Δουλεύοντας στο Κατάρ

Qatar - ΚατάρΚάποτε οι παππούδες μας έφευγαν για τη Γερμανία και την Αυστραλία, σήμερα εμείς μεταναστεύουμε στο Κατάρ! Το κράτος του Κατάρ πλέον αποτελεί ένα «δυνατό χαρτί» της παγκόσμιας οικονομίας και λύση για αυτούς που δυσκολεύονται να βρουν εργασία στη χώρα τους, καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη. Διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα το Κατάρ και τη ζωή εκεί.

Δείτε αγγελίες εργασίας στο Κατάρ

Για το Κατάρ

Πρωτεύουσα του Κατάρ είναι Ντόχα και το πολίτευμα του είναι η απόλυτη μοναρχία με αρχηγό του κράτους τον εμίρη του Κατάρ. Λόγω του πολιτεύματος, καθώς και του αυστηρού θρησκευτικού πλαισίου που ακολουθούν οι άνθρωποι εκεί, γενικότερα η κοινωνία είναι συντηρητική. Ωστόσο, λόγω της εισροής μεταναστών από άλλα κράτη στο Κατάρ πλέον υπάρχει μια σχετική κοινωνική «ανοχή». Επίσημη γλώσσα είναι η αραβική και δεύτερη περισσότερο ομιλουμένη τα αγγλικά (λόγω των μεταναστών). Η ετήσια πληθυσμιακή αύξηση στο Κατάρ τα τελευταία χρόνια είναι περίπου 9%. Το νόμισμα του Κατάρ είναι το ριάλ.





Η οικονομία του Κατάρ

Το Κατάρ είναι πλούσιο σε σε πετρελαιοπηγές, έχοντας παράλληλα ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν εισοδήματα στον κόσμο. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η ανεργία κυμαίνεται μόλις στο 3%, κάτι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό για όποιον σκέφτεται να μεταναστεύσει εκεί ψάχνοντας δουλειά. Όπως προαναφέρθηκε παραπάνω, το πετρέλαιο παίζει καθοριστικό ρόλο στην οικονομία της χώρας, καθώς σε συνδυασμό με το φυσικό αέριο είναι οι κύριες εξαγωγής -άρα και πηγές εισόδων- της χώρας.

Την ίδια στιγμή, σε ανάπτυξη βρίσκεται και η βαριά βιομηχανία, όπως αυτή των πετροχημικών, του ατσαλιού και του τσιμέντου. Οι επενδύσεις στη βιομηχανία είναι ολοένα και περισσότερες, κάτι που έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη ακόμη ενός σημαντικού τομέα για τη χώρα, την οικονομία. Το γεγονός ότι το Κατάρ επιτρέπει σε όλους τους μόνιμους κατοίκους των χωρών του Κόλπου, ανεξαρτήτως εθνικότητας, να εισέρχονται στην χώρα χωρίς βίζα, κάτι που επεκτάθηκε και για χώρες της Ευρώπης και της βόρειας Αμερικής έχει αναδείξει το Κατάρ ως έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς παγκοσμίως.

Οι μισθοί στο Κατάρ

Σχετικά με τους μισθούς, στο Κατάρ δεν υπάρχει κατώτατος μισθός, καθώς είναι προϊόν διαπραγμάτευσης ανάμεσα στο εργοδότη και τον υποψήφιο απασχολούμενο. Ωστόσο, οι μισθοί στο Κατάρ κυμαίνονται σε υψηλά πλαίσια γενικότερα, κάτι άλλωστε που έχει κάνει το κράτος δημοφιλή προορισμό μετανάστευσης για λόγους εργασίας. Σύμφωνα με έρευνες, οι μετανάστες στο Κατάρ είναι οι πρώτη στη σχετική λίστα, που είναι σε θέση να αποταμιεύσουν και να επενδύσουν στο Κατάρ, πριν επιστρέψουν στη χώρα τους!

Η ιατρική περίθαλψη συνήθως είναι ιδιωτική και παρέχεται από τον εργοδότη. Πολλές εταιρίες πέραν του μισθού είναι σε θέση να προσφέρουν δωρεάν διατροφή, διαμονή, έξοδα κίνησης κτλ.

Γενικότερα, η ελληνική κοινότητα στο Κατάρ διαρκώς αυξάνεται, γι΄αυτό και θα μπορούσατε να έρθετε σε επαφή με αυτήν, ούτως ώστε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες. Αν είστε χρήστες του facebook, μπορείτε να γίνετε μέλος της ομάδας “Greeks in Qatar” και να υποβάλετε εκεί τις απορίες/ ερωτήσεις σας (όπως πχ ποιοι είναι συνηθισμένοι μισθοί στο Κατάρ).

Δείτε αγγελίες εργασίας στο Κατάρ

Περισσότερα για το Κατάρ

Qatar – Wikipedia

Qatar – CIA World Factbook

Θέσεις εργασίας στο Κατάρ


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: