Αναζητώντας θέσεις εργασίας στην Ελβετία

Εικόνα της Ζυρίχης στην ΕλβετίαΣτο παρόν άρθρο θα παραθέσουμε πληροφορίες, στοιχεία και βοηθητικές συμβουλές για τους αναγνώστες οι οποίοι σκέφτονται την μετανάστευση στην Ελβετία ως ένα πιθανό προορισμό για την συνέχεια ή και την αρχή της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Θα δούμε χρήσιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν για να βρείτε δουλειά στην Ελβετία.

Δείτε αγγελίες εργασίας στην Ελβετία

Για να βρει κάποιος δουλειά στην Ελβετία, παραλείποντας τα γνωστά διεθνή sites ευρέσεως θέσεων εργασίας στα οποία έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενα άρθρα μας, θα δούμε μερικούς ιστοτόπους και πλατφόρμες αναζήτησης εργασίας φτιαγμένες αμιγώς για την ελβετική αγορά.


www.jobup.ch
Από τα πιο δημοφιλή sites στην χώρα για να βρει κάποιος δουλειά στην Ελβετία που απευθύνεται κυρίως στο γαλλόφωνο κομμάτι του πληθυσμού, με πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέψεις το μήνα. Διαθέτει δυνατή μηχανή αναζήτησης με πολλά φίλτρα που επιτρέπουν στο χρήστη να έχει πρόσβαση στις θέσεις εργασίας στην Ελβετία στη περιοχή που επιθυμεί, με τη δυνατότητα επίσης αρκετών ακόμη παραμέτρων όπως γλώσσας, είδος απασχόλησης κ.α

www.topjobs.ch
Ιστότοπος που πρωτοπορεί στον τομέα αναζήτησης θέσεων εργασίας στην Ελβετία με πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στο χώρο και πολλές εταιρίες να προσλαμβάνουν ανθρώπινο δυναμικό από αυτόν. Βοηθάει τους χρήστες του στην αναζήτησή τους προβάλλοντας τους αγγελίες που τους ενδιαφέρουν με βάση προηγούμενες αναζητήσεις τους κρατώντας τους έτσι ενήμερους για κάθε νέα θέση στον τομέα τους. Έχει επίσης παράδοση στις αγγελίες που αφορούν επιστημονικό προσωπικό στους τομείς : computer science, πωλήσεων, υπηρεσιών υγείας, μηχανικούς και οικονομολόγους.

*Να σημειώσουμε ότι το sites τους είναι μόνο στα γερμανικά και στα γαλλικά οπότε το μεταφραστικό εργαλείο της google (http://translate.google.gr/?hl=el&tab=wT )  μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο.

www.monster.ch
Εδώ αναφερόμαστε στο ελβετικό παράρτημα της εταιρίας monster που δίνει το παρόν σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχοντας δώσει έμφαση τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας της Ελβετίας πέρα από τις φόρμες αναζήτησης οι οποίες είναι πληρέστατες παρέχει επίσης γενικές αλλά και εξατομικευμένες συμβουλές για τα μέλη της όσον αφορά εύρεση κατάλληλης θέσεως εργασίας αλλά και τρόπους για να την αποκτήσετε.

*Το site τους επίσης δεν έχει τα αγγλικά ως γλώσσα επιλογής.

www.jobtic.ch
Το jobtic δεν είναι απλά ένα site για να βρει κάποιος δουλειά στην Ελβετία αλλά ένα ολοκληρωμένο μέσο ενημέρωσης για την αγορά εργασίας της Ελβετίας. Το περιοδικό του περιέχει όλα τα νέα για κάθε τομέα εργασίας όπως και όλες τις πληροφορίες που αφορούν την απασχόληση από νομικές αλλαγές μέχρι θέσεις εργασίας. Σίγουρα αξίζει μία επίσκεψη για όποιον αποφασίσει να εξετάσει την Ελβετία ως ένα πιθανό σταθμό για εργασία.

Τέλος παραθέτουμε το link από το ομοσπονδιακό γραφείο μετανάστευσης της Ελβετίας (http://www.bfm.admin.ch/bfm/en/home.html) όπου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις ευκαιρίες εργασίας στη χώρα για ευρωπαίους πολίτες αλλά και κατευθύνσεις για ότι άλλο μπορεί να χρειαστείτε στην έρευνα για μία θέση εργασίας στην Ελβετία. Να αναφέρουμε επίσης ότι στην Ελβετία αρκετές θέσεις εργασίας δεν δημοσιεύονται σε αγγέλιες αλλά προσφέρονται απ’ευθείας μέσω των εταιριών οπότε στην περίπτωση που ψάχνετε κάποια εξειδικευμένη θέση επιδιώξτε την προσωπική επαφή σας με την εν λόγω εταιρία.

Δείτε επίσης:

Δουλεύοντας στην Ελβετία

Βρίσκοντας μια θέση εργασίας στο εξωτερικό

Αγγελίες εργασίας στην Ελβετία


Πηγή: e-biografiko.grΘέσεις Εργασίας σε άλλες εταιρείες:

ΣκλαβενίτηςΑΒ ΒασιλόπουλοςCarrefour ΜαρινόπουλοςΜασούτης
ΟΤΕLidlCOSCOΕΛΤΑ
JumboMy MarketVodafoneCosmote
Hondos CenterΓαλαξίαςPraktikerΑρβανιτίδης
Costa NavarinoΤέρναΑΚΤΩΡΔΕΗ
WINDIKEAInditexΠρομηθευτική
ΠλαίσιοZaraOlympic AirΚωτσόβολος
EverestΦΑΜΑΡEurobankΠαπαστράτος
Goody’sΚορρέςCoca Cola 3ΕINTERSPORT
ΙΑΣΩΒιοιατρικήΤαχυδρ. ΤαμιευτήριοFlocafe
ΑΣΔΑEuromedicaΔΕΛΤΑCyta Ελλάδος
J&P αβαξΤράπεζα ΠειραιώςΔιεθνής Αθλητική (Admiral)Αθηναϊκή Ζυθοποιία
LeonidasΓερμανόςΦΑΓΕΕλαΐς
Εθνική ΤράπεζαAlpha BankHSBC BankΠανελλήνια Τράπεζα
Attica BankMikelLeroy MerlinΠαγκρήτια Τράπεζα
ShellRevoilΕΤΕΚΑBP
Aegean OilJetOilΠαπαδοπούλουΕλιν
ΕΚΟMotor OilΕλληνικά ΠετρέλαιαAvin
OteplusAbbottAdelcoAdiPharm
AmvisAstellasTeleperformanceAmgen
Max PerryG4SApivitaΦούρνοι Βενέτης
McDonald’sBAZZ-RDominosΚωνσταντινίδης Ζαχαροπλαστεία
Village CinemasΓρηγόρηςXtreme StoresΚαρέλιας
TGI FridaysCoffee IslandSephorab...eat
HertzYavaMakroSimply Burgers
Pizza FanΟΠΑΠCreta FarmsPepsico – Ήβη
ΝίκαςΥφαντήςAvisΤσιμέντα Τιτάν
ΑΓΕΤ ΗρακλήςOk! MarketsLovie CosmeticsΚαραμολέγκος
ΒΙ.Κ.Η.Coffee LabColgateBic
UnileverΔιεθνής Αερολιμένας ΑθηνώνNovartisBarilla
ΑπολλώνιονDellΚρητικόςΛουξ
Όμιλος ΣαράντηCosmos AluminiumΟρφεύς ΒεϊνόγλουNobacco
H&MAdeccoKleemannGreen
ΟΛΘΧατζόπουλος Α.Ε.BrinksOtis
CelestinoOnePharma

Σχετικά Άρθρα:
Coca Cola 3Ε Θέσεις Εργασίας
b...eat Θέσεις Εργασίας
Lovie Cosmetics Θέσεις Εργασίας