Τα πιο σημαντικά λάθη στο βιογραφικό που πρέπει να αποφύγετε

Πολλές φορές στο άγχος μας να φτιάξουμε γρήγορα το βιογραφικό μας και να το στείλουμε κάπου ξεχνάμε κάποια βασικά πράγματα που μπορεί να μας στοιχίσουν μια πιθανή συνέντευξη

Ορθογραφικά λάθη
Πώς θα σας φαινόταν αν στη παραπάνω γραμμή αντί για “ορθογραφικά λάθη” βλέπατε “ορθογραφικά λάθι”; Άσχημο; Σίγουρα ναι. Προσέξτε τα ορθογραφικά σας λάθη στο βιογραφικό σας. Εκτός από τα λάθη που φαίνονται αυτόματα κοιτάξτε ότι χρησιμοποιείτε τα πεζά-κεφαλαία σωστά (πχ είναι συνηθισμένο τα ονόματα εταιριών να ξεκινάνε με κεφαλαία πχ Google, Microsoft και όχι google, microsoft) και επίσης ότι έχετε γράψει τις σωστές λέξεις (πχ τη λάθος λέξη λειτουργιό μπορεί το Word να μας τη διορθώσει σαν λειτουργικό ή λειτουργώ).

Στοιχεία επικοινωνίας
Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα στοιχεία επικοινωνίας σας σωστά γραμμένα. Να έχετε συμπληρωμένο οπωσδήποτε κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιείτε συχνά και να το ελέγξετε τριπλά.





Άσχετα στοιχεία
Μπορεί στο βιογραφικό που είχατε μόλις τελειώσατε τη σχολή σας να αναφέρατε ότι μοιράζατε διαφημιστικά φυλλάδια, αλλά μετά και αφού έχετε δουλέψει 5 χρόνια σαν Γραμματέας μάλλον τα διαφημιστικά φυλλάδια δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου. Σκεφθείτε σαν εργοδότης και να παρέχετε μόνο τις απαραίτητες πληροφορίες.

Άτακτη εμφάνιση
Κοιτάξτε το βιογραφικό σας να φαίνεται ομοιόμορφο από κοντά και από μακριά. Μη χρησιμοποιείτε διαφορετικές γραμματοσειρές νομίζοντας ότι αυτό θα το κάνει πιο όμορφο και διαφορετικά χρώματα σε κάθε παράγραφο.

Δείτε επίσης: Χρήσιμα βιβλία που μπορούν να σας βοηθήσουν στη σύνταξη βιογραφικού και στη προετοιμασία σας για συνέντευξη


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: