Πως να κάνετε συναλλαγές χωρίς να βγάλετε χρήματα από τα ΑΤΜ

Καλησπέρα,

στο site μας, e-biografiko.gr, η αρθογραφία συνήθως δε περιστρέφεται γύρω από τραπεζικές συναλλαγές, αλλά ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις και θεωρήσαμε πως πρέπει να συμβάλλουμε στο να γνωστοποιηθεί όσο πιο πολύ γίνεται το εξής:

“Είναι εφικτό να γίνουν εμπορικές συναλλαγές με τις περισσότερες κάρτες αναλήψεων, χωρίς να βγάλετε χαρτονομίσματα από τα ΑΤΜ.”

Παρακάτω εξηγούμε πως…

(σσ. Αν έχετε κάποιο blog ή ηλεκτρονική εφημερίδα, μπορείτε να αναπαράγετε ελεύθερα αυτό το άρθρο, ώστε να γνωστοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο)

Αρχικά ας πούμε ποιές κάρτες έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Συνήθως οι κάρτες που είναι Visa και Master Card έχουν αυτή τη δυνατότητα. Πολλές θα λένε στη μπροστινή τους όψη “Debit”. Η Maestro (η παλιά κάρτα της Εθνικής Τράπεζας) απ’ όσο γνωρίζουμε ή δεν έχει αυτή τη δυνατότητα ή είναι πολύ περιορισμένα τα καταστήματα που τη δέχονται.

Τώρα, στα καταστήματα που γενικά δέχονται πληρωμές με κάρτες, θα μπορείτε να ψωνίσετε, χωρίς να έχετε μετρητά.

Οι σύγχρονες κάρτες αναλήψεων (λέγονται “χρεωστικές” ή “debit”) μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν τις πιστωτικές, δηλαδή να πάτε σε ένα Σούπερ Μάρκετ, κατάστημα ρούχων, πολλές φορές ακόμα και bar και να ζητήσετε να “πληρώσετε με κάρτα”.

Εκεί ο υπάλληλος θα σας δώσει ένα μηχάνημα όπως αυτό στην εικόνα από κάτω:

http://nstatic.tanea.gr/files/temp2/40cf26e82b025bb9efc111bf1dd98dae.jpg

Πηγή: tanea.gr

και θα πρέπει να περάσετε τη κάρτα που κάνετε αναλήψεις από τα ATM. Μετά θα πρέπει να βάλετε το PIN σας και τα χρήματα θα πληρωθούν αυτόματα απ’ το λογαριασμό σας, χωρίς να χρησιμοποιήσετε μετρητά!

Αυτή η μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί και απ’ τον αρθρογράφο και είναι ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό και, φυσικά, είναι απόλυτα ασφαλής.

Αυτές τις ιδιαίτερες μέρες που περνάμε, πληρώνοντας όπου μπορούμε με αυτή τη μέθοδο και κρατώντας τη ψυχραιμία μας, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε από τη μεριά μας.

Επίσης, το Capital δημοσίευσε ένα επεξηγηματικό άρθρο, που ενημερώνει πως οι ηλεκτρονικές (online/web banking) συναλλαγές, εντός του εσωτερικού δε θα επηρεαστούν. Άρα αν θέλετε να μεταφέρετε χρήματα ή να κάνετε πληρωμές, θα μπορείτε να τις κάνετε μέσω ίντερνετ. Το συγκεκριμένο άρθρο απαντάει και σε πολλές ερωτήσεις, οπότε προτείνουμε να το διαβάσετε.

Αποποίηση Ευθύνης: Αυτό το άρθρο αφορά και προτείνει μια εναλλακτική στα μετρητά αυτές τις μέρες, με βάση τα όσα έχουμε διαβάσει και το e-biografiko.gr ή ο αρθρογράφος δε φέρει καμμιά ευθύνη για οποιαδήποτε κίνηση του αναγνώστη. Προτείνουμε να κάνετε και τη δική σας έρευνα και να αποφασίσετε οι ίδιοι.


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: