Πώς να εκμεταλλευτείτε τη πρακτική σας εργασία για το μέλλον σας

pρακτική εργασίαΤην πρακτική εργασία που κάνετε σαν φοιτητές μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε για δικό σας όφελος προσπαθώντας να δικτυωθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται. Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα σχετικά με την ειδικότητα σας. Τι πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας εργασίας;

Δημιουργήστε έναν LinkedIn λογαριασμό

Πρέπει να κάνετε ότι μπορείτε για να μείνετε ‘συνδεδεμένοι’ με τους συναδέλφους σας. Μπορεί να υπάρχει το Facebook, αλλά καλώς ή κακώς δεν χρησιμοποιείται αποκλειστικά για επαγγελματικούς σκοπούς. Ξεκινήστε να αποκτάτε επαφές όσο πιο νωρίς γίνεται και αν κρίνετε ότι κάνετε καλή δουλειά μπορείτε να ζητήσετε και από συναδέλφους σας να σας κάνουν ‘recommend’.

Εμπλακείτε όπου μπορείτε

Δεν χρειάζεται να έχετε τις περισσότερες γνώσεις και τη καλύτερη εμπειρία για να φανείτε χρήσιμος σε κάποια εταιρία. Δείξτε ότι είστε διαθέσιμος σε οποιεσδήποτε προκλήσεις παρουσιαστούν. Πιθανότατα να μπορέσετε να βρείτε και κάποιον υπάλληλο που να μπορεί να παίξει το ρόλο του ‘μέντορα’ σας. Βέβαια, επειδή θα θέλετε συνεχώς να μαθαίνετε καινούργια πράγματα πρέπει να προσέξετε να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ της εργασίας που προσφέρετε στην εταιρία και του χρόνου που καταναλώνετε για να μάθετε κάτι καινούργιο.

Κάντε καινούργιους φίλους στην εταιρία που κάνετε πρακτική εργασία

foititesΜπορεί να έχετε πάει να κάνετε πρακτική εργασία σε κάποια εταιρία, αλλά αυτό δεν αποκλείει τη πιθανότητα να κάνετε και καινούργιους φίλους εκεί. Αν η εταιρία διοργανώνει events όπως αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα τους συναδέλφους σας. Μια καλή φιλία σε συνδυασμό με καλές ικανότητες είναι ιδανικά στοιχεία για να σας βοηθήσουν στην εύρεση εργασίας στο μέλλον.

Η ουσία στη πρακτική σας εργασία είναι να εκμεταλλευτείτε το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προς όφελος που θα έχετε στο μέλλον. Αν ξεκινήσετε τη πρακτική εργασία ‘αναγκαστικά’ και χωρίς όρεξη, σίγουρα δεν θα σας προσφέρει κάτι. Από την άλλη, αν τη ξεκινήσετε με τις προοπτικές ότι θα κάνετε ότι μπορείτε για να μάθετε καλύτερα το επάγγελμά σας και να δικτυωθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται τότε θα βγείτε κερδισμένοι!


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα: