Συνέντευξη: Τι να πάρετε μαζί σας

Η ώρα της πολυπόθητης συνέντευξης έφτασε και ένα από ερωτήματα που ίσως σας απασχολεί είναι το τι πρέπει να έχετε μαζί σας καθώς πηγαίνετε σε αυτή.

Η αλήθεια είναι ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παρουσιαστείτε στη συνέντευξη προετοιμασμένοι και έχοντας οργαωνμένα όλα όσα ίσως χρειαστείτε. Στο ίδιο πνεύμα, υπάρχουν και πράγματα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πάρετε μαζί σας.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το τι να πάρετε και τι να μην πάρετε μαζί σας σε μια συνέντευξη.

Τι να πάρετε μαζί σας

Οδηγίες

Αν δεν είστε απόλυτα σίγουροι για τον προορισμό σας, φροντίστε να έχετε μαζί σας οδηγίες για το μέρος που θα λάβει χώρα η συνέντευξη. Σε διαφορετική περίπτωση, ίσως χάσετε πολύτιμο χρόνο και αγχωθείτε χωρίς λόγο.





Ταυτότητα

Επειδή ορισμένες εταιρείες διαθέτουν υπηρεσίες ασφάλειας (security) στις εισόδους τους, καλό θα είναι να έχετε μαζί σας κάποιο αποδεικτικό ταυτοποίησής σας (π.χ. ταυτότητα ή διαβατήριο). Παράλληλα, ίσως χρειαστεί να συμπληρώσετε κάποια φόρμα αίτησης για τη θέση, επομένως η ταυτότητα μπορεί να σας φανεί χρήσιμη.

Σημειωματάριο και στυλό

Είναι πιο εύκολο και βολικό να έχετε το δικό σας στυλό από το να δανείζεστε από τα γραφεία της εταιρείας. Ταυτόχρονα, χρήσιμο θα ήταν να έχετε μαζί σας και κάποιο σημειωματάριο στο οποίο θα μπορέσετε να σημειώσετε ονόματα και πληροφορίες για την εταιρεία.

Ονόματα

Φροντίστε να έχετε μαζί σας γραμμένο το όνομα του ατόμου το οποίο θα σας πάρει συνέντευξη. Είναι εύκολο να το ξεχάσετε μέσα στο άγχος σας και να αισθανθείτε άβολα για το λόγο αυτό. Επίσης έχετε σημειωμένα τα ονόματα όλων των ανθρώπων με τους οποίους μιλήσατε μέχρι να κανονιστεί η συγκεκριμένη συνένετυξη.

Λίστα από ερωτήσεις

Έχετε μαζί σας μια λίστα από ερωτήσεις τις οποίες θα θέλατε να απευθύνετε στο πρόσωπο που θα σας πάρει συνέντευξη. Στο τέλος της διαδικασίας, ίσως μπορέσετε να τις συζητήσετε.

Επιπλέον αντίγραφα του βιογραφικού σας

Πάρτε μαζί σας αρκετά αντίγραφα του βιογραφικού σας τα οποία μπορείτε να δώσετε σε όσους το ζητήσουν. Το βιογραφικό σας ίσως σας βοηθήσει και κατά τη συμπλήρωση της αίτησης εργασίας, για παράδειγμα για να θυμηθείτε ημερομηνίες στις οποίες εργαστήκατε σε προηγούμενες δουλειές.

Λίστα από συστάσεις

Έχετε μαζί σας μια τυπωμένη λίστα από συστάσεις για να δώσετε εφόσον σας ζητηθεί. Συμπεριλάβετε σε αυτή άτομα από το επαγγελματικό σας κύκλο τα οποία μπορούν να επιβεβαιώσουν τις ικανότητές σας.

Δείγμα της δουλειάς σας

Ανάλογα με τον τύπο της θέσης για την οποία γίνεται η συνέντευξη, ίσως χρειαστεί να φέρετε μαζί σας δείγματα προηγούμενης δουλειάς σας. Για παράδειγμα, αν είστε αρχιτέκτονας, web designer κτλ, μπορείτε να έχετε μαζί σας διάφορα σχέδια τα οποία είχατε πραγματοποιήσει στο παρελθόν.

Τα πράγματα τα οποία δεν πρέπει να φέρετε μαζί σας είναι εξίσου σημαντικά. Ας δούμε ορισμένα από αυτά.

Τι να ΜΗΝ πάρετε μαζί σας

  • Καφέ ή αναψυκτικά
  • Τηλέφωνο (ή φροντίστε να είναι στη σίγαση)
  • Μουσικές συσκευές
  • Φίλους, γονείς ή άλλα άτομα
  • Περίεργα ρούχα, πχ καπέλα (δείτε επίσης εδώ)
  • Υπερβολικά πολλά κοσμήματα (δαχτυλίδια, σκουλαρίκια κτλ)

Καλή επιτυχία στην επόμενη συνέντευξή σας!


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: