Τα 10 καλύτερα λουλούδια για μπαλκόνι

Τα λουλούδια σε ένα μπαλκόνι έχουν να σας προσφέρουν πολλά. Πέρα από τη χαρά που σας δίνει η φροντίδα των λουλουδιών, τα αρώματά τους το καλοκαίρι και τα χρώματα με τα οποία σας γεμίζουν το μπαλκόνι και τη ζωή, είναι μοναδικά. Είναι ιδιαίτερα εύκολο να αποκτήσετε και εσείς ένα λουλούδι στο μπαλκόνι σας, είτε έχετε μεγάλη βεράντα είτε μόνο ένα μικρό μπαλκονάκι των δύο ατόμων.

Η ποικιλία των λουλουδιών για μπαλκόνι είναι πολύ μεγάλη οπότε δεν θα δυσκολευτείτε να διαλέξετε. Υπάρχουν λουλούδια σε πολλά χρώματα, σχήματα και μεγέθη ώστε μπορείτε να βρείτε ακριβώς αυτό που θέλετε. Για να σας βοηθήσουμε στην επιλογή σας, στο σημερινό μας άρθρο σας παρουσιάζουμε τα δέκα καλύτερα λουλούδια για το μπαλκόνι σας!





Αζαλέα

Οι Αζαλέες είναι μικροί ανθοφόροι θάμνοι που είναι εντυπωσιακοί όταν ανθίζουν το καλοκαίρι. Τα λουλούδια τους είναι μεγάλα και πολύχρωμα και είναι ιδανικά για να τα στολίσετε σε ένα βάζο. Είναι πολύ δημοφιλή φυτά για κήπους και μπαλκόνια, αλλά όταν το έχετε στο μπαλκόνι θα πρέπει να το κλαδεύετε για να περιορίσετε το μέγεθός του. Υπάρχουν πολλά υβρίδια και θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε σχήματα και χρώματα για να διαλέξετε.

αζαλέα-1-λουλούδια-μπαλκόνι

αζαλέα-2-λουλούδια-μπαλκόνι

Ασφόδελος

Ο Ασφόδελος, που ονομάζεται επίσης και Νάρκισσος ή Μανουσάκια, είναι ανθοφόρο φυτό που ανθίζει ως επί το πλείστον την άνοιξη, αν και μερικά είδη ανθίζουν και το φθινόπωρο. Τα άνθη του Ασφόδελου έχουν μια τρομπέτα που περιβάλλεται από έξι φύλλα. Τα πιο συνηθισμένα χρώματα του λουλουδιού αυτού είναι το κίτρινο, το λευκό ή ένα μείγμα των δύο. Έχει ευχάριστη γλυκιά μυρωδιά και είναι ιδανικό φυτό για μπαλκόνι γιατί είναι πανέμορφο!

ασφόδελος-1-λουλούδια-μπαλκόνι

ασφόδελος-2-λουλούδια-μπαλκόνι

Χελιδονόχορτο ή Χελιδόνιο

Το φυτό αυτό έχει πολύ όμορφα λουλούδια που είναι συνήθως μοβ, γκρι ή λευκά. Όμως, ανάλογα με το είδος και την ποικιλία τα λουλούδια του μπορεί να έχουν χρώματα όπως κίτρινο, ροζ, κόκκινο ή έχουν κηλίδες μέσα στα άνθη. Πολλές φορές χρησιμοποιείται και ως θεραπευτικό φυτό, εκτός από διακοσμητικό.

χελιδονόχορτο-1-λουλούδια-μπαλκόνι

χελιδονόχορτο-2-λουλούδια-μπαλκόνι

Γαρδένια

Το μεγάλο λευκό άνθος της Γαρδένιας έχει ένα ωραιότατο γλυκό άρωμα. Αν και τα σχήματα της Γαρδένιας ποικίλουν, το χρώμα των άνθεων της είναι πάντα λευκό, ενώ τα φύλλα της είναι σκούροπράσινα. Ανθίζει από το μέσον της άνοιξης και η ανθοφορία του κρατάει μέχρι το καλοκαίρι. Τα λουλούδια αρχίζουν να ανθίζουν μέσα της άνοιξης και εκτείνονται μέσα στο καλοκαίρι.

γαρδένια-1-λουλούδια-μπαλκόνι

γαρδένια-2-λουλούδια-μπαλκόνι

Γεράνι

Το κοινό Γεράνι ανθίζει από τα μέσα της άνοιξης μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου. Τα άνθη του έχουν μέγεθος περίπου δέκα εκατοστά και έχει πολλά χρώματα, όπως για παράδειγμα μοβ, ροζ, κόκκινο ή λευκό. Το λουλούδι αυτό είναι πανέμορφο για μπαλκόνι ή και για κήπο.

γεράνι-1-λουλούδια-μπαλκόνι

γεράνι-2-λουλούδια-μπαλκόνι

Λεβάντα

Ίσως δεν το περιμένατε, αλλά η Λεβάντα είναι εξαιρετικό φυτό για μπαλκόνι. Έχει όμορφα μπλε-μοβ λουλουδάκια και μυρίζει υπέροχα. Είναι ιδανικό φυτό για να κάνει παρέα σε λαχανικά και άλλα βότανα και θα προσελκύσει στο μπαλκόνι σας ωφέλιμα έντομα όπως πεταλούδες και μέλισσες.

λεβάντα-1-λουλούδια-μπαλκόνι

λεβάντα-2-λουλούδια-μπαλκόνι

Περικοκλάδα

Η περικοκλάδα είναι ένα όμορφο αναρριχητικό αγριολούλουδο που συναντάται συχνά σε κήπους και μπαλκόνια. Τα άνθη του έχουν σχήμα χωνιού και η περίοδος ανθοφορίας του είναι η εποχή του καλοκαιριού, από τέλη Μαΐου μέχρι μέσα Σεπτεμβρίου. Είναι ένα πολύ συνηθισμένο φυτό και πάρα πολύ όμορφο!

περικοκλάδα-1-λουλούδια-μπαλκόνι

περικοκλάδα-2-λουλούδια-μπαλκόνι

Πανσές

Οι Πανσέδες είναι υβριδικά λουλούδια που αναπτύχθηκαν στην Αγγλία στις αρχές της δεκαετίας του 1800. Επειδή οι ​​πανσέδες έχουν εκτραφεί επιλεκτικά από τον άνθρωπο, είναι ανθεκτικοί και ανθίζουν γρήγορα. Τα λουλούδια τους έχουν διάφορα χρώματα όπως κίτρινο, χρυσό, πορτοκαλί, μοβ, κόκκινο και λευκό. Είναι ένα πολύ εύκολο φυτό στη συντήρηση και είναι πολύ καλή επιλογή για το μπαλκόνι σας!

πανσές-1-λουλούδια-μπαλκόνι

πανσές-2-λουλούδια-μπαλκόνι

Πετούνια

Αυτό το λουλούδι είναι κλασικό για γλάστρα! Συναντάται σε πολλά χρώματα, κυρίως μπλε, λευκό και αποχρώσεις του ροζ. Υπάρχουν μερικές διαφορετικές ποικιλίες Πετούνιας: Πετούνια με μεγάλα λουλούδια, Πετούνια για κάλυψη του εδάφους, Πετούνια με μικρότερα λουλούδια για γλάστρα ή Πετούνια με μικρά λουλούδια που αντέχει σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

πετούνια-1-λουλούδια-μπαλκόνι

πετούνια-2-λουλούδια-μπαλκόνι

Ηράνθεμο

Το Ηράνθεμο ή Νυχτολούλουδο όπως είναι πιο γνωστό, είναι ένα από τα πρώτα λουλούδια που ανθίζουν μετά το χειμώνα και προς ευχάριστη έκπληξη αυτών που ασχολούνται με την κηπουρική, ανθίζει και το φθινόπωρο. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες Νυχτολούλουδου που μπορούν να αναπτυχθούν σε γλάστρα και τα χρώματα των λουλουδιών τους κυμαίνονται σε μπλε, ροζ, κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί και μοβ. Είναι ένα πολύ εύκολο φυτό για να το συντηρήσετε και θα σας ενθουσιάσει με την διπλή ανθοφορία του!

ηράνθεμο-1-λουλούδια-μπαλκόνι

ηράνθεμο-2-λουλούδια-μπαλκόνι

Αφού πήρατε μια ιδέα για τα δέκα καλύτερα λουλούδια για μπαλκόνι, είστε πλέον έτοιμοι να επιλέξετε εσείς πώς θα διακοσμήσετε το μπαλκόνι σας! Είναι βέβαιο ότι τα οφέλη που θα αποκομίσετε είναι πάρα πολλά, μένει μόνο να το ανακαλύψετε οι ίδιοι!


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: