Εργασία με ζώα – 5 Πρωτότυπα επαγγέλματα

Αν από παιδί απολαμβάνατε τη βόλτα στο ζωολογικό κήπο, κοιμόσασταν κάθε βράδυ με τη γάτα σας στα πόδια, ή θεωρείτε το σκυλί σας ως έναν από τους καλύτερους φίλους σας, μπορεί να σας ενδιαφέρει μια καριέρα που να αφορά τα ζώα.

Παραδοσιακά, η πρώτη δουλειά που σας έρχεται στο μυαλό και έχει να κάνει με ζώα είναι ο κτηνίατρος, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείτε να κάνετε, τα οποία απαιτούν λιγότερο διάβασμα αλλά εξακολουθούν να σας επιτρέπουν να δουλεύετε παρέα με τους τριχωτούς σας φίλους. Η απαραίτητη εκπαίδευση είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να εξετάσετε, δεδομένου ότι μια καριέρα στην ιατρική παίρνει πολύ περισσότερο χρόνο και χρήμα από την πλευρά σας σε σχέση με μια θέση μερικής απασχόλησης βγάζοντας βόλτα σκύλους.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι τι θα θέλατε να κάνετε για τα ζώα. Σας ενδιαφέρει μια χειρωνακτική εργασία ή θέλετε να επικεντρωθείτε στην εκπαίδευση των άλλων ανθρώπων σχετικά με τα ζώα; Με ποια είδη ζώων θέλετε να εργάζεστε;





Υπάρχουν πολλές επιλογές με επικαλυπτόμενους τομείς που περιλαμβάνουν την αλληλεπίδραση με τα ζώα ως βασικό κομμάτι τους, όπως η φροντίδα και η διατήρηση της άγριας ζωής και η εκπαίδευση των ζώων. Για παράδειγμα:

1. Φροντιστής ζώων

Τι κάνετε: Βοηθάτε στην περιποίηση, την εκπαίδευση και κρατάτε συντροφιά για τα ζώα που διαμένουν σε σπα για κατοικίδια, ξενοδοχεία για κατοικίδια και γενικά όπου μένουν προσωρινά τα κατοικίδια.

2. Καλλωπιστής ζώων

Τι κάνετε: Φροντίζετε για την εμφάνιση και την υγιεινή των ζώων.

3. Εκπαιδευτής ζώων

Τι κάνετε: Μαθαίνετε στα ζώα (κυρίως στα σκυλιά) πώς να ενεργούν σε διαφορετικές συνθήκες και ερεθίσματα. Η εκπαίδευση αφορά την ψυχαγωγία, την προστασία, την ανίχνευση ή τη συντροφικότητα.

4. Εκτροφέας

Τι κάνετε: Βοηθάτε τα ζώα στην αναπαραγωγή,και εξασφαλίζετε ότι δεν θα έχουν ελαττώματα που αφορούν γενετικούς παράγοντες..

5. Βοηθός σε στέγη για ζώα

Τι κάνετε: Φροντίζετε τα ζώα και καθαρίζετε τα κλουβιά τους. Οι επιστάτες των ζώων σε καταφύγια δεν απαιτείται να έχουν επίσημη εκπαίδευση, αν και υπάρχουν προγράμματα κατάρτισης και σεμινάρια διαθέσιμα.

Η εργασία με τα ζώα μπορεί να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και συναρπαστική εμπειρία. Αν σας αρέσουν τα ζώα, γιατί να μην το δοκιμάσετε;


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: