonald’s BAZZ-R Dominos Κωνσταντινίδης Ζαχαροπλαστεία
Village Cinemas Γρηγόρης Xtreme Stores Καρέλιας
TGI Fridays Coffee Island Sephora b...eat
Hertz Yava Makro Simply Burgers
Pizza Fan ΟΠΑΠ Creta Farms Pepsico – Ήβη
Νίκας Υφαντής Avis Τσιμέντα Τιτάν
ΑΓΕΤ Ηρακλής Ok! Markets Lovie Cosmetics Καραμολέγκος
ΒΙ.Κ.Η. Coffee Lab Colgate Bic
Unilever Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Novartis Barilla
Απολλώνιον Dell Κρητικός Λουξ
Όμιλος Σαράντη Cosmos Aluminium Ορφεύς Βεϊνόγλου Nobacco
H&M Adecco Kleemann Green
ΟΛΘ Χατζόπουλος Α.Ε. Brinks Otis
Celestino OnePharma

Σχετικά Άρθρα: