9 ερωτήσεις συνέντευξης για δουλειά και οι απαντήσεις τους

Κατά την προετοιμασία για μια συνέντευξη για μια θέση εργασίας, είναι σημαντικό να έχετε σχεδιάσει τις απαντήσεις σας στις πιθανές ερωτήσεις που θα σας κάνουν, έτσι ώστε να μην πανικοβληθείτε όταν έρθει η ώρα της συνέντευξης. Η καταγραφή των απαντήσεών σας στις πιθανές ερωτήσεις συνέντευξης για δουλειά είναι κάτι που θα ενισχύσει αρκετά την αυτοπεποίθηση σας.

Υπάρχουν εννιά ερωτήσεις συνέντευξης για δουλειά που είναι πολύ πιθανόν να σας τεθούν και η απάντησή σας σε αυτές θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πρόσληψή σας στην εταιρεία.
Οι εννιά ερωτήσεις είναι οι εξής:


1. Ποιες είναι οι αδυναμίες σας;

Ο καλύτερος τρόπος να απαντηθεί αυτή η ερώτηση συνέντευξης είναι να ελαχιστοποιήσετε τις αδυναμίες σας και να δώσετε έμφαση στις δυνάμεις σας. Μπορείτε να παραθέσετε επαγγελματικά γνωρίσματα που εσείς κρίνετε ως αδυναμία σας και να μην επικεντρώνεστε στις αρνητικές προσωπικές σας ιδιότητες. Ομοίως, θα ήταν καλύτερο να αναφέρετε ότι κάνετε κάτι για να βελτιώσετε τον εαυτό σου επαγγελματικά, προκειμένου να διορθώσετε τις αδυναμίες σας.

2. Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι πρέπει να σας προσλάβουμε;

Αυτή είναι μια άλλη ερώτηση συνέντευξης που γίνεται πολύ συχνά και ενδεχομένως να προκαλέσει πανικό. Ένας ιδανικός τρόπος για να χειριστεί αυτό το ζήτημα είναι να εκθέσετε προηγούμενες εμπειρίες σας που μπορεί να είναι σημαντικές για την εταιρεία. Θυμηθείτε να δείξετε αυτοπεποίθηση και να δείξετε ότι πραγματικά ανυπομονείτε να γίνετε ένα μέρος της εταιρείας.

3. Γιατί θέλετε να εργαστείτε στην εταιρεία μας;

Αυτή η ερώτηση συνέντευξης γίνεται για να βεβαιωθεί η εταιρεία ότι εσείς, ως ο αιτών, ενδιαφέρεστε πραγματικά για τη θέση εργασίας και δεν κάνατε αίτηση μόνο και μόνο επειδή παρουσιάστηκε μία θέση που θα σας εξασφαλίσει έναν μισθό. Αυτός που διεξάγει την συνέντευξη πρέπει να πειστεί ότι είσαστε σοβαροί και ενδιαφέρεστε πραγματικά να αφοσιωθείτε στην συγκεκριμένη εργασία
4. Ποιοι είναι οι στόχοι σας; Που βλέπετε τον εαυτό σας μετά από πέντε χρόνια;

Αυτή η ερώτηση συνέντευξης είναι καλύτερα να απαντηθεί το ερώτημα αυτό σε σχέση με τις βραχυπρόθεσμους και ενδιάμεσους στόχους αντί να αναφερθείτε σε κάποιον τόσο μελλοντικό στόχο. Προτείνεται επίσης να συμπεριλάβετε την εταιρεία αυτή στους επαγγελματικούς σας στόχους. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε ότι βλέπετε τον εαυτό σας ως ένα μέρος της εταιρείας που παρέχει βοήθεια στην επίτευξή των στόχων και της αποστολής της εταιρείας. Οι περισσότεροι διευθυντές προσωπικού κάνουν αυτό το είδος της ερώτησης συνέντευξης προκειμένου να ενημερωθούν για το πραγματικό κίνητρο του αιτούντος δεδομένου ότι υπάρχουν μερικοί υποψήφιοι που τους ενδιαφέρει μόνο η εκπαίδευση τους στην εταιρεία και έπειτα αναζητούν νέα εταιρεία για εργασία.

5. Γιατί φύγατε ή γιατί αφήνετε την τρέχουσα εργασία σας;

Από τις σημαντικότερες ερωτήσεις συνέντευξης που χρησιμοποιείται για τη στάθμιση του επαγγελματισμού σας καθώς και της ικανότητας σας να παραμείνετε σε μια θέση εργασίας. Γενικά, ως υποψήφιος, καλό είναι να μην αναφέρετε τίποτα αρνητικό για το τρέχον ή τον προηγούμενο εργοδότη σας, διότι αυτό ενδέχεται να αντανακλά άσχημα σε σας.Για να μην πέσετε σε αυτή την παγίδα, μπορείτε να πείτε ότι ψάχνετε για επιπλέον ευκαιρίες με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των επαγγελματικών σας γνώσεων

6. Πότε ήσασταν πιο ικανοποιημένοι με τη δουλειά σας;

Και πάλι, να είστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά την απάντηση αυτού του τύπου της ερώτησης συνέντευξης. Μια όχι και τόσο πειστική απάντηση στην ερώτηση αυτή μπορεί να σας αναγκάσει να χάσετε την ευκαιρία αυτής της θέσης εργασίας. Προσπαθήστε να απαντήσετε στο ερώτημα αυτό χωρίς καμία προκατάληψη για την προηγούμενη εργασία σας, και να επικεντρωθείτε περισσότερο στη συζήτηση για πράγματα που σας παρακινούν επαγγελματικά. Αυτό θα δημιουργήσει την εντύπωση ότι είστε καλός υπάλληλος από τη στιγμή που αποφεύγετε οποιεσδήποτε κακές παρατηρήσεις σχετικά με you προηγούμενη εργασία σας.


7. Τι μπορείτε να κάνετε για μας το οποίο πιστεύετε ότι οι άλλοι υποψήφιοι δεν μπορούν να προσφέρουν;

Πολλοί υποψήφιοι πανικοβάλλονται όταν έρχονται αντιμέτωποι με μία τέτοια ερώτηση καθώς φοβούνται μήπως δώσουν λάθος απάντηση. Να δώσετε έμφαση στα θετικά χαρακτηριστικά σας και στις ικανότητες που έχετε και έχουν σχέση με την θέση εργασίας για την οποία θέλετε να προσληφθείτε

8. Ποια είναι τα τρία θετικά πράγματα που ο τελευταίος εργοδότης σας υποστηρίζει ότι έχετε;

Απλά αναφέρετε τα θετικά γνωρίσματα σας τόσο ως άτομο αλλά και ως υπάλληλος. Καλό είναι να αναφέρετε ότι αυτά τα θετικά σας χαρακτηριστικά τα εντόπισε και ο εργοδότης αλλά και οι προηγούμενοι συνεργάτες σας.

9. Πόσο μισθό περιμένετε να λάβετε από τη συγκεκριμένη θέση εργασίας;

Επίσης από τις σημαντικότερες ερωτήσεις συνέντευξης την οποία πρέπει να ξέρετε ότι όταν σας τη κάνουν ίσως σημαίνει ότι λαμβάνουν σοβαρά την υποψηφιότητά σας. Μερικοί εργοδότες μπορεί να σας ζητήσουν το ιστορικό των μισθών σας από τις προηγούμενες εργασίες σας. Αυτό θα τους δώσει μια ιδέα για το πόσα χρήματα μπορεί να ζητήσετε από αυτούς. Ένας ασφαλής τρόπος για να απαντήσετε σε μια τέτοια ερώτηση συνέντευξης βιογραφικού είναι να ζητήσετε έναν μισθό που είναι παρόμοιος ή λίγο αυξημένος σε σχέση με αυτόν που λαμβάνατε από την προηγούμενη εργασία σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να τους απαντήσετε ότι απαιτείτε έναν μισθό ανάλογο με την εργασία που θα παρέχετε.

Δείτε επίσης: Χρήσιμα βιβλία που μπορούν να σας βοηθήσουν στη σύνταξη βιογραφικού και στη προετοιμασία σας για συνέντευξη


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα:
Μυστικά για μια επιτυχημένη επαγγελματική συνέντευξη
Πως να ξεπεράσετε το άγχος της συνέντευξης
4+1 συμβουλές για να βελτιώσετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες στη συνέντευξη