Γιατί πρέπει πάντα να αναζητάτε εργασία

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι είναι πάντα σε εγρήγορση και επιδιώκουν συνεχώς να βελτιώνονται. Όλα αυτά τα πράγματα είναι αλήθεια, τόσο στη ζωή όσο και στην καριέρα σας. Ένας συνηθισμένος τρόπος για να εξελιχθείτε στην καριέρα σας είναι να αλλάζετε εταιρείες. Είναι πιθανό οι περισσότερες θέσεις μέσα στην εταιρεία σας να είναι ήδη καλυμμένες και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα.





Εάν είστε σοβαροί σχετικά με την προώθηση και τη βελτίωση της θέσης σας, είναι επιτακτική ανάγκη να ψάχνετε συνεχώς για ευκαιρίες.

Γιατί να κάνετε κάτι τέτοιο:

Ίσως να σκεφτείτε: Λατρεύω τη δουλειά μου, γιατί να ψάξω άλλη ενώ είμαι ικανοποιημένος; Δυστυχώς, η δουλειά σας δεν είναι σχεδόν ποτέ πλήρως ασφαλής. Πολλοί απόλυτα ικανοποιημένοι εργαζόμενοι πηγαίνουν μια μέρα στη δουλειά τους και ανακαλύπτουν ότι έχουν χάσει τη θέση τους λόγω οικονομικών προβλημάτων. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να διαπιστώσετε ότι χρειάζεστε μια νέα θέση εργασίας σε μια στιγμή.

Από την άλλη, ίσως ήδη θέλετε να φύγετε και δεν το έχετε συνειδητοποιήσει ακόμη. Πολλοί εργαζόμενοι νομίζουν ότι δεν θα μπορούσαν να είναι επιτυχημένοι αλλού. Η φιλοσοφία πίσω από μια διαρκή αναζήτηση εργασίας είναι απλά να παραμείνετε σε εγρήγορση. Διαρκής αναζήτηση εργασίας δεν σημαίνει να στέλνετε ένα βιογραφικό σας κάθε εβδομάδα, αλλά να έχετε επίγνωση του τι είναι σήμερα διαθέσιμο στην αγορά εργασίας.

Πως να το κάνετε:

Προκειμένου να προετοιμαστείτε για ένα γεγονός όπως το να χάσετε τη δουλειά σας πρέπει να παραμείνετε ενήμεροι για το τι συμβαίνει σε εταιρείες στις οποίες θα θέλατε να εργαστείτε ή σε θέσεις στις οποίες θέλετε να εργαστείτε. Αυτό μπορεί να σημαίνει να αλληλεπιδράτε μαζί τους στα social media , να επισκέπτεστε τα γραφεία τους ή να μείνετε σε επαφή με τις αγγελίες τους για εργασία.

Ως σημείο αναφοράς, θα πρέπει να ενημερώνετε και να αναθεωρείτε το βιογραφικό σας κάθε 6 μήνες και να έχετε μια σταθερή λίστα των κορυφαίων πέντε επαφών στον κλάδο σας. Μείνετε σε επαφή με τους συναδέλφους από τις προηγούμενες θέσεις εργασίας σας και κρατήστε μια ενεργή διαδικτυακή παρουσία.

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο να είστε πάντα στο κυνήγι μιας θέσης εργασίας, αλλά είναι πάντα καλύτερο να είμαστε προετοιμασμένοι και να ξέρουμε τι άλλο είναι εκεί έξω. Μπορεί να δείτε ότι παρόμοιες θέσεις με τη δική σας αμείβονται καλύτερα οπότε μπορεί να είναι καιρός να ζητήσετε μια αύξηση. Μένοντας ενήμεροι θα έχετε πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό και στην ιδανική περίπτωση θα επιτύχετε περισσότερους επαγγελματικούς στόχους.


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: