Γιατί να δουλέψει κάποιος στο εξωτερικό

δουλειά στο εξωτερικόΣε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής. Γιατί να δουλέψει κάποιος στο εξωτερικό. Σίγουρα είναι μια σκέψη που τριγυρίζει στα μυαλά πολλών από εμάς και ειδικά των νεότερων. Παρακάτω θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα της εργασίας στο εξωτερικό

Καλύτεροι μισθοί

Ίσως από τους πιο βασικούς λόγους που επιλέγει κάποιος την εργασία στο εξωτερικό. Σε συγκεκριμένα επαγγέλματα (πχ ιατροί και όλων των ειδών επιστήμονες) η σύγκριση με αντίστοιχες θέσεις εργασίας του εξωτερικού δεν χρειάζεται καν να γίνει.

Ανεξαρτησία

Θέλοντας και μη όταν κάποιος πάει να ζήσει μακριά από τους δικούς του, δοκιμάζει τις ικανότητες επιβίωσης του. Θα μένουμε σε μια ξένη χώρα, με ανθρώπους που τους συναντάμε πρώτη φορά στη ζωή μας, μακρυά από τους γονείς μας και θα πρέπει να πηγαίνουμε να ψωνίζουμε με δικά μας χρήματα το οτιδήποτε. Πραγματική εμπειρία ανεξαρτησίας!

Διεύρυνση ικανοτήτων

Δουλεύοντας σε μια ξένη χώρα, με ανθρώπους που έχουν σπουδάσει σε διαφορετικά πανεπιστήμια (τις περισσότερες φορές) από αυτά που έχουμε σπουδάσει εμείς, με εμπειρίες στο θέμα εργασίας διαφορετικές, είναι λογικό να αποκτήσουμε παραπάνω ή διαφορετική γνώση στο αντικείμενο εργασίας μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι γνώσεις που έχουμε δεν είναι αρκετές, αλλά η επαφή με κόσμο που έχει μεγαλώσει διαφορετικά προσφέρει μια ενδιαφέρουσα ποικιλία.

Προσαρμογή

Ανάλογα με τη χώρα που θα επιλέξει ο οποιοσδήποτε υποψήφιος, θα δοκιμαστεί και η προσαρμογή μας σε μια διαφορετική γλώσσα, μια διαφορετική κουλτούρα και ένα τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής. Αν αυτό δεν είναι πρόκληση τότε τι είναι;

Καινούργιοι φίλοι και επαγγελματικές γνωριμίες

Μπορεί να έχετε ήδη αρκετούς φίλους στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αποκτήσετε ακόμα περισσότερους, και τώρα και από διαφορετικές χώρες. Η επαφή σας με ένα νέο εντελώς περιβάλλον θα σας ‘αναγκάζει’ να ‘συνάψετε’ σχέσεις με κόσμο άμεσα, οι οποίες μπορεί να είναι και φιλικές αλλά και να σας βοηθήσουν επαγγελματικά στο μέλλον.

Καλύτερη ποιότητα ζωής

Μερικές χώρες έχουν ασύγκριτα καλύτερη ποιότητα ζωής σε σχέση με την Ελλάδα. Ίσως να σας φαίνεται απίστευτο αλλά υπάρχουν πόλεις στην Ευρώπη που η εγκληματικότητα είναι σπάνιο φαινόμενο και το αυτοκίνητο δεν είναι απαραίτητο (ναι, μπορείτε να βασιστείτε στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς!).

Τουρισμός

Αν και δεν πρέπει να είναι ο νούμερο ένα παράγοντας όταν αναζητάτε μια θέση εργασίας στο εξωτερικό, το γεγονός ότι θα έχετε μια ‘βάση’ διαφορετική από αυτή που έχετε ήδη, θα σας δώσει τη δυνατότητα να επισκεφθείτε διαφορετικά μέρη με την ησυχία σας. Πχ αν αποφασίσετε να μεταναστεύσετε στο Βέλγιο, θα έχετε δίπλα σας την Γερμανία, την Γαλλία, την Ολλανδία και την Αγγλία. Πραγματικά πολλές επιλογές για επίσκεψη!


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα: