6 τρόποι να προετοιμαστείτε για μια βιντεο-συνέντευξη

Στον σημερινό κόσμο της σύγχρονης τεχνολογίας, οι εργοδότες δεν περιορίζονται στις παραδοσιακές συνεντεύξεις πρόσωπο με πρόσωπο. Οι συνεντεύξεις μέσω βίντεο είναι άλλη μια επιλογή που έχουν στη διάθεση τους, καθώς οι συνεντεύξεις τέτοιου είδους είναι βολικές τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζόμενους. Οι υποψήφιοι όμως θα πρέπει να προετοιμαστούν και γι αυτές τις συνεντεύξεις, όπως θα έκαναν για κάθε άλλη συνέντευξη. Στο σημερινό μας άρθρο σας έχουμε έξι τρόπους οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για τις βιντεο-συνεντεύξεις:

Δώστε έμφαση στο πρόσωπό σας – Τοποθετήστε την κάμερα σας έτσι ώστε να φαίνεστε από τη μέση και πάνω. Δεν θέλετε τίποτα άλλο να αποσπάσει την προσοχή του εργοδότη σας.

Διατηρήστε την επαφή με τα μάτια – Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι δελεαστικό να κοιτάξετε στην οθόνη σας για να δείτε τον εργοδότη, ωστόσο σιγουρευτείτε ότι κοιτάζετε στην κάμερα ώστε να κρατάτε επαφή με τα μάτια. Σε αντίθετη περίπτωση, αυτό θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως αδιαφορία για την εργασία και την ίδια την εταιρεία κατ’ επέκταση.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις – Πριν την βιντεο-συνέντευξη σας, βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν καλά και ελέγξτε τις ρυθμίσεις σας. Ελέγξτε τον φωτισμό και τον ήχο, καθώς και το φόντο σας. Το να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να κάνετε αυτά τα πράγματα θα ελαχιστοποιήσει τυχόν προβλήματα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης σας.

Φορέστε κάτι εντυπωσιακό – Αν και δεν θα είστε πρόσωπο με πρόσωπο με αυτόν που σας παίρνει τη συνέντευξη, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ντυθείτε σαν επαγγελματίας. Η εμφάνισή σας παίζει σημαντικό ρόλο στο να κάνετε εντύπωση.

Κάνετε την έρευνά σας – Κοιτάξτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης της για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους πιθανούς εργοδότες σας. Αυτό θα σας δώσει μια ιδέα για το τι να περιμένετε ως μελλοντικός εργαζόμενος στην εταιρεία αυτή και θα σας προετοιμάσει για πιθανές ερωτήσεις που θα σας κάνουν στην συνέντευξη.

Κάντε ερωτήσεις – Από την έρευνά σας, σκεφτείτε ορισμένες ερωτήσεις που μπορείτε να ρωτήσετε στη συνέντευξη. Οι εργοδότες θα εντυπωσιαστούν με τις γνώσεις σας και το περαιτέρω ενδιαφέρον για την εταιρεία τους.

Οι υποψήφιοι για μια θέση εργασίας πρέπει να γνωρίζουν ότι οι συνεντεύξεις με βίντεο χρησιμοποιούνται από τους εργοδότες. Παρόλο που δεν γίνονται πρόσωπο με πρόσωπο, θα πρέπει να τις λάβουν σοβαρά υπ ‘όψιν. Με την κατάλληλη προετοιμασία, μπορείτε να αφήσετε την εντύπωση ότι είστε ο καλύτερος υποψήφιος για τη δουλειά!


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα: