5 Πράγματα που δεν θα κάνουν απαραίτητα τη δουλειά σας καλύτερη

Πολλοί άνθρωποι εύχονται να είχαν μεγαλύτερο μισθό ή καλύτερο ωράριο στη δουλειά τους, νομίζοντας ότι αυτό θα τους κάνει να αγαπήσουν την δουλειά τους. Εντούτοις, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι κάνουν λάθος. Στο σημερινό άρθρο σας παρουσιάζουμε τα πέντε πράγματα που λανθασμένα θεωρούνται ότι αν αλλάξουν θα κάνουν την δουλειά μας πιο ελκυστική αλλά και τι λένε οι ειδικοί σχετικά με το πως μπορείτε να είστε πιο θετικοί απέναντι στη δουλειά σας.

1. Λιγότερες ώρες εργασίας

Γιατί νομίζετε ότι θα σας κάνει να πιο ευτυχισμένους

Σε μια πρόσφατη έρευνα στο LearnVest, τα ⅔ των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα προτιμούσαν μια εβδομάδα με τέσσερις εργάσιμες μέρες. Το να δουλεύετε λιγότερο σημαίνει ότι θα έχετε πιο πολύ χρόνο για να κάνετε τα πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένο, όπως το να περνάτε χρόνο με την οικογένεια σας, τους φίλους σας και να κάνετε τα χόμπι σας.

Γιατί δεν λειτουργεί πάντα

Προκύπτει ότι οι άνθρωποι δεν είναι πολύ καλοί στο να διαχειρίζονται τον ελεύθερο χρόνο τους. Μια πρόσφατη έρευνα στο Journal of Happiness Science έδειξε ότι όταν η Νότια Κορέα μείωσε τις εργατοώρες από 44 σε 40 την εβδομάδα και οι εργαζόμενοι εργάζονταν 5 φορές την εβδομάδα αντί για 6, το επίπεδο ευτυχίας από την ζωή και από την δουλειά δεν αυξήθηκε, όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι. Μεταφράζοντας: Ο ευτυχισμένος εργαζόμενος δεν είναι απαραίτητα αυτός που δουλεύει λιγότερο.

2. Περισσότερος χρόνος για διακοπές

Γιατί νομίζετε ότι θα σας κάνει να πιο ευτυχισμένους

Αφού ήδη περνάτε καλά στις διακοπές σας, είναι λογικό ότι ο παραπάνω χρόνος για διακοπές θα σας κάνει να περνάτε ακόμα καλύτερα. Θα μπορέσετε να κάνετε όλα τα ταξίδια που έχετε προγραμματίσει και όλα αυτά που δεν προλαβαίνετε να κάνετε με τον συνήθη χρόνο διακοπών.

Γιατί δεν λειτουργεί πάντα

Ένα πρόσφατο άρθρο στην εφημερίδα The Atlantic συνέκρινε τις ημέρες διακοπών στις ΗΠΑ με άλλες χώρες και διαπίστωσε ότι πολλοί Ευρωπαίοι είχαν τουλάχιστον 20 μέρες πληρωμένες διακοπές, ενώ οι ΗΠΑ δεν έχουν έχουν καθόλου.. Ωστόσο, οι άνθρωποι που ζουν σε χώρες με περισσότερες μέρες διακοπών δεν είναι απαραίτητα πιο ευτυχισμένοι. 73% των Αμερικανών είναι ικανοποιημένοι από τη δουλειά τους σε σχέση με μόνο το 57% των Ιταλών, οι οποίοι έχουν 20 ημέρες διακοπές και 11 άδειες μετ ‘αποδοχών ανά έτος, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Randstad.

Επιπλέον: Οι ειδικοί λένε ότι αυτό που μας κάνει πραγματικά μας πιο ευτυχισμένους είναι το πώς ξοδεύουμε το χρόνο μας, και όχι πόσο χρόνο έχουμε. Το μυστικό, σύμφωνα με μια μελέτη του 2010 από ερευνητές του Harvard, είναι να ασχολούμαστε με ό, τι κάνουμε εκείνη την στιγμή. Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε κάθε δεδομένη στιγμή, 46,9 % από εμάς σκέφτονται για το παρελθόν ή το μέλλον, αντί για το παρόν. Έτσι, την επόμενη φορά που θα έχετε διακοπές από τη δουλειά, το κόλπο για μεγαλύτερη ευτυχία είναι να αφιερωθείτε πλήρως στον χρόνο που έχετε.

3. Προαγωγή ή αύξηση μισθού

Γιατί νομίζετε ότι θα σας κάνει να πιο ευτυχισμένους

Αν πάρετε προαγωγή θα κερδίσετε περισσότερο σεβασμό στην δουλειά σας και στον κόσμο γενικότερα, έτσι δεν είναι; Και όλοι ανεξαιρέτως θέλουμε αύξηση στο μισθό ώστε να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες που τώρα μας φαντάζουν κοντά αλλά όχι εφικτές.

Γιατί δεν λειτουργεί πάντα

«Ο εγκέφαλός μας προσαρμόζεται πολύ γρήγορα», λέει ο Michelle Gielan, ιδρυτής του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Θετικής Έρευνας, σε σχέση με το πώς αντιλαμβανόμαστε το νέο μισθό μας. «Θέτουμε στόχους, διότι πιστεύουμε ότι θα είμαστε ευτυχείς, όταν τους επιτύχουμε. Αλλά μόλις το κάνουμε, ο εγκέφαλός μας αλλάζει τους στόχους ξανά.»

Η λύση; Πρώτον, γνωρίζουμε ότι ακόμη και ο διπλασιασμός του μισθού σας δεν θα διπλασιάσει την ευτυχία σας. Στην πραγματικότητα, σε μια πρόσφατη μελέτη, οι άνθρωποι των οποίων οι μισθοί διπλασιάστηκαν ανέφεραν ότι συνολικά ήταν πιο ευτυχισμένοι συνολικά μόνο κατά 9%. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το κλειδί για την ενίσχυση της ευημερίας σας είναι στην πραγματικότητα τρία πράγματα: να είστε εγκρατείς με τις επιθυμίες σας, να επενδύετε σε εμπειρίες, αντί για πράγματα, και να δίνετε στους άλλους.

4. Μια νέα θέση εργασίας

Γιατί νομίζετε ότι θα σας κάνει να πιο ευτυχισμένους

Συνήθως ορκίζεστε ότι η δουλειά σας είναι απαίσια και κάνετε όνειρα για το πώς θα μπείτε στο γραφείο του αφεντικού και θα του πείτε να πάει στα κομμάτια και αυτός και η δουλειά του και θα φύγετε με χαρά. “Το νέο είναι καλύτερο” δεν λένε άλλωστε;

Γιατί δεν λειτουργεί πάντα

Πολλές φορές δεν είναι κατ ‘ανάγκη η ίδια η δουλειά απαίσια, αλλά η στάση σας απέναντι σε αυτήν που σας κάνει δυστυχισμένους. Προτού κάνετε κάτι άλλο, δοκιμάστε αυτό το κόλπο: «Μπορούμε να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας να είμαστε ευγνώμονες για το περιβάλλον που είμαστε και να βρούμε τρόπους να το βελτιώσουμε» λέει ο Gielan.

Συμβουλή: Κάθε πρωί για τις επόμενες 21 μέρες, καταγράψτε τα τρία οφέλη από την εργασία σας. Θα μπορούσε να είναι αυτά που μπορείτε να κάνετε με το μισθό σας ή κάποιος άνθρωπος που χαίρεστε να συναντάτε στη δουλειά. Το τρικ αυτό θα κάνει το μυαλό σας να εστιάσει στα θετικά της δουλειά και όχι στα αρνητικά.

5. Πιο “ουσιαστική” Εργασία

Γιατί νομίζετε ότι θα σας κάνει να πιο ευτυχισμένους

«Ως ανθρώπινα όντα, θέλουμε να έχουμε νόημα και σκοπό στη ζωή μας», λέει ο Elizabeth Lombardo, PhD, συγγραφέας του A Happy You. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι φαντασιώνονται να αφήσουν την δουλειά τους για να εργαστούν εθελοντικά στο εξωτερικό ή για να διδάξουν σε μια τάξη.

Γιατί δεν λειτουργεί πάντα

Ο Dan Ariely, που κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των συμπεριφορικών οικονομικών, διεξήγαγε μια μελέτη για να διερευνήσει τι δίνει νόημα στη δουλειά των ανθρώπων και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Δεν έχει σημασία τι κάνετε, – είτε καθαρίζετε πατώματα, είτε σχεδιάζετε αυτοκίνητα είτε αν απομονώνετε γονίδια – αυτό που μας δίνει μια αίσθηση του σκοπού και μας δίνει κίνητρο στην δουλειά μας είναι να υπάρχει αναγνώριση των προσπαθειών μας. Εάν η εργασία σας δεν σας το δίνει αυτό, τότε μπορεί να έφτασε η ώρα να φύγετε.


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα: