Συμβουλές για να βρείτε μια εποχιακή δουλειά

Είτε ψάχνετε για μια εποχιακή δουλειά για να βγάλετε λίγα περισσότερα χρήματα ή για να πάρετε κάτι που θέλετε, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να έχετε ένα προβάδισμα σε σχέση με όσους άλλους ψάχνουν επίσης μια εποχιακή δουλειά. Γνωρίζοντας το πώς να ψάξετε την εποχιακή δουλειά σας μέχρι το ποιά μέρη είναι τα καλύτερα για εποχιακές δουλειές, θα έχετε μεγαλύτερη επιτυχία στην αναζήτηση σας αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.
 





Ξεκινήστε να ψάχνετε για μια εποχιακή δουλειά στο διαδίκτυο
 
Αν σπάτε το κεφάλι σας σκεπτόμενοι που να ψάξετε για μια εποχιακή δουλειά, τότε ξεκινήστε να ψάχνετε στο διαδίκτυο. Μια επιλογή είναι να ελέγξετε στις ιστοσελίδες από συγκεκριμένες εταιρείες για τις οποίες θα θέλατε να δουλεύετε και να δείτε αν έχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Μια άλλη επιλογή είναι να επισκέπτεστε ιστοσελίδες οι οποίες είναι σχεδιασμένες για να βρίσκετε θέσεις εργασίας.
 
Μια ακόμα καλή ιδέα θα ήταν να χρησιμοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην έρευνα σας αυτή. Χρησιμοποιήστε το διαδίκτυο ως σημείο εκκίνησης και μετά επεκταθείτε στην πρόσωπο με πρόσωπο επαφή σε εταιρείες για να ρωτήσετε αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Προφανώς, άσχετα από το που θα κάνετε αίτηση, πρέπει να είστε σίγουροι ότι το βιογραφικό σας είναι ενημερωμένο και αποτυπώνει ξεκάθαρα την εργασιακή σας πείρα που σας καθιστά κατάλληλο για κάθε θέση.
 
Ψάξτε σωστά
 
Μερικές φορές, το να βρείτε μια εποχιακή δουλειά είναι εύκολο αν ψάξετε στα κατάλληλα μέρη. Σίγουρα, οι μεγάλες εφοδιαστικές αλυσίδες χρειάζονται αρκετή περισσότερη βοήθεια κατά τη διάρκεια των διακοπών. Τέτοιες δουλειές είναι άφθονες από Σεπτέμβρη μέχρι και Ιανουάριο. Αν θέλετε να έχετε ευελιξία, τότε μπορείτε να δουλεύετε το βράδυ γεμίζοντας τα ράφια ή αδειάζοντας τα φορτηγά που φτάνουν.
 
Άλλες εταιρείες, πχ εταιρείες ψυχαγωγίας χρειάζονται επίσης εποχιακό προσωπικό. Βέβαια και τα παιχνιδάδικα χρειάζονται περισσότερο προσωπικό κατά τη διάρκεια των διακοπών. Τα εστιατόρια είναι επίσης απασχολημένα στις διακοπές και χρειάζονται επιπλέον βοήθεια.
 
Μην ξεχνάτε επίσης ότι ευκαιρίες εποχιακής απασχόλησης είναι διαθέσιμες και σε εταιρείες μεταφορών. Επίσης, τα ταχυδρομεία καμμία φορά ζητούν εποχιακό προσωπικό ως επιπρόσθετους μεταφορείς για να διαχειριστούν την αυξημένη αλληλογραφία.
 
Ρωτήστε σε μέρη διασκέδασης
 
Τέτοια μέρη, όπως πχ ένας ζωολογικός κήπος ή κάποιο λούνα παρκ, συχνά έχουν ιδιαίτερες εκδηλώσεις στις διακοπές, οι οποίες απαιτούν περισσότερο προσωπικό. Πιθανώς θα βρείτε κάποια δουλειά ως ταξιθέτης, σερβιτόρος ή ως προσωπικό ασφαλείας. Επίσης πιθανό είναι να βρείτε κάποια τέτοια δουλειά σε κάποιο μουσείο, το οποίο έχει αυξημένη κίνηση στις γιορτές.
 
Σκεφτείτε να εργαστείτε από το σπίτι
 
Υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη στην εργασία από το σπίτι τα τελευταία χρόνια και μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο και εποχιακά. Οι εταιρείες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και τα τηλεφωνικά κέντρα έχουν αυξημένη κίνηση, ειδικά στις διακοπές, και έτσι οι εταιρείες αυτές χρειάζονται να προσλάβουν εικονικούς εργαζόμενους για να αντεπεξέλθουν στην ζήτηση. Κάποιοι άνθρωποι προτιμούν αυτές τις δουλειές για το ευέλικτο ωράριο τους, την καθιστική φύση της δουλειάς και τις προοπτικές εξέλιξης.
Αν δεν έχετε κάποιο θετικό νέο στην αναζήτηση σας για μια εποχιακή δουλειά, μην διστάσετε στο να επιμείνετε. Άλλοι εποχιακοί εργαζόμενοι μπορεί να αφήσουν τις θέσεις τους αν δεν τους αρέσουν και οι εταιρείες συχνά χρειάζονται να προσλάβουν περισσότερο εποχιακό προσωπικό μετά τις πρώτες προσλήψεις. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και θα βρείτε και εσείς μια εποχιακή δουλειά!


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: