Θέσεις εργασίας στη Γερμανία

Γερμανία ΒερολίνοΣτο συγκεκριμένο άρθρο θα εξετάσουμε τη δυνατότητα να απασχοληθεί κανείς στη Γερμανία. Πρόκειται μια χώρα με ισχυρή αγορά, οικονομία και κίνητρα, που παρά την οικονομική κρίση παγκοσμίως, δεν έχουν σημειωθεί ιδιαίτερα προβλήματα στην αγορά, καθώς πρόκειται για το δυνατό «χαρτί» της ευρωζώνης.  Στο παρακάτω άρθρο θα δείτε μερικές ιστοσελίδες που μπορούν να σας βοηθήσουν για να βρείτε θέσεις εργασίας στη Γερμανία.

Δείτε αγγελίες εργασίας στη Γερμανία

Στη χώρα αυτή υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία παραπάνω από 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας παραμένουν κενές. Μάλιστα, ειδικά στους τομείς των τεχνικών, μηχανικών και προγραμματιστών υπολογιστών η έλλειψη προσωπικού που σημειώνεται είναι μεγάλη. Οι Έλληνες όντας υπήκοοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν χρειάζονται τη χορήγηση άδειας εργασίας, ώστε να καλύψουν θέσεις εργασίας στη Γερμανία.


Στα πλαίσια της έλλειψης αυτής, δημιουργήθηκαν δυο ιστοσελίδες, τις οποίες μάλιστα παρουσίασαν σε συνέντευξή τους οι αρμόδιοι υπουργοί Εργασίας και Οικονομίας της χώρας που μπορείτε να τις επισκευθείτε για να βρείτε εργασία στη Γερμανία.. Η πρώτη make-it-in-germany.com είναι μια ενημερωτική πύλη σχετικά με τη ζωή και την εργασία στη Γερμανία, ενώ μπορεί να βρει κανείς εκεί μαρτυρίες ανθρώπων που κατάγονται από άλλες χώρες και βρήκαν εργασίας εκεί. Από την άλλη πλευρά, στην ιστοσελίδα fachkraefteoffensive.de μπορούν να ανατρέξουν για σχετικές αγγελίες οι εξειδικευμένοι ενδιαφερόμενοι.

Παράλληλα, για να βρουν εργασία στη Γερμανία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη σελίδα του Eures, η οποία δημιουργήθηκες για να παρέχει πληροφορίες για θέματα εργασίας σε όλη την Ευρώπη. Κλικάροντας κανείς τα στοιχεία του, τη θέση που τον ενδιαφέρει, αλλά και τη χώρα, μπορεί να δει διαθέσιμες θέσεις εργασίας (πχ για τη Γερμανία), ενώ η πύλη διαθέτει και στοιχεία σχετικά με τη διαβίωση εκεί, αλλά και την αγορά εργασίας.

Εξίσου σημαντική βοήθεια σε όσους θέλουν να βρουν θέσεις εργασίας στη Γερμανία δίνει η σελίδα arbeitsageiitur.de, η οποία μάλιστα είναι στα γερμανικά, στα αγγλικά και στα γαλλικά. Πρόκειται για τη διαδικτυακή σελίδα ομοσπονδιακού γραφείου ευρέσεως εργασίας και δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους.

Μια καλή ιστοσελίδα για εργασία στη Γερμανία, όπου μπορεί να ανατρέξει κάποιος για να δει τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας στη Γερμανία σε συνολικά 24 κλάδους εργασίας είναι το jobboerse.arbeitsagentijr.de. H σελίδα ανανεώνεται και εμπλουτίζεται καθημερινά με νέες αγγελίες, ενώ ο υποψήφιος μπορεί να δημιουργήσει εκεί και το προφίλ του.

Ειδικότερα για τους ενδιαφερόμενους στην εύρεση εργασίας στη νότια Γερμανία υπάρχει η σελίδα regiajobs.de, όπου ανάμεσα σε όλα θα βρει κανείς αγγελίες για εργασία, αλλά και για πρακτική από τις μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας και παγκοσμίως. Μάλιστα, δίνεται η δυνατότητα να στείλει κανείς το βιογραφικό του και στην αγγλική γλώσσα.

Φυσικά, όπως είναι γνωστό, στη Γερμανία ο αριθμός των Ελλήνων μεταναστών είναι εξαιρετικά μεγάλος. Γι΄ αυτό το λόγο πέρα από τις εξειδικευμένες σελίδες, μπορείτε να απευθυνθείτε σε κοινότητες Ελλήνων εκεί, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να σας διαφωτίσουν σχετικά με το θέμα της εργασίας στη χώρα, αλλά και να σας βοηθήσουν ποικιλοτρόπως αν χρειαστεί. Καλή επιτυχία στην αναζήτηση θέσεων εργασίας στη Γερμανία. Αν έχετε κάποιου είδους σχετική εμπειρία μπορείτε να μας αφήσετε τα σχόλια σας παρακάτω.

Θέσεις εργασίας στη Γερμανία

Δείτε περισσότερες αγγελίες εργασίας στη Γερμανία

Δείτε επίσης:

Δουλεύοντας στη Γερμανία


Πηγή: e-biografiko.grΘέσεις Εργασίας σε άλλες εταιρείες:

ΣκλαβενίτηςΑΒ ΒασιλόπουλοςCarrefour ΜαρινόπουλοςΜασούτης
ΟΤΕLidlCOSCOΕΛΤΑ
JumboMy MarketVodafoneCosmote
Hondos CenterΓαλαξίαςPraktikerΑρβανιτίδης
Costa NavarinoΤέρναΑΚΤΩΡΔΕΗ
WINDIKEAInditexΠρομηθευτική
ΠλαίσιοZaraOlympic AirΚωτσόβολος
EverestΦΑΜΑΡEurobankΠαπαστράτος
Goody’sΚορρέςCoca Cola 3ΕINTERSPORT
ΙΑΣΩΒιοιατρικήΤαχυδρ. ΤαμιευτήριοFlocafe
ΑΣΔΑEuromedicaΔΕΛΤΑCyta Ελλάδος
J&P αβαξΤράπεζα ΠειραιώςΔιεθνής Αθλητική (Admiral)Αθηναϊκή Ζυθοποιία
LeonidasΓερμανόςΦΑΓΕΕλαΐς
Εθνική ΤράπεζαAlpha BankHSBC BankΠανελλήνια Τράπεζα
Attica BankMikelLeroy MerlinΠαγκρήτια Τράπεζα
ShellRevoilΕΤΕΚΑBP
Aegean OilJetOilΠαπαδοπούλουΕλιν
ΕΚΟMotor OilΕλληνικά ΠετρέλαιαAvin
OteplusAbbottAdelcoAdiPharm
AmvisAstellasTeleperformanceAmgen
Max PerryG4SApivitaΦούρνοι Βενέτης
McDonald’sBAZZ-RDominosΚωνσταντινίδης Ζαχαροπλαστεία
Village CinemasΓρηγόρηςXtreme StoresΚαρέλιας
TGI FridaysCoffee IslandSephorab...eat
HertzYavaMakroSimply Burgers
Pizza FanΟΠΑΠCreta FarmsPepsico – Ήβη
ΝίκαςΥφαντήςAvisΤσιμέντα Τιτάν
ΑΓΕΤ ΗρακλήςOk! MarketsLovie CosmeticsΚαραμολέγκος
ΒΙ.Κ.Η.Coffee LabColgateBic
UnileverΔιεθνής Αερολιμένας ΑθηνώνNovartisBarilla
ΑπολλώνιονDellΚρητικόςΛουξ
Όμιλος ΣαράντηCosmos AluminiumΟρφεύς ΒεϊνόγλουNobacco
H&MAdeccoKleemannGreen
ΟΛΘΧατζόπουλος Α.Ε.BrinksOtis
CelestinoOnePharma

Σχετικά Άρθρα:
Praktiker Θέσεις Εργασίας
Cosmos Aluminium Θέσεις Εργασίας
Η σημασία των ξένων γλωσσών στην αναζήτηση εργασίας