Όταν το βιογραφικό δεν είναι αρκετό για μια θέση εργασίας

foititesΣαν καινούργιος απόφοιτος μπορεί να μην έχετε αρκετή εργασιακή εμπειρία ή διασυνδέσεις για μια καινούργια δουλειά. Έτσι κάνετε συνεχώς αναζητήσεις έτσι ώστε να δείτε που μπορείτε να ζήσετε, τι δουλειές υπάρχουν και ποια δουλειά σας ταιριάζει. Έχετε ετοιμάσει το βιογραφικό σας όμως δυστυχώς δεν είναι αρκετό. Πρέπει να διαφοροποιηθείτε από το πλήθος με επιτυχίες, εμπειρία σε ηγετικούς ρόλους, επιδόσεις κτλ. Εκτός από το βιογραφικό όμως μπορείτε να επενδύσετε αρκετά στα παρακάτω.

Συστάσεις

Οι συστάσεις επιτρέπουν σε εργοδότες να σας δουν περισσότερο σοβαρά και να ακούσουν για τις ικανότητες σας και την ηθική σας από κάποιον άλλον. Οι συστάσεις δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα από κάποιον πρώην εργοδότη. Μπορεί να είναι από έναν καθηγητή σας, έναν σύμβουλό σας, είναι έναν γνωστό σας που σας ξέρει καλά και έχει κάποιο κύρος στην αγορά. Δεν χρειάζονται όλοι οι εργοδότες συστάσεις, αλλά αν έχετε 2-3 άτομα που μπορούν να γράψουν έναν καλό λόγο για εσάς και μπορείτε να το ενσωματώσετε στο βιογραφικό σας θα είναι σημαντικό πλεονέκτημα.

Portfolio εργασιών

Αρκετοί εργοδότες ψάχνουν για προϋπηρεσία ή βραβεία/επιδόσεις όταν προσλαμβάνουν. Όταν έχετε αποφοιτήσει όμως συνήθως η προϋπηρεσία δεν θα υπάρχει. Μπορείτε όμως να αναφέρετε σημαντικές εργασίες που έχετε κάνει για τη σχολή σας. Πχ αν έχετε φτιάξει κάποιο Web Project, μπορείτε να το ανεβάσετε online σε κάποιο free hosting service. Αν έχετε αποφοιτήσει από κάποια σχολή που έχει σχέση με τη τέχνη, μπορείτε να ανεβάσετε τις εργασίες σας στο Behance ή στο Carbonmade. Αν έχετε σχέση με συγγραφή άρθρων ή επικοινωνία/μάρκετινγκ κτλ μπορείτε να φτιάξετε κάποιο blog και να ανεβάσετε κάποια άρθρα. Ένα καλά δομημένο portfolio εργασιών είναι ένας καλός τρόπος για να ξεχωρίσετε από το πλήθος.

Καλή online παρουσία

Φροντίστε η online παρουσία σας να είναι καλή. Αν έχετε ανοιχτό προφίλ στο Facebook να είστε προσεκτικοί με τις εικόνες που φαίνονται. Βοηθάει πολύ επίσης να έχετε και έναν λογαριασμό στο LinkedIn στο οποίο να σας έχουν κάνει recommend παλιοί σας συνάδελφοι (είτε από εργασία, είτε από σχολή).

Φροντίστε να είστε όσο προετοιμασμένοι γίνεται και όσο το δυνατόν πιο δημιουργικοί. Ξεχωρίστε από το πλήθος, διαφημίστε τον εαυτό σας και πετύχετε τον σκοπό σας.


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα: