6 λόγοι που η αναζήτηση εργασίας σας δεν έχει επιτυχία

Πιθανώς θα έχετε ακούσει επανειλημμένα από κάποιον φίλο ή θα έχετε δει οι ίδιοι, ότι η εύρεση εργασίας είναι δύσκολη υπόθεση, ειδικά σε περίοδο κρίσης. Το θέμα είναι ότι ακόμα και με άριστες οικονομικά συνθήκες, η εύρεση εργασίας μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση υπό τις λάθος προϋποθέσεις. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να μην βρίσκει εργασία και σίγουρα δεν φταίει πάντα η οικονομία. Στο σημερινό μας άρθρο σας παρουσιάζουμε τους έξι πιο συνηθισμένους λόγους που δεν μπορεί να βρει κάποιος δουλειά:

Κακοσχεδιασμένο βιογραφικό – Μήπως το βιογραφικό σας είναι ξεπερασμένο και οι πληροφορίες δεν παρουσιάζονται καλά; Μόνο με μερικές μικροαλλαγές στο σχεδιασμό του, το βιογραφικό σας έχει τη δυνατότητα να τραβήξει την προσοχή κάποιου εργοδότη.


Ψάχνετε σε λάθος μέρη – Το να κάνετε αίτηση για δουλειά παντού είναι μια στρατηγική αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει για όλους. Όταν όμως έχετε ένα πολύ συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων, η στρατηγική αυτή μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε παράταιρος σε κάποιες θέσεις. Ψάξτε για θέσεις εργασίας που είναι περισσότερο ταιριαστές με τη θέση σας και τις δεξιότητές σας

Κάνετε κακή πρώτη εντύπωση – Εάν έχετε δώσει συνεντεύξεις, αλλά δεν παίρνετε τη δουλειά, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσετε τις δεξιότητες σας στη συνέντευξη. Λάβετε υπόψη ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν περάσει από κάποια εκπαίδευση σε βασικές τεχνικές συνέντευξης, οπότε αν αυτό είναι το επίπεδο των ικανοτήτων σας, τότε δεν πρόκειται να ξεχωρίσετε ακόμη και αν έχετε πολλά να προσφέρετε. Μπορείτε να έχετε μια πρόσωπο με πρόσωπο συνεδρία με κάποιον ειδήμων στο αντικείμενο ώστε να καταφέρετε να δώσετε μια καλή εντύπωση.

Το βιογραφικό σας χρειάζεται πολλή δουλειά – Το βιογραφικό σας είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό έγγραφο που θα έχετε ποτέ. Είναι αυτό που σας βοηθά να σας παρατηρήσουν οι εργοδότες και σας κλείνει τις συνεντεύξεις. Ορθογραφικά και γραμματικά λάθη είναι απαράδεκτα. Η αποτυχία να αναδείξετε τις δεξιότητες και την εμπειρία σας είναι απλά χαζή. Τούτου λεχθέντος, οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε ειδικοί στο να γράφουμε βιογραφικά. Μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια και να συμβουλές όταν γράφετε το βιογραφικό σας. Οι φίλοι σας, οι οικογένεια σας και οι εργοδότες σας μπορούν να σας βοηθήσουν να επανεξετάσετε το βιογραφικό σας ή να σας δώσουν συμβουλές.

Δεν ξέρετε πώς να δίνετε μια συνέντευξη – Η συνέντευξη είναι αμφίδρομη και η επιτυχία σας εξαρτάται από την ικανότητά σας να απαντάτε σωστά στις ερωτήσεις και να κάνετε σωστές ερωτήσεις. Πρέπει να ακούσετε τι έχει να σας πει ο εργοδότης και να απαντήσετε έτσι ώστε να τον πείσετε ότι είσαι ο κατάλληλος για την δουλειά. Οι εκφράσεις του προσώπου, η οπτική επαφή και οι λέξεις κλειδιά είναι πολύ σημαντικές στην συνέντευξη.

Δεν έχετε την κατάλληλη εμπειρία – Είναι χάσιμο χρόνου για να υποβάλετε το βιογραφικό σας για μια θέση όπου δεν έχετε τα κατάλληλα προσόντα. Θα υποβληθούν πολλά βιογραφικά με τα απαραίτητα προσόντα και το δικό σας θα πεταχτεί πολύ γρήγορα, αν δεν έχετε τη σχετική εμπειρία ή τις ικανότητες. Αν όμως έχετε τις ικανότητες και την εμπειρία, αλλά δεν επισημαίνονται ξεχωριστά στο βιογραφικό σας, αυτό είναι ένα τέλειο παράδειγμα του γιατί θα πρέπει να έχετε πολλαπλές εκδόσεις του βιογραφικού σας.


Πηγή: e-biografiko.grΘέσεις Εργασίας σε άλλες εταιρείες:

ΣκλαβενίτηςΑΒ ΒασιλόπουλοςCarrefour ΜαρινόπουλοςΜασούτης
ΟΤΕLidlCOSCOΕΛΤΑ
JumboMy MarketVodafoneCosmote
Hondos CenterΓαλαξίαςPraktikerΑρβανιτίδης
Costa NavarinoΤέρναΑΚΤΩΡΔΕΗ
WINDIKEAInditexΠρομηθευτική
ΠλαίσιοZaraOlympic AirΚωτσόβολος
EverestΦΑΜΑΡEurobankΠαπαστράτος
Goody’sΚορρέςCoca Cola 3ΕINTERSPORT
ΙΑΣΩΒιοιατρικήΤαχυδρ. ΤαμιευτήριοFlocafe
ΑΣΔΑEuromedicaΔΕΛΤΑCyta Ελλάδος
J&P αβαξΤράπεζα ΠειραιώςΔιεθνής Αθλητική (Admiral)Αθηναϊκή Ζυθοποιία
LeonidasΓερμανόςΦΑΓΕΕλαΐς
Εθνική ΤράπεζαAlpha BankHSBC BankΠανελλήνια Τράπεζα
Attica BankMikelLeroy MerlinΠαγκρήτια Τράπεζα
ShellRevoilΕΤΕΚΑBP
Aegean OilJetOilΠαπαδοπούλουΕλιν
ΕΚΟMotor OilΕλληνικά ΠετρέλαιαAvin
OteplusAbbottAdelcoAdiPharm
AmvisAstellasTeleperformanceAmgen
Max PerryG4SApivitaΦούρνοι Βενέτης
McDonald’sBAZZ-RDominosΚωνσταντινίδης Ζαχαροπλαστεία
Village CinemasΓρηγόρηςXtreme StoresΚαρέλιας
TGI FridaysCoffee IslandSephorab...eat
HertzYavaMakroSimply Burgers
Pizza FanΟΠΑΠCreta FarmsPepsico – Ήβη
ΝίκαςΥφαντήςAvisΤσιμέντα Τιτάν
ΑΓΕΤ ΗρακλήςOk! MarketsLovie CosmeticsΚαραμολέγκος
ΒΙ.Κ.Η.Coffee LabColgateBic
UnileverΔιεθνής Αερολιμένας ΑθηνώνNovartisBarilla
ΑπολλώνιονDellΚρητικόςΛουξ
Όμιλος ΣαράντηCosmos AluminiumΟρφεύς ΒεϊνόγλουNobacco
H&MAdeccoKleemannGreen
ΟΛΘΧατζόπουλος Α.Ε.BrinksOtis
CelestinoOnePharma

Σχετικά Άρθρα:
Ελληνικά Πετρέλαια Θέσεις Εργασίας
Pizza Fan - Digital Marketer
Apivita Θέσεις Εργασίας