5 Ακόμα μύθοι σχετικά με την Αναζήτηση Εργασίας

Συνεχίζοντας από το προηγούμενο άρθρο μας σχετικά με τους μύθους γύρω από την αναζήτηση εργασίας, παραθέτουμε εδώ ορισμένες ακόμα εσφαλμένες αντιλήψεις που είναι δυστυχώς αρκετά διαδεδομένες.

Μύθος 6: Οι υποψήφιοι με τα περισσότερα προσόντα παίρνουν τις καλύτερες δουλειές

Μια από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις γύρω από τη συνέντευξη και τη διαδικασία της πρόσληψης είναι ότι ο υποψήφιος με τα περισσότερα προσόντα είναι αυτός που θα πάρει τη δουλειά. Αντιθέτως, τη θέση συνήθως παίρνει αυτός που έχει αρκετά προσόντα, είναι καλός στις συνεντεύξεις και αναπτύσσει εύκολα αίσθημα συμπάθειας με τον υπεύθυνο συνέντευξης. Επομένως, μην επιδεικνύετε αλαζονεία αν αισθάνεστε ότι είστε το άτομο με τα περισσότερα προσόντα και μην απελπίζεστε αν τα προσόντα σας δεν είναι το πιο δυνατό σας χαρτί.

Μύθος 7: Η αλλαγή καριέρας είναι σχεδόν αδύνατη

Καθώς το περιβάλλον εργασίας συνεχίζει να μεταβάλλεται και να εξελίσσεται, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα χρειαστεί να αλλάξουν καριέρα στη διάρκεια της ζωής τους, ορισμένοι ίσως και περισσότερες από μια φορές. Η αλλαγή καριέρας είναι μεν δύσκολη, αλλά μπορεί να πραγματοποιηθεί. Ίσως χρειαστεί περισσότερη εκπαίδευση και απόκτηση εμπειρίας σε νέους τομείς, αλλά σίγουρα είναι εφικτή.

Μύθος 8: Όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, πάρε την πρώτη θέση που θα βρεθεί

Η αναζήτηση εργασίας είναι αναμφισβήτητα μια περίπλοκη διαδικασία. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η συνέντευξη πάει τέλεια και είστε σίγουρος ότι θα σας γίνει κάποια προσφορά, αλλά τελικά δεν γίνεται τίποτα και υπάρχουν περιπτώσεις όπου περνάνε εβδομάδες προτού μπορέσετε να εξασφαλίσετε κάποια συνέντευξη. Επομένως, θα πρέπει να πείτε “ναι” στην πρώτη δουλειά που θα σας προσφερθεί; Αυτό εξαρτάται φυσικά από την κατάσταση του καθενός από εμάς, αλλά καλό θα ήταν η απόφαση να είναι θετική μόνον αν είστε σίγουροι ότι η θέση αυτή αποτελεί την κατάλληλη κίνηση για την καριέρα σας.

Μύθος 9: Οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να “πουλάνε” τον εαυτό τους στους εργοδότες

Αυτό που εννοούμε εδώ είναι ότι, καλώς ή κακώς, η αναζήτηση εργασίας είναι τελικά μια προώθηση του εαυτού μας ως κατάλληλου υποψηφίου για τη θέση. Αυτό σημαίνει ότι η ικανότητα στις πωλήσεις είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για να μπορέσετε να κατακτήσετε τη θέση. Είστε το “προϊόν” και θα πρέπει να παρουσιάσετε γιατί είστε οι καταλληλότεροι για τη θέση. Στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, οι πιο πετυχημένοι στην αναζήτηση εργασίας κατανοούν την αξία του marketing και εφαρμόζουν τις αρχές τους για να προωθήσουν με το βέλτιστο τρόπο τον εαυτό τους.

Μύθος 10: Αν είστε πάνω από 50, θα δυσκολευτείτε να βρείτε δουλειά

Τα κρίσιμα ζητήματα για το αν καταφέρετε να βρείτε κάποια εργασία είναι το αν έχετε τις απαιτούμενες δεξιότητες, την εκπαίδευση και την εμπειρία που αναζητά ο εκάστοτε εργοδότης. Επίσης, θα πρέπει να έχετε και την κατάλληλη διάθεση και παρουσία. Πρέπει να δείξετε ότι είστε ομαδικός παίκτης και όχι κάποιος “παλαίμαχος” που αρνείται να αλλάξει και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Φυσικά, θα πρέπει να αποφύγετε τομείς οι οποίοι απευθύνονται κυρίως σε νεανικά άτομα, αλλά πέρα από την περίπτωση αυτή, είναι πραγματικά στο χέρι σας για να πετύχετε.

Καλή επιτυχία στην αναζήτησή σας!


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα: