Μερικές σημαντικές συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε σε συνέντευξη για δουλειά

Το βιογραφικό πέρασε τα τεστ, ξεχώρισε από τα υπόλοιπα και πλέον σας δίνετε η δυνατότητα να διεκδικήσετε μια θέση εργασίας σε κάποια εταιρία. Θεωρούμε δεδομένο ότι η θέση που διεκδικείτε ανταποκρίνεται στις ικανότητές σας και δεν είναι κάτι άσχετο (δεν έχετε σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και πάτε για καθηγητής χημείας σε φροντιστήριο, ούτε είστε μαθηματικός και πάτε για υπεύθυνος ανάπτυξης).

Πριν τη συνέντευξη

Μη το αναβάλετε
Μην αναβάλετε ποτέ τα ραντεβού για συνέντευξη εκτός και αν πρόκειται για πολύ σημαντικό λόγο. Μπορεί κάποιος άλλος να σας προλάβει.

Τι θα φορέσω;
Αυτό ίσως να είναι το πρώτο πράγμα που θα έρθει στο μυαλό σας. Ανάλογα το κλάδο της επιχείρησης καλώς ή κακώς επικρατούν διάφοροι κανόνες. Πρέπει να ρωτήσετε ότι γνωστούς έχετε για να δείτε τη συνηθισμένη συμπεριφορά. Πχ σε τράπεζες, ναυτιλιακές επιχειρήσεις, συμβουλευτικές εταιρίες, εταιρίες ορκωτών λογιστών το ‘αρκετά καλό’ ντύσιμο (κουστούμι, ταγιέρ) είναι το επικρατέστερο. Σε εταιρίες που έχουν σχέση με ίσως πιο τεχνική εργασία, πχ εταιρίες που έχουν σχέση με ηλεκτρονικά, εταιρίες πληροφορικής κτλ μια απλή casual εμφάνιση είναι αρκετή. Οι γυναίκες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στην εμφάνιση αφού το προκλητικό ντύσιμο έχει θετικό αντίκτυπο μόνο στις ταινίες του Hollywood και σε κακούς managers.





Πηγαίνετε ξεκούραστοι
Φροντίστε να έχετε κοιμηθεί το προηγούμενο βράδυ και να μην έχετε κανονίσει τίποτα την ημέρα της συνέντευξης. Στόχος σας πρέπει να είναι να έχετε όσο πιο καθαρό μυαλό γίνεται για να είστε συγκεντρωμένοι.

Πηγαίνετε στην ώρα σας
Λόγω του κυκλοφοριακού της Αθήνας είναι αδύνατο να προβλέψουμε να είμαστε κάπου 10′ λεπτά πιο νωρίς. Γι’ αυτό καλό είναι να υπολογίσετε να είστε κάπου μισή ώρα πιο νωρίς. Αν τύχει και φτάσετε πολύ νωρίς, πηγαίνετε μια βόλτα (με τα πόδια) γύρω από την εταιρία που έχετε συνέντευξη ή χαλαρώστε στο αμάξι ακούγοντας μουσική ή μιλώντας με τους φίλους σας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αργήσετε γιατί μπορεί αυτός που θα είναι μετά από εσάς να σας πάρει τη θέση. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου μόλις γίνουν κάποιες συνεντεύξεις σταματάνε οι επόμενες επειδή βρέθηκε ο κατάλληλος.

Δείτε επίσης: Χρήσιμα βιβλία που μπορούν να σας βοηθήσουν στη σύνταξη βιογραφικού και στη προετοιμασία σας για συνέντευξη


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: