8 Λόγοι για να ξεκινήσετε μια προσωρινή δουλειά

Τα μειονεκτήματα μια προσωρινής εργασίας ίσως σας κάνουν να προβληματίζεστε ή ακόμη και να απορρίπτετε την ιδέα εξ ολοκλήρου. Αλλά σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, το να δεχτείτε μια προσωρινή θέση ίσως είναι η καλύτερη επιλογή για να τερματίσετε την περίοδο ανεργίας σας.

Οι εταιρείες συχνά ψάχνουν να απασχολήσουν εργαζόμενους με συμβάσεις έργου. Προτιμούν την ευελιξία, τη μεγαλύτερη ταχύτητα πρόσληψης και τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τον εργαζόμενο προτού τον προσλάβουν σε μόνιμη βάση.

Όπως είναι λογικό, από τη σκοπιά του πιθανού εργαζόμενου, τα πλεονεκτήματα μιας δουλειάς η οποία δεν εγγυάται τη μόνιμη λήξη της ανεργίας ίσως μοιάζουν χωρίς αξία.

Σας παρουσιάζουμε όμως παρακάτω ορισμένους λόγους για να το σκεφτείτε σοβαρά.

Η προσωρινή εργασία δεν είναι τόσο προσωρινή

Η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πληθώρας προσωρινών δουλειών, όμως η χρονική διάρκεια τους έχει αυξηθεί. Η μέση διάρκεια μιας προσωρινής εργασίας ίσως φτάσει και τους έξι μήνες, διάστημα διόλου ευκαταφρόνητο.

Βελτίωση της ψυχολογίας σας

Αν έχετε παραμείνει άνεργος για μήνες και αντιμετωπίζετε προβλήματα ρευστότητας, μια προσωρινή εργασία, ακόμα και αν δεν συμβαδίζει με την επαγγελματική σας καριέρα, είναι δυνατόν να σπάσει τον κύκλο της δυσφορίας που ίσως νιώθετε. Τα ψυχολογικά οφέλη του να έχεις κάποια δουλειά, ακόμα και αν αυτή δεν είναι η ιδανική, είναι τεράστια.

Είναι γενικά ευεργετική

Ανεξάρτητα από το ποια περίοδο της ζωής σας διανύετε, μια προσωρινή εργασία μπορεί να σας φανεί ωφέλιμη. Για παράδειγμα, αν μόλις τελειώσατε το σχολείο ή κάποια σχολή πανεπιστημίου, μπορεί να σας παρέχει πρακτική εξάσκηση που δεν βρίσκατε μέχρι τότε. Για όσους βρίσκονται εκτός εργατικού δυναμικού, μια προσωρινή εργασία μπορεί να τους βοηθήσει να βγουν εκτός τους σπιτιού τους και να επιστρέψουν στην παραγωγική διαδικασία.

“Κάποια” δουλειά είναι καλύτερη από “καμία” δουλειά

Παρά το γεγονός ότι η προσωρινή σας εργασία ίσως δεν σχετίζεται με το επαγγελματικό σας αντικείμενο, είναι σαφώς καλύτερη από το να είστε άνεργοι και να παρουσιάζετε μεγάλα κενά χρονικά διαστήματα στο βιογραφικό σας. Ακόμη και αν η δουλειά αυτή δεν είναι ακριβώς αυτό που θα θέλατε, έχει κάποια αξία στην αγορά εργασίας.

Το προσωρινό θα μπορούσε να γίνει μόνιμο

Με τις εντυπωσιακές εργασιακές σας ικανότητες και την ενθουσιώδη προσωπικότητά σας, θα μπορέσετε να καταστήσετε τον εαυτό σας απαραίτητο και αναντικατάστατο. Για να μπορέσετε να φτάσετε στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αντιμετωπίζετε την κάθε ημέρα ως δοκιμασία και να δίνετε πάντα τον καλύτερο σας εαυτό.

Ανακαλύψτε τα επόμενα σας βήματα

Για όσους δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το που θα ήθελαν να κατευθυνθούν επαγγελματικά, η ανάληψη μιας προσωρινής εργασίας ίσως τους βοηθήσει να βρουν ποιο είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.

Θα αναπτύξετε νέες δεξιότητες

Δείτε τη δουλειά ως ένα μέσο για να επεκτείνετε την τεχνογνωσία σας, ιδιαίτερα αν αυτή δε σχετίζεται άμεσα με την παλιά επαγγελματική σας ζωή. Μεγάλος αριθμός ατόμων χρησιμοποιούν τις προσωρινές εργασίες τους για να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και ως “πόρτα” για ένα νέο επαγγελματικό χώρο στον οποία δεν είχαν βρεθεί ξανά στο παρελθόν.

Θα αυξήσετε τις επαφές σας

Στο νέο εργασιακό σας περιβάλλον θα μπορέσετε να επεκτείνετε τον επαγγελματικό σας κύκλο και να αποκτήσετε νέες επαφές. Οι συνδέσεις που θα κάνετε καθώς το δίκτυό σας μεγαλώνει, θα βοηθήσουν στο να βρείτε τη θέση που αναζητάτε πραγματικά.

Συνοψίζοντας, ακόμη και μια προσωρινή εργασία που δεν έχει άμεση σχέση με ότι κάνατε στο παρελθόν είναι πολύ πιο ωφέλιμη από τον παραμείνετε στην ανεργία. Καλή σας αναζήτηση!


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα: