Ρούχα με το κιλό – Αξίζουν;

Τι κοινό έχει μια ντομάτα με ένα τζιν; Μα φυσικά ότι πωλούνται με το…κιλό! Η νέα επαναστατική τάση και συνάμα μια απάντηση στην δύσκολη εποχή που ζούμε είναι η ιδέα κάποιων καταστημάτων να πουλούν τα ρούχα με το κιλό και όχι με το κομμάτι όπως συνηθίζεται. Για παράδειγμα, εκεί που μια κοπέλα θα αγόραζε ένα τζιν και δύο μπλουζάκια και θα πλήρωνε για ένα τζιν και δύο μπλουζάκια, αυτά που πήρε δηλαδή, τώρα θα πληρώσει μισό κιλό τζιν και 250 γραμμάρια μπλουζάκια και θα της έρθει και φθηνότερα!

Ακούγεται λίγο αστείο εκ πρώτης ματιάς και ομολογουμένως και εμείς ήμασταν κάπως επιφυλακτικοί όταν μάθαμε για την ιδέα αυτή, ώσπου αποφασίσαμε να επισκεφτούμε ένα τέτοιο μαγαζί, να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες και να σας τις παρουσιάσουμε στο σημερινό μας άρθρο! Πάμε λοιπόν:





Τι είναι τα ρούχα με το κιλό;

Είναι αυτό που λέει η λέξη. Δηλαδή, παρόλο που τα καταστήματα αυτά είναι ακριβώς ίδια με τα συμβατικά καταστήματα ρούχων, όταν φτάνεις στο ταμείο σου ζυγίζουν αυτά που πήρες και τα πληρώνεις ανάλογα με το βάρος. Προφανώς τα ρούχα έχουν διαφορετικές τιμές ανά κιλό αλλά αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι στο τέλος πληρώνεις πολύ λιγότερα από ένα κανονικό κατάστημα. Η τιμή ακούγεται σαν να έχει γίνει κάποιο λάθος!

Επίσης, αν θέλετε να ξέρετε πόσο κάνει το κάθε ρούχο ξεχωριστά, μπορείτε να δείτε απλά το καρτελάκι του, γιατί είναι ήδη ζυγισμένο και τιμολογημένο. Το καλό είναι ότι ακόμα και σε αυτά τα ρούχα υπάρχουν προσφορές και εκπτώσεις! Αν έχετε περισσότερες απορίες θα σας βοηθήσουν οι άνθρωποι που δουλεύουν στα μαγαζιά αυτά. Συνήθως ο κόσμος έχει πολλές απορίες οπότε το προσωπικό στα καταστήματα ρούχων με το κιλό είναι πιο εξυπηρετικό από τα συμβατικά καταστήματα, ακριβώς γιατί ο κόσμος στην Ελλάδα δεν είναι εξοικειωμένος με την ιδέα.

Αν έχετε αμφιβολία για το βάρος ενός ρούχο, υπάρχουν ζυγαριές ακριβείας μέσα στα καταστήματα όπου μπορείτε να ζυγίσετε μόνοι σας το ρούχο και να γνωρίζετε το βάρος του και την τιμή του. Επίσης, πρέπει να σας πούμε ότι δεν υπάρχει κάποιος ειδικός περιορισμός σε ό,τι αφορά το βάρος του ρούχου που θα διαλέξετε. Μπορείτε να πάρετε ό,τι θέλετε, κυριολεκτικά.

ρούχα-κιλό-1

Υπάρχει καμμία διαφορά σε σχέση με τα άλλα μαγαζιά;

Μόνο στα λεφτά που φεύγουν από το πορτοφόλι σας! Δηλαδή, και εδώ υπάρχουν δοκιμαστήρια και καθρέφτες, όπου μπορείτε να δείτε ένα ρούχο, να το φορέσετε και μετά να δείτε αν σας πάει. Όπως ακριβώς και σε ένα συμβατικό κατάστημα. Τα ρούχα, δεν είναι πεταμένα όπως οι ντομάτες ή τα λαχανικά βέβαια! Τα ρούχα είναι σε στήλες, τακτοποιημένα όμορφα και ωραία, για να μπορείτε να τα βλέπετε και να τα διαλέγετε εύκολα. Δεν υπάρχει καμμία διαφορά από αυτά που ξέρετε ως τώρα. Αφού η ιδέα της αγοράς ρούχων με το κιλό είναι τόσο νέα, δεν θα ήταν επαγγελματικό ούτε και καλή διαφήμιση το να είναι πεταμένα σαν πατάτες!

Το μεγαλύτερο όμως ερώτημα που θα σας ταλαιπωρεί είναι αν τα ρούχα αυτά είναι επώνυμα ή αν είναι κάποια άγνωστη μάρκα ή ακόμα χειρότερα κάποια απομίμηση (αυτό που λέμε κοροϊδευτικά “μαϊμού”). Η αλήθεια είναι η εξής: Υπάρχουν πολλά επώνυμα ρούχα όμως θα τα βρείτε πολύ δύσκολα, γιατί ο κόσμος μόλις τα δει κυριολεκτικά ορμάει και τα παίρνει. Για να είστε σίγουροι ότι θα εξασφαλίσετε κάποιο επώνυμο ρούχο, σας προτείνουμε να βρείτε ένα μαγαζί ρούχων με το κιλό και να ρωτήσετε πότε κάνουν νέες παραλαβές. Μόλις μάθετε την πολύτιμη αυτή πληροφορία, φροντίστε να πάτε εκείνη τη μέρα από νωρίς για να έχετε πρόσβαση σε επώνυμα ρούχα σε πολύ καλές τιμές. Όσο για τα μεγέθη, το κάθε κομμάτι είναι μοναδικό σε χρώμα και μέγεθος, οπότε αν δεν το πάρετε εσείς, απλά το χάσατε! Για τους πιο…γεμάτους αναγνώστες, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν και ρούχα μεγέθους XXL για να διαλέξουν και εκείνοι χωρίς περιορισμό.

Κάτι άλλο που πρέπει να σας απασχολεί είναι η ποιότητα των ρούχων, πολύ περισσότερο από τη μάρκα. Όπως τα είδε η συντακτική ομάδα του Lifestyleideas, τα ρούχα στα μαγαζιά αυτά είναι πολύ καλής ποιότητας. Για να ακριβολογούμε, είναι της τυπικά καλής ποιότητας που θα βρείτε σε ένα “φυσιολογικό” κατάστημα. Δηλαδή, ένα μπλουζάκι από τα μαγαζιά αυτά είναι της ίδιας ποιότητας με ένα μπλουζάκι των 15-20 ευρώ από ένα κατάστημα φυσιολογικό. Απ’ ότι ρωτήσαμε, η ποιότητα των ρούχων είναι καλή γιατί τα ρούχα εισάγονται από εύπορες χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Επίσης, τα ρούχα που εισάγονται συμβαδίζουν με τη μόδα αλλά υπάρχουν και πιο vintage ρούχα για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό.

ρούχα-κιλό-2

Το τελευταίο ερώτημα που θα σας απαντήσουμε, είναι το γιατί οι τιμές τους είναι τόσο φτηνές. Ο λόγος, απ’ ό,τι μας εκμυστηρεύθηκαν άνθρωποι που δουλεύουν σε τέτοια καταστήματα ρούχων αλλά και οι ιδιοκτήτες τους, είναι ότι οι παραγγελίες γίνονται μαζικά και σε πολύ μεγάλες ποσότητες, πράγμα που μειώνει σημαντικά το κόστος. Επιπρόσθετα, το επιχειρηματικό μοντέλο με το οποίο δουλεύουν αυτά τα μαγαζιά στηρίζεται στο κέρδος από κατανάλωση και όχι από αυξημένο ποσοστό επί της τιμής. Οπότε, ευελπιστούν να πουλήσουν πολλά κομμάτια για να έχουν κέρδος.

Προσοχή όμως! Υπάρχουν και κάποια μαγαζιά τα οποία έχουν ρούχα μεταχειρισμένα και τα πουλάνε με το κιλό. Αν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο τότε καλώς. Αν όμως θέλετε καινούργια ρούχα, τότε ρωτήστε τους πωλητές για να σιγουρευτείτε ότι τα ρούχα που θα αγοράσετε είναι καινούργια και όχι δεύτερο χέρι!

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα μαγαζιά αυτά υπάρχουν κυρίως στην Αθήνα, όμως σιγά σιγά έχουν γίνει βήματα για να ανοίξουν και στην επαρχία τέτοια μαγαζιά, κυρίως στις μεγάλες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και η Χαλκίδα.

Καλές αγορές!


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: