4 συχνές παρανοήσεις σχετικά με τα γραφεία ευρέσεως εργασίας

Πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει για κάποιες επιχειρήσεις που ταιριάζουν άτομα που αναζητούν εργασία με εταιρείες που αναζητούν προσωπικό. Ωστόσο, αν και οι περισσότεροι έχουν μια βασική ιδέα του πως λειτουργούν αυτές οι επιχειρήσεις, δεν γνωρίζουν ή κάνουν λάθος σχετικά με το τι επιπλέον μπορούν να προσφέρουν οι εταιρείες αυτές.

Οι τέσσερις πιο συχνές παρανοήσεις είναι οι παρακάτω:

1) “Μόνο οι απελπισμένοι δουλεύουν με τέτοιες εταιρείες”

Μερικές φορές φαίνεται ότι η κακή φήμη που συγκεντρώνουν τα γραφεία ευρέσεως εργασίας οφείλεται στο ότι θεωρούνται υπαίτια όταν συμβεί κάτι αρνητικό, όπως μία απόλυση ή μια αλλαγή καριέρας στο μέσο της.

Κάποιοι άνθρωποι καταφεύγουν μερικές φορές σε μια προσωρινή θέση εργασίας κατά τη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου, όμως είναι εντελώς αναληθές ότι η επιλογή αυτή είναι για αυτούς που έχουν κακή επαγγελματική δεοντολογία ή που είναι άτυχοι.

Στην πραγματικότητα, πολλοί μορφωμένοι και εργατικοί άνθρωποι έχουν συνεργαστεί με αυτές τις εταιρείες για να εξέλθουν από μια προσωρινά δύσκολη οικονομική κατάσταση ή απλά για να αποκτήσουν εμπειρία σε ένα νέο πεδίο και μάλιστα με μεγάλη αποτελεσματικότητα.

2) “Δεν θα αποκτήσω ποτέ μια μόνιμη δουλειά έτσι, οπότε δεν έχει νόημα”

Ένας λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν τα γραφεία ευρέσεως εργασίας είναι επειδή νομίζουν ότι δεν θα αποκτήσουν ποτέ μια μόνιμη δουλειά, όμως αυτό είναι η μεγαλύτερη παρανόηση από όλες!

Πολλές από τις θέσεις εργασίας που μπορείτε να βρείτε από τις εταιρείες αυτές δίνονται με την πρόθεση να προσληφθείτε μετά, αν κάνετε καλά καλά τη δουλειά σας. Αυτό είναι πραγματικά καλό, γιατί δίνει τόσο σε εσάς όσο και στον εργοδότη το χρόνο να καταλάβετε αν είστε κατάλληλος για την θέση.

Ακόμα κι αν πάτε σε μια θέση γνωρίζοντας ότι σίγουρα δεν θα είναι μακροχρόνια, μπορείτε να αποκτήσετε περισσότερη εμπειρία και να κάνετε πολλές επαφές που μπορεί να σας οδηγήσουν σε κάτι ακόμη καλύτερο.

3) “Όλες οι θέσεις εργασίας που υπάρχουν είναι για εργοστάσιο ή για γραφείο”

Αυτός είναι ένα πολύ κοινός μύθος, και είναι επίσης αναληθής. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη θέσεων που διατίθενται μέσω αυτών των επιχειρήσεων. Για παράδειγμα, μπορείτε να ψάξετε για εταιρείες στελέχωσης που ειδικεύονται στην πληροφορική και άλλα αντίστοιχα πεδία, αν σας ενδιαφέρουν οι θέσεις εργασίας στον τομέα της πληροφορικής. Ορισμένες εταιρείες δεν έχουν εξειδίκευση, αλλά έχουν επαφές σε ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα τομέων, όπως δουλειές για μηχανικούς, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, λογιστές και φαρμακοποιούς.

4) “Αν δεν θέλω να μείνω στον τρέχοντα τόπο διαμονής μου, οι υπηρεσίες αυτές δεν είναι χρήσιμες”

Τα μεγαλύτερα πρακτορεία στελέχωσης μπορεί να έχουν υποκαταστήματα σε όλη την περιοχή ή σε ολόκληρη τη χώρα, έτσι ώστε να μπορείτε να βρείτε μια θέση απασχόλησης σε άλλες περιοχές και να μπορείτε να αλλάξετε μέρος.

Το καλύτερο από όλα, αν είστε καλοί στον τομέα της εργασίας σας, έχετε πολλές πιθανότητες να βρείτε μια θέση μέσω των γραφείων εύρεσης εργασίας, αν είστε πρόθυμοι να μετακομίσετε.

Σε κάθε περίπτωση, αν είστε άνεργοι και θέλετε να αυτό να αλλάξει, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα αντίστοιχα άρθρα μας, όπως αυτό.

Καλή σας επιτυχία!


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα: