5 Παραγωγικά πράγματα να κάνετε όταν βαριέστε στη δουλειά

Σε όλους αρέσει να μιλάνε για το πόσο πολυάσχολοι είναι, πράγμα που μπορεί να γίνει πολύ άβολο όταν εσείς δεν έχετε και τόσα πράγματα να κάνετε. Ίσως το αφεντικό σας δεν είναι τόσο καλός στο να αναθέτει δουλείες ή είναι κάπως νεκρή περίοδος για την εταιρεία που δουλεύετε, αλλά εσείς θέλετε να είστε παραγωγικοί με τον χρόνο σας. Παρακάτω είναι πέντε πράγματα που θα σας κρατήσουν γεμάτους και πλήρεις:

1. Φτιάξτε τον απόλυτο οδηγό στο πώς να κάνετε τη δουλειά σας


Ακόμα και αν ξέρετε ότι δεν πρόκειται να φύγετε από τη δουλειά σας νωρίς, αυτό το κόλπο θα είναι ο άσσος στο μανίκι σας όταν θα είστε εκτός γραφείου ή ακόμα και σε ένα επαγγελματικό ταξίδι. Καταγράψτε την ροή των εργασιών σας και κάντε οδηγίες για το πώς κάνετε τις καθημερινές δουλειές σας, όπως πχ το που βρίσκονται στοιχεία επικοινωνίας και σημαντικοί φάκελοι. Αυτός ο οδηγός δεν θα είναι χρήσιμος όταν είστε εκτός γραφείου, αλλά και χρήσιμος όταν θα είστε έτοιμοι να ζητήσετε μια αύξηση.

2. Κάντε μια λίστα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα επιτεύγματα σας

Παρόμοιο με το νο. 1 αλλά με πιο άμεσο τρόπο, ξοδέψτε μια ή δύο ώρες κάνοντας μια λίστα με τα καλύτερα επιτεύγματα σας αλλά και ότι σας κάνει να νιώθετε περήφανοι. Αυτός δεν είναι μόνο καλός τρόπος να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας αλλά θα σας προετοιμάσει για την περίοδο της αξιολόγησης. Σχεδόν θα μπορείτε να γευτείτε την προαγωγή σας.

3. Κάντε σε διάγραμμα μια πολύπλοκη η βαρετή διαδικασία

Σκεφτείτε την τελευταία φορά που το αφεντικό σας σας ζήτησε να ψάξετε για πληροφορίες για έναν παλιό πελάτη και σας πήρε ώρες μέχρι να το κάνετε. Τώρα σκεφτείτε πόσο πιο εύκολο θα ήταν αν είχατε μια εύκολα προσβάσιμη βάση δεδομένων στη διάθεση σας. Αν έχετε τον χρόνο κάντε το αυτό και σας εγγυόμαστε ότι όλη η ομάδα του γραφείου σας θα σας ευγνωμονεί.

4. Καθαρίστε τα πάντα

Ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσατε. Είτε διαλέξετε να καθαρίσετε το γραφείο σας ή το e-mail σας, θα έχετε ένα περιβάλλον που δεν θα σας αποσπά την προσοχή όταν οι συνθήκες γίνουν πολύ δύσκολες. Έξτρα πόντους αν το κάνετε για μια κοινόχρηστη περιοχή ή ένα κοινό έγγραφο.

5. Αναπτυχθείτε επαγγελματικά

Όλο το υλικό που μαζεύουμε κατά καιρούς και δεν ασχολούμαστε μετά πρέπει κάποια στιγμή να διαβαστεί και αυτή είναι η κατάλληλη ώρα να το διαβάσετε αλλά και να αποκομίσετε χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την δικτύωση σας, την επικοινωνία σας και τις ηγετικές σας ικανότητες.


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα:
Απόλυση: Πως να την εξηγήσετε στους μελλοντικούς εργοδότες
Πώς να βρείτε την ιδανική δουλειά
7 τρόποι να βελτιώσετε τα αποτελέσματα σας με το LinkedIn