3 λόγοι για να κρατήσετε το βιογραφικό σας ενημερωμένο

Πριν ψάξουμε για μια νέα θέση εργασίας, όλοι ξοδεύουμε ένα μέρος του χρόνου μας στο να εκσυγχρονίσουμε και να αναθεωρήσουμε το βιογραφικό μας, ώστε να σιγουρευτούμε ότι είναι τέλειο και ότι θα μας εξασφαλίσει την συνέντευξη. Μόλις πάρουμε την επιθυμητή δουλειά συνήθως ξεχνάμε το βιογραφικό μας γιατί δεν μας χρειάζεται πια. Τα χρόνια περνούν και το βιογραφικό μας γίνεται ξεπερασμένο. Το να κρατάτε το βιογραφικό σας ενημερωμένο θέλει λίγη δουλειά αν το κάνετε σε ετήσια βάση, ενώ το να παραμελήσετε το βιογραφικό σας θα σας δημιουργήσει πολύ δουλειά και άγχος όταν χρειαστεί να κάνετε μια νέα αναζήτηση εργασίας.

Λόγοι για να κρατήσετε το βιογραφικό σας ενημερωμένο:

Τα επιτεύγματά σας – Είναι πιο εύκολο να θυμόσαστε τα επιτεύγματά σας και τις επιτυχίες σας αν ενημερώνετε το βιογραφικό σας τουλάχιστον μία φορά ετησίως. Η καλύτερη στιγμή για να το κάνετε αυτό είναι πριν την ετήσια αξιολόγησή σας στην εταιρεία. Αυτό θα σας αναγκάσει να σκεφτείτε τα επιτεύγματά σας το τελευταίο έτος και όχι μόνο θα σας βοηθήσει με την αξιολόγηση σας, αλλά θα σας δώσει επιπλέον υλικό για το βιογραφικό σας.

Ο κλάδος σας έχει αλλάξει – Ίσως ο κλάδος σας έχει αλλάξει και οι δεξιότητες που έχετε επισημάνει στο βιογραφικό σας δεν είναι πλέον κατάλληλες. Αυτό μπορεί να σας κάνει να αναθεωρήσετε ολόκληρο το βιογραφικό σας. Το καλύτερο είναι να το κάνετε αυτό όσο συχνά χρειάζεται.

Η μορφή του βιογραφικού σας είναι αρχαία – Τα πράγματα αλλάζουν και αυτό που κάποτε ήταν “τυπικό” μερικές φορές γίνεται παρωχημένο. Οι μορφές του βιογραφικού δεν εξαιρούνται από αυτό και θέλετε να είστε σίγουροι ότι το βιογραφικό σας ανταποκρίνεται στην τρέχουσα αγορά.

Πιθανά προβλήματα με το βιογραφικό σας:

1. Μπορεί να σαρωθεί το βιογραφικό σας;

Οι περισσότεροι εργοδότες και τα περισσότερα τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού χρησιμοποιούν λογισμικά στο διαδίκτυο που μπορεί να αποσυμπιέσουν και να διαβάσουν το βιογραφικό σας σε πραγματικό χρόνο, σε απευθείας σύνδεση. Επιπλέον, ορισμένες υπηρεσίες σαρώνουν το βιογραφικό σας και το δημοσιεύουν στη βάση δεδομένων τους. Αν το βιογραφικό σας μπορεί να σαρωθεί, θα μπορούσε ενδεχομένως να σας εξασφαλίσει μερικές συνεντεύξεις που δεν θα περίμενε κανείς και ως αποτέλεσμα μπορεί να επηρεάσει θετικά τη μελλοντική σας σταδιοδρομία. Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε τις λέξεις-κλειδιά στην αναζήτηση εργασίας σας.

2. Θυμάστε που είναι το βιογραφικό σας;

Είναι πολύ σημαντικό να αποθηκεύσετε το βιογραφικό σας σε ένα ασφαλές μέρος, κατά προτίμηση στο διαδίκτυο, στο e-mail σας ή σε μια μονάδα δίσκου. Αυτό θα διασφαλίσει ότι δεν θα χαθεί αν ο σκληρός σας δίσκο χαλάσει. Επιπλέον, είναι επίσης μια καλή τακτική για να διαβάζετε το βιογραφικό σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για να θυμάστε τα επιτεύγματά σας και τις πιθανές ευκαιρίες. Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να ξεχνούν μερικά από τα επιτεύγματα, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους με την πάροδο του χρόνου, αν αυτά δεν έχουν επανεξεταστεί / ασκούνται σε τακτική βάση. Δοκιμάστε να διαβάσετε το βιογραφικό σας και μπορεί να αισθανθείτε καλύτερα με αυτά που έχετε καταφέρει.

3. Ανταποκρίνεται το βιογραφικό σας στα σημερινά πρότυπα;

Αν είστε ένας από εκείνους που έχουν το βιογραφικό τους και κάθεται σε ένα ράφι για καμία δεκαετία, τότε πρέπει να το αναθεωρήσετε. Το επίπεδο των βιογραφικών έχει ανέβει δραματικά τα τελευταία δέκα χρόνια. Οι άνθρωποι σε ένα τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού δεν θα διαβάσουν ένα βιογραφικό που μοιάζει αντιεπαγγελματικό. Για να δείτε πώς είναι ένα υπόδειγμα βιογραφικού σημειώματος, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ.

Εν κατακλείδι, το βιογραφικό σας κάνει την πρώτη εντύπωση και είναι ο βασικός παράγοντας για να κλείσετε μια συνέντευξη. Πάντα έχετε ενημερωμένο το βιογραφικό σας και φροντίστε να είναι σύμφωνο με τα πρότυπα καθώς ένα επαγγελματικά γραμμένο βιογραφικό μπορεί να ανοίξει ευκαιρίες σταδιοδρομίας που δεν είχατε ποτέ ονειρευτεί.


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα: