Πώς να κρατήσετε τη θέση εργασίας σας

keep_your_jobΈχετε κάνει τόσο κόπο για να βρείτε μια δουλειά. Έχετε ξοδέψει χρήματα και χρόνο για την εκπαίδευση σας, Πολύ χρόνο προετοιμασίας για τη συνέντευξη σας και κάποιες ώρες προετοιμάζοντας το πρώτο σας βιογραφικό. Μετά από πολύ κόπο και αναζήτηση σε άπειρες αγγελίες βρίσκετε επί τέλους μια θέση εργασίας. Και τώρα; Κάνετε τη δουλειά σας και περιμένετε τον μισθό σας να μπει στη τράπεζα κάθε τέλος (ή αρχή ή μέση) του μήνα; Οι καιροί έχουν αλλάξει, και η συνήθεια που είχαμε στο παρελθόν να ‘πιάνουμε’ μια δουλειά και να τελειώνουμε όταν ήταν να συνταξιοδοτηθούμε έχουν περάσει. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να μείνουμε στην ίδια εταιρία για πολύ καιρό ή ακόμα όταν είναι να φύγουμε να μπορέσουμε να βρούμε κάποια νέα εργασία σύντομα.

Συνεχίστε την εκπαίδευση για θέματα σχετικά με το επάγγελμά σας

Η εκπαίδευση δεν σταματάει με την απόκτηση ενός πτυχίου. Ίσως τότε να αρχίζει. Μια καλή ιδέα είναι να επισκεφθείτε το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας ή κάποιο online βιβλιοπωλείο και να αποκτήσετε κάποιο σχετικό βιβλίο. Για παράδειγμα αν ασχολείστε με τις πωλήσεις υπάρχουν άπειρα σχετικά βιβλία που μπορούν να σας βοηθήσουν σχετικά. Αν είστε γραμματέας σε μια επιχείρηση υπάρχουν ακόμα αρκετά βιβλία, όπως και για επαγγέλματα όπως εξυπηρέτηση προσωπικού. Ο στόχος σας πρέπει να είναι να βελτιώνεστε συνεχώς στη δουλειά σας. Κάτι που χρειάζεται προσοχή, αν και εφόσον ασχοληθείτε αρκετά με τις γνώσεις σας γύρω από κάποιο επάγγελμα, υπάρχει περίπτωση να ‘ξεπεράσετε’ τους ανώτερους σας. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει φυσικά να κρατάτε διπλωματική στάση γιατί οι συγκρούσεις μεταξύ υπαλλήλων σε μια εταιρία δεν αρέσουν σε κανένα αφεντικό.

Επικοινωνήστε με τους συναδέλφους και τους ανώτερους σας

Σε μια καινούργια δουλειά δεν θα πρέπει ποτέ να φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις. Όπως και στις προσωπικές μας σχέσεις έτσι και στις επαγγελματικές, η επικοινωνία είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξουμε. Μη φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια από τον ανώτερό σας, με ευγένεια πάντα και με σεβασμό προς τον χρόνο του.

Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε αλλά όχι τις πρώτες εβδομάδες (ή πρώτους μήνες) που δουλεύετε σε κάποια εταιρία , είναι να προτείνεται κάποιες αλλαγές που θα βελτιώσουν την απόδοσή της εταιρίας καθώς και να προτείνεται κάποιες νέες ιδέες. Οποιεσδήποτε προτάσεις πρέπει να γίνονται με ευγένεια, και να είστε προετοιμασμένοι πάντα για μια αρνητική απάντηση. Σημασία έχει να δείξετε ότι νοιάζεστε.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι ποτέ να μη σταματήσετε να μαθαίνετε καινούργια πράγματα και καινούργιες δεξιότητες. Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να είστε και να παραμείνετε ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας.


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα: