Δουλεύοντας στο Ντουμπάι

United-Arab-Emirates-256 - Ντουμπάι - DubaiΤον τελευταίο καιρό το όνομα «Ντουμπάι» ως μεταναστευτικός προσδιορισμός για εύρεση εργασίας ακούγεται όλο και συχνότερα! Εάν έφτιαχνε κανείς ένα top 5 με τις προτιμώμενες επιλογές για εύρεση εργασίας, τότε εύκολα θα ήταν μέσα σε αυτό, καθώς μπορεί η Ευρώπη να ταλανίζεται από την κρίση χρέους, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όμως και ειδικότερα στην περίπτωση του Ντουμπάι τον πρώτο λόγο έχει η ανάπτυξη. Εάν εξετάζετε το ενδεχόμενο να ταξιδέψετε στο Ντουμπάι, ούτως ώστε να βρείτε ένα καλύτερο -εργασιακό και όχι μόνο- μέλλον, παρακάτω ακολουθούν κάποια στοιχεία, που πιθανότατα θα σας βοηθήσουν να το γνωρίσετε καλύτερα.

Δείτε αγγελίες εργασίας στο Ντουμπάι





Η χώρα (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποτελούνται από 7 κρατίδια, η ένωση των οποίων διαμορφώθηκε το 1971, όταν αποχώρησαν οι Βρετανοί από τον Κόλπο. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων  είναι Ντουμπάι, το οποίο έχει κάτι από δύση, αλλά και από ανατολή. Επίσημο νόμισμα είναι το dirham, το οποίο ισούται με 100 fils. Οι κάτοικοι του Ντουμπάι μιλούν αραβικά, καθώς αυτή είναι η επίσημη γλώσσα, ωστόσο λόγω του μεταναστευτικού κύματος προς εκεί, ολοένα και περισσότερο αυξάνεται ο αριθμών των ανθρώπων που μιλούν αγγλικά. Κύρια θρησκεία είναι η μουσουλμανική.

Η οικονομία στο Ντουμπάι

Το Ντουμπάι είναι ένα μέρος που γνωρίζει ραγδαία και συνεχόμενη ανάπτυξη. «Χείρα βοηθείας» σε αυτό αποτελεί το γεγονός ότι το Ντουμπάι δεν εξάγει πετρέλαιο προς τις άλλες χώρες, ενώ δεν υπάρχουν και φόροι. Η αγορά ακινήτων είναι ακόμη ένας τομέας που αυξάνει τις οικονομικές δυνατότητες του Ντουμπάι, αφού βρίσκεται σε άνθηση. Επίσης, χαρακτηριστικό του Ντουμπάι και της ανάπτυξης που γνωρίζει είναι το γεγονός ότι «φυτρώνουν» όλο και περισσότερα -υπερπολυτελή στην πλειοψηφία τους- ξενοδοχεία, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα, που θα ζήλευαν οι πόλεις της Δύσης. Με άλλα λόγια, ο κατασκευαστικός κλάδος είναι «άσσος στο μανίκι» της οικονομίας, την ίδια στιγμή που βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας.

Οι μισθοί στο Ντουμπάι

Κατώτερος μισθός στο Ντουμπάι δεν υπάρχει, καθώς είναι ρυθμιζόμενος σε συμφωνία με τον εργοδότη και τον εργαζόμενο. Γενικά, ισχύει ότι στο Ντουμπάι οι εξειδικευμένες ειδικότητες είναι και οι καλύτερα αμειβόμενες. Οι μισθοί θεωρούνται ιδιαιτέρως παχυλοί γενικά, κάτι που αποτελεί και λόγω του μεταναστευτικού ρεύματος εκεί. Οι συνολικές ημέρες αργίας του χρόνου είναι 30. Εάν έχετε συμφωνήσει να δουλέψετε στο Ντουμπάι, τότε ο εργοδότης σας είναι υποχρεωμένος να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να πάρετε τη visa. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές εταιρίες προσφέρουν σπίτι και αυτοκίνητο, ενώ θα πρέπει να ρωτήσετε εξ αρχής, εάν στο πακέτο αποδοχών σας συμπεριλαμβάνεται και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψή. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση απόλυσης, ο εργοδότης οφείλει να δώσει ένα διάστημα 30 ημερών στον εργαζόμενο και να εξασφαλίσει το γυρισμό του στην πατρίδα του.

Δείτε αγγελίες εργασίας στο Ντουμπάι

Δείτε επίσης για το Ντουμπάι

Dubai – Wikipedia

Emirates Greeks – The Greeks in Dubai

Θέσεις εργασίας στο Ντουμπάι


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: