12+1 λόγοι που είστε ακόμα άνεργοι

“Γιατί είμαι ακόμα άνεργος;”
Πολλοί φίλοι της ιστοσελίδας μας, μας κάνουν συχνά αυτή την ερώτηση. Στο σημερινό άρθρο θα σας δώσουμε συνοπτικά τους πιο σημαντικούς λόγους που είστε ακόμα άνεργοι:

1. Δεν δικτυώνεστε αρκετά

Σχεδόν όλες οι θέσεις εργασίας αυτές τις μέρες βρίσκονται μέσω δικτύωσης. Αν ψάχνετε για δουλειά από αγγελίες εργασίας στο διαδίκτυο ή σε εφημερίδες ή στέλνετε βιογραφικά τότε απλά δεν κάνετε αρκετά. Και όπως έχουμε τονίσει προηγουμένως, το βιογραφικό σας από μόνο του είναι σχεδόν άχρηστο.

2. Δεν δώσατε καλή συνέντευξη

Είναι εκπληκτικό το πόσο άσχημα μπορεί να τα πάει κανείς στη συνέντευξη. Αν μασάτε τσίχλα, δεν ντύνεστε κατάλληλα για την συνέντευξη και λέτε τα δικά σας, η συνέντευξή σας πάει περίπατο.

3. Έχετε piercing

Βγάλτε τα piercing σας! Κανείς δεν θα προσλάβει κάποιον με ένα ορατό piercing ή με ορατά τατουάζ. Είναι εντελώς αντιεπαγγελματικό.

4. Δεν είστε ξυρισμένοι

Μην πάτε όπως όπως στη συνέντευξη. Ή θα έχετε μούσι ή θα είστε ξυρισμένοι. Οι υπεύθυνοι για την πρόσληψή σας απεχθάνονται τα γένια των “τριών ημερών” που είναι πια πολύ συνηθισμένα.

5. Έχετε περισσότερα προσόντα από όσα χρειάζονται

Ρεαλιστικά, κανείς δεν πρόκειται να προσλάβει κάποιον με 10+ χρόνια εμπειρίας και με μια θέση ευθύνης στην τελευταία δουλειά του για μια δουλειά αρχαρίου. Αυτές οι θέσεις θα καλυφθούν από τους αντίστοιχους ανθρώπους. Είναι καλύτερα να γίνετε σύμβουλος ή να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, από το να υποβάλετε αίτηση για τέτοιες θέσεις εργασίας.

6. Κάνετε αίτηση για τα πάντα

Ο πρακτικός κανόνας λέει: αν δεν έχετε τουλάχιστον το 60% των ικανοτήτων που ζητούνται σε μια θέση εργασίας, μην κάνετε αίτηση. Χάνετε τον χρόνο σας.

7. Καπνίζετε

Πολλοί εργοδότες δεν προσλαμβάνουν καπνιστές. Η μυρωδιά στα ρούχα τους διώχνει τους πελάτες, αρρωσταίνουν πιο συχνά, κάνουν πιο συχνά διάλειμμα και έχουν μια αηδιαστική συνήθεια. Κόψτε το τώρα καλύτερα, γιατί η υγεία σας, η ζωή σας και η σταδιοδρομία σας εξαρτώνται από αυτό.

8. Έχετε κακή συμπεριφορά

Αν κάποιος δεν είναι αισιόδοξος και θετικός και δίνει την εντύπωση ότι είναι αλαζόνας και με κακό χαρακτήρα, τότε η συνέντευξή του θα τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες.

9. Έχετε κατάθλιψη

Πολλοί άνθρωποι που έχουν απολυθεί και δεν μπορούν να βρουν δουλειά χρειάζονται αντικαταθλιπτικά. Πάρτε τα αν τα χρειάζεστε, απλά να είστε προσεκτικοί. Η κατάθλιψη είναι φυσιολογική όταν έχετε χάσει την δουλειά σας, αλλά αν είστε πάντα κακόκεφοι, κλαίτε, δεν έχετε κίνητρο κτλ τότε δείτε καλύτερα έναν γιατρό.

10. Δεν ακολουθείτε σωστά τις οδηγίες της αίτησης

Πρέπει να κάνετε ό, τι σας ζητηθεί να κάνετε στην αγγελία της θέσης εργασίας ή ότι σας πει ο εργοδότης σας στο τηλέφωνο. Εάν δεν κάνετε αυτό που θα σας πει το μελλοντικό αφεντικό σας, δεν θα κάνετε ότι σας πει και όταν προσληφθείτε.

11. Χάσατε κάποιο κομμάτι της διαδικασίας της συνέντευξης

Κάποτε, ζητήσαμε από έναν υποψήφιο που μας άρεσε να έρθει σε μία από τις εκδηλώσεις μας ώστε να γνωρίσει και τους πελάτες μας. Μας έγραψε ένα e-mail και είπε ότι δεν μπορούσε να το κάνει, αλλά θα ήθελε να συνεχίσει στην επόμενη φάση της συνέντευξης. Λοιπόν, αυτή ήταν η επόμενη φάση της συνέντευξης! Ο άνθρωπος αυτός είναι δύο χρόνια άνεργος, και δεν αναρωτιόμαστε γιατί.

12. Υπεκφεύγετε

Αν σας κάνουν μια ερώτηση, απαντήστε χωρίς υπεκφυγές. Μην διυλίζετε τον κώνωπα και μην δίνετε απαντήσεις κονσέρβα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι άνθρωποι που λένε όταν ερωτώνται σχετικά με τις αδυναμίες τους: «Είμαι πολύ σκληρός με τον εαυτό μου και μου αρέσει να παίρνω πάρα πολλές πρωτοβουλίες”. Κακή απάντηση.

13. Είστε απροετοίμαστοι

Θα είμαστε σαφείς. Αν προσπαθήσετε να συναγωνιστείτε έναν προετοιμασμένο υποψήφιο τότε θα αποτύχετε παταγωδώς.

Ενώ μερικοί άνθρωποι είναι μακροχρόνια άνεργοι χωρίς ιδιαίτερο λόγο, συνήθως πάντα υπάρχει ένας λόγος που κάποιος δεν βρίσκει δουλειά. Οι περισσότεροι που αποφεύγουν τα σημεία που θίγουμε στο σημερινό άρθρο συνήθως προσλαμβάνονται χωρίς κόπο.

Καλή σας επιτυχία!


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα: