3 τρόποι να είστε πιο ξεκάθαροι με την καριέρα σας

Όταν θέλετε να ακολουθήσετε μια καριέρα θα πρέπει να είναι σαφές το τι θέλετε και τι περιμένετε από αυτήν, γιατί έτσι και οι υπόλοιπο άνθρωποι που συνεργάζονται με εσάς θα ξέρουν τι να περιμένουν από εσάς. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πάτε με τις φόρμες για συνέντευξη επειδή αυτός είναι ο τρόπος σας και και επειδή έτσι είστε ο εαυτός σας. Αντίθετα, αυτό που προτείνουμε είναι να γνωρίζετε πρωτίστως εσείς κάποια πράγματα για τον εαυτό σας που είναι σημαντικά. Επίσης, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε αγενείς προς τους άλλους και αυτό να το δέχονται οι άλλοι. Όμως θα πρέπει να είστε άνετοι με τον εαυτό σας. Στο σημερινό μας άρθρο θα σας δείξουμε τρεις τρόπους ώστε να είστε πιο ξεκάθαροι στην καριέρα σας

1. Γνωρίζετε τις απαιτήσεις σας και τα όρια με τα οποία θα δεχτείτε μια συμφωνία

Θα πρέπει να γνωρίζετε τι σας κάνει να νιώθετε γεμάτοι και πλήρεις και ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας. Επίσης πρέπει να γνωρίζετε τι θέλετε από την καριέρα σας και πόσο σημαντική είναι η οικογένεια για εσάς. Το ίδιο ισχύει και για τις οικονομικές υποχρεώσεις σας. Αν δεν τα ξέρετε αυτά τα πράγματα, σκεφτείτε τα και γράψτε τα κάπου. Αυτά είναι όλα όσα καθορίζουν τις προσδοκίες σας και είναι η βάση των ερωτήσεων που θα ρωτήσετε στην συνέντευξη. Θα σας βοηθήσουν επίσης να ξεχωρίζετε μόλις βλέπετε μια αγγελία αν η περιγραφή ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας ή αν θα πρέπει να μην τηρήσετε κάποια προσδοκία σας.

2. Μάθετε τις αδυναμίες σας

Όλοι μας έχουμε αδυναμίες, απλά πρέπει ο καθένας να βρει τις δικές του, ώστε να αποφύγει πράγματα που έρχονται σε άμεση σύγκριση με τις αδυναμίες τους. Μιλήστε με φίλους και μέντορες ώστε να μάθετε που βρίσκονται οι δικές σας αδυναμίες. Με αυτόν τον τρόπο θα βρείτε όχι μόνο τις αδυναμίες σας αλλά και τα δυνατά σας σημεία. Θα πρέπει να τα δεχτείτε και τα δύο και να ξέρετε που είστε καλοί και που όχι. Πολύ λίγοι άνθρωποι είναι καλοί σε όλα και δεν υπάρχει πρόβλημα να μην είναι κάπου καλός κάποιος. Δεν είναι ελάττωμα, είναι απλά μια περιοχή όπου επιδέχεται βελτίωση.

3. Ακούστε, μιλήστε και βάλτε στόχους

Μάθετε περισσότερο από όσο μιλάτε και βάλτε πιο ξεκάθαρους στόχους Θα πρέπει οπωσδήποτε να αφιερώσετε ένα σημαντικό διάστημα ώστε να μελετήσετε τις εταιρείες που μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις σας. Διαβάστε όλα όσα μπορείτε και ακούστε τι έχουν να πουν οι εργαζόμενοι σε αυτές τις εταιρείες. Εστιάστε σε λίγες εταιρείες, κυρίως σε αυτές που ξέρετε ότι θα ταιριάξετε όσο το δυνατόν καλύτερα.


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα: