Καθηγητές: Πως να βρείτε μαθητές για ιδιαίτερα μαθήματα

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι καθηγητές που εργάζονται σε σχολεία, φροντιστήρια και πανεπιστήμια ή που παραδίδουν ιδιαίτερα. Η εύρεση εργασίας για τους καθηγητές μπορεί να αποδειχτεί δύσκολη μιας και ολοένα περισσότεροι ψάχνουν για νέους μαθητές.

Επομένως γεννιέται το ερώτημα: τι είναι αυτό που ξεχωρίζει αυτούς που βρίσκουν εύκολα μαθητές, από άλλους που δυσκολεύονται;

Ένα πράγμα που σίγουρα παίζει ρόλο είναι το πόσο καλοί είναι. Αν έχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα, οι μαθητές θα το διαδώσουν στο κοινωνικό τους κύκλο και έτσι θα αποκτήσουν μια καλή εικόνα ως καθηγητές.

Συνήθως, όσοι ξεκινούν τη διδακτική τους καριέρα, πιθανότατα να δυσκολευτούν στην αρχή, αλλά εφόσον είναι καλοί και ικανοί, όσο περνάει ο καιρός, θα αυξάνεται και η πελατεία τους και η ποιότητα των μαθητών τους.

Αναλόγως του πόσο νέος καθηγητής είναι κάποιος, είναι πιθανό να χρειαστεί μέχρι και 1 χρόνο (ίσως και περισσότερο) για να βρει είτε μια δουλειά ως δάσκαλος ή το πρώτο μαθητή που θα κάνει ιδιαίτερα.





Ευτυχώς με την άνθηση της τεχνολογίας και του ίντερνετ, υπάρχουν websites που καταστούν τις διαδικασίες αυτές πιο εύκολες και βοηθούν τόσο τους αξιόλογους καθηγητές να βρουν περισσότερους μαθητές, όσο και τους μαθητές να βρουν ικανούς δασκάλους για το τομέα που επιθυμούν.

Για παράδειγμα, ένα τέτοιο website είναι το FindTutor το οποίο φέρνει σε επαφή καθηγητές και μαθητές και παράλληληα είναι δωρεάν! Ουσιαστικά, αυτό που προσφέρει στους καθηγητές είναι ότι τους επιτρέπει να επικεντρωθούν στο τομέα τους και στο μάθημα και όχι στην έυρεση νέων μαθητών. Από την άλλη, είναι χρήσιμο και για τους μαθητές, καθώς υπάρχουν σχόλια και κριτικές για το κάθε καθηγητή, ώστε να μπορέσει ο εν δυνάμει μαθητής να διαλέξει το σωστό δάσκαλο γι’ αυτό που θέλει να μάθει.

Το FindTutor, δεν επικεντρώνεται μόνο σε καθηγητές σχολείου όπως φιλόλογοι και μαθηματικοί, αλλά σε οτιδήποτε μπορεί να γίνει σε ιδιαίτερο μάθημα, από χορούς, μέχρι extreme sports και καλλιτεχνικά.

Γενικά αν είστε γνώστης ενός αντικειμένου και ψάχνετε για μόνιμη θέση εργασίας, ίσως θα άξιζε να το σκεφτόσασταν να κάνετε ιδιαίτερα μαθήματα, εφόσον γνωρίζετε καλά το αντικείμενό σας, τουλάχιστον μέχρι να βρείτε τη θέση που επιθυμείτε.

Αν κάνετε ήδη ιδιαίτερα και ψάχνετε για περισσότερους μαθητές, μη χάνετε χρόνο και γραφτείτε δωρεάν στο παραπάνω website.


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: