10 τρόποι για να δικτυωθείτε

Το να βρείτε μια θέση εργασίας μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση, ειδικά αν είναι η πρώτη σας δουλειά ή αν είστε άνω των 50 ετών.

Σκεφτείτε την αγορά εργασίας στην περιοχή σας και πόσοι άνθρωποι θα υποβάλλουν αίτηση για μια θέση εργασίας που θα βρουν σε κάποια τοπική εφημερίδα ή στο διαδίκτυο. Όλοι οι υποψήφιοι είναι ανταγωνιστές σας. Πώς θα ξεχωρίσετε από το πλήθος και θα έχετε την μεγαλύτερη ευκαιρία για επιτυχία;

ΚΑΘΕ πρόσωπο που ξέρετε θα μπορούσε να σας βοηθήσει στο να βρείτε την ευκαιρία που ψάχνετε. Οι ακόλουθες προτάσεις θα σας βοηθήσουν να δικτυωθείτε για να βρείτε μια καινούργια δουλειά:

1. Συμβουλευτείτε τα γραφεία ευρέσεως εργασίας

Συναντηθείτε και συζητήστε τις ευκαιρίες για απασχόληση, καθώς οι ιδιοκτήτες των γραφείων μπορούν να σας προωθήσουν στις επαφές τους. Επίσης, ορισμένες θέσεις εργασίας δεν διαφημίζονται και μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτές μέσω του γραφείου, το οποίο θα ψάξει τους κατάλληλους υποψηφίους για να παρουσιάσει στους πελάτες του.

2. Χρησιμοποιήστε το LinkedIn

Παρουσιάστε το προφίλ σας στην αγορά εργασίας. Συνδεθείτε με τους φίλους και τις επαφές σας και ζητήσετε να σας συστήσουν σε άλλες, νέες επαφές. Χρησιμοποιείστε την εγγραφή με τίτλο “Job Applicant” για να γίνετε ένας νέος υποψήφιος και να μπορείτε να στείλετε μήνυμα στους εργοδότες.

3. Χρησιμοποιήστε τα γραφεία διασύνδεσης, τους φίλους, την οικογένεια και τους γνωστούς σας

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν επίσης να είναι μια καλή πηγή πληροφοριών, καθώς πολλοί από αυτούς μπορεί να εντοπίσουν τις θέσεις εργασίας για εσάς και να σας προτείνουν στο δίκτυό τους.

4. Κάντε επιπρόσθετη εκπαίδευση

Η εκπαίδευση που είναι προσαρμοσμένη στην σταδιοδρομία σας και θα καλύψει τις ανάγκες ενός πιθανού εργοδότη θα σας θα σας τοποθετήσει ένα βήμα μπροστά από τους άλλους υποψηφίους. Πολλές μεγάλες εταιρείες ψάχνουν στα πανεπιστήμια και στα ινστιτούτα κατάρτισης και προσλαμβάνουν τους πτυχιούχους.

5. Παρακολουθήστε εξειδικευμένα μαθήματα

Τα εξειδικευμένα μαθήματα είναι μια καλή ευκαιρία για να σας συστήσουν οι καθηγητές ή οι δάσκαλοί σας σε πιθανούς εργοδότες.

6. Γραφτείτε σε οργανισμούς επαγγελματικής δικτύωσης

Ρίξτε μια ματιά στις τοπικές λέσχες επαγγελματικής δικτύωσης και ίσως ακόμη και σε κάποιο πολιτικό κόμμα (δεν το προτείνουμε, αλλά συνηθίζεται). Παρακολουθήστε τις εκδηλώσεις του τοπικού επιμελητηρίου και τις επίσημες εκδηλώσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, παρέα με κάποιον φίλο σας που εργάζεται. Αυτό είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να γνωρίσετε τους ιδιοκτήτες των τοπικών επιχειρήσεων.

7. Γίνετε μέλος σε κοινοτικούς οργανισμούς

Σύλλογοι όπως το Lions Club International και το Toastmasters συμμετέχουν σε φιλανθρωπικές βραδιές και άλλες κοινοτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ο σύλλογος Toastmasters δε, είναι ιδιαίτερα καλός καθώς τα μέλη του συλλόγου θέλουν να αποκτήσουν ευφράδεια λόγου για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους.

8. Ενταχθείτε σε μια λέσχη ή κάποιον άλλο σύλλογο

Τα αθλητικά σωματεία, οι διάφοροι σύλλογοι, οι λέσχες για γκολφ, σκάκι και άλλες δραστηριότητες είναι πολύ καλές ευκαιρίες για να γνωρίσετε κόσμο. Οι περισσότεροι σύλλογοι έχουν ανθρώπους που παίρνουν αποφάσεις για προσλήψεις, ή γνωρίζουν κάποιον που το κάνει. Η συμμετοχή σε διάφορους συλλόγους μπορεί να αναδείξει την ικανότητα και τις δυνατότητες σας. Ρωτήστε τους φίλους σας για να σας προσκαλέσουν να γραφτείτε σε ιδιωτικές λέσχες και συλλόγους. Είναι πολύ πιθανόν να σας έρθουν πολύ καλές προσφορές για δουλειά έτσι.

9. Βρείτε έναν μέντορα ή σύμβουλο

Δουλέψτε με κάποιον που να μπορεί να σας συστήσει. Ζητήστε συμβουλές από τον μέντορά σας και τον κοινωνικό του κύκλο.

10. Εντυπωσιάστε τους πελάτες σας

Εργαστείτε σκληρά και εντυπωσιάστε τους πελάτες σας με την ικανότητά σας, γιατί μπορεί κάποιος από αυτούς να είναι ο επόμενος εργοδότης σας!

Το να βρείτε την πρώτη και την τελευταία δουλειά σας στην καριέρα σας μπορεί να είναι η πιο δύσκολη πρόκληση, αλλά αν κοιτάξετε την παραπάνω λίστα και δουλέψετε τις προτάσεις που σας δίνονται, τότε η επιτυχία θα έρθει. Θυμηθείτε ότι η επόμενη δουλειά σας σας περιμένει και χρησιμοποιείστε τις υπάρχουσες επαφές σας για να την βρείτε!


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα: