Ποια ζώδια ταιριάζουν με ποια

Πολλοί άνθρωποι απορρίπτουν τα ζώδια λέγοντας πώς δεν έχουν κανένα επιστημονικό υπόβαθρο και πολλοί άλλοι τα διαβάζουν μανιωδώς και με συνέπεια κάθε ήμερα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε κοιτάξει το ζώδιό μας (οι πιο…προχωρημένοι έχουν δει και τον ωροσκόπο τους!) και έχουμε διαβάσει την πρόβλεψη μας για τον κάθε μήνα.

Η αλήθεια είναι πως η αστρολογία είναι μια αρχαία πρακτική, η οποία έχριζε μεγάλης απήχησης ήδη από τα αρχαία χρόνια (μάλιστα ο Ιούλιος Καίσαρας χρησιμοποιούσε τους μάντεις για να του “αποκαλύπτουν το μέλλον”). Μακριά όμως από τις σκοτούρες που έχει ένας αυτοκράτορας, στο σημερινό μας άρθρο θα ασχοληθούμε με κάτι που αφορά κυριολεκτικά όλον τον κόσμο. Το θέμα μας λοιπόν δεν είναι άλλο από το ποιά ζώδια ταιριάζουν μεταξύ τους. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, χωρίς χρονοτριβές!





Ζώδια της Γης (Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι)

αιγόκερως-ζώδια-ταιριάζουν ταύρος-ζώδια-ταιριάζουν παρθένος-ζώδια-ταιριάζουν

Τα ζώδια της Γης, δεν ξεφεύγουν ποτέ από την πραγματικότητα. Αν και είναι ονειροπόλοι και ενθουσιώδεις, προσπαθούν να συγκρατούν τα συναισθήματά τους, είτε επειδή σκέφτονται συντηρητικά είτε επειδή έχουν επιφυλάξεις μέχρι να αφεθούν και να δείξουν την εμπιστοσύνη τους. Σε αυτά τα ζώδια μπορείτε να έχετε εμπιστοσύνη διότι δεν θα σας εξαπατήσουν και δεν θα παίξουν σκόπιμα με τα συναισθήματά σας. Θέλουν συνήθως μια σταθερή σχέση στο πλάι τους με έναν άνθρωπο που θα τους αποπνέει τόσο ερωτισμό, όσο και σεβασμό. Όταν είναι ερωτευμένα τα άτομα αυτών των ζωδίων δεν εκδηλώνουν με πολλά λόγια τα συναισθήματά τους αλλά να είστε σίγουροι ότι όσα λένε τα εννοούν και θα τα πράξουν.

Ταιριάζουν με: Ο ιδανικός συνδυασμός είναι να μια σχέση ανάμεσα σε ζώδια που ανήκουν στο ίδιο στοιχείο. Για παράδειγμα Ταύρος με Παρθένο, Ταύρος με Αιγόκερω ή Αιγόκερος με Παρθένο. Τα ζώδια του στοιχείου της Γης έχουν συνήθως τα ίδια γούστα, συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους και θέλουν να προγραμματίζουν από κοινού το μέλλον. Η σχέση με τα ζώδια της Φωτιάς (Κριός, Λέοντας, Τοξότης) είναι επίσης πολύ ενδιαφέρουσα και έντονη αν και δεν είναι η ιδανική. Παρ’ όλ’ αυτά, με τις κατάλληλες υποχωρήσεις μπορούν να συνυπάρξουν!

Δεν ταιριάζουν με: Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξετε με τα ζώδια του Αέρα, δηλαδή τους Δίδυμους, τους Υδροχόους και τους Ζυγούς), αλλά και με τα ζώδια του Νερού (Ιχθείς, Σκορπιοί, Καρκίνοι). Με τα ζώδια του Αέρα υπάρχει ιδιαίτερος ενθουσιασμός στην αρχή, όμως στην πορεία της η σχέση δεν θα είναι ικανοποιητική, γιατί τα ζώδια αυτά έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Τα ζώδια της Γης θέλουν μια σταθερή σχέση ενώ τα ζώδια του Αέρα θέλουν ανανέωση και πιο χαλαρές καταστάσεις! Με τα ζώδια του Νερού, η σχέση θα είναι κάπως “χλιαρή”, γιατί τα ζώδια της Γης δεν καταλαβαίνουν τον ρομαντισμό και τις ευαισθησίες που έχουν τα ζώδια του Νερού. Η αίσθηση που θα αποκομίσουν τα ζώδια της Γης θα είναι ότι οι σύντροφοί τους δεν είναι καθόλου ρεαλιστές, ενώ τα ζώδια του Νερού θα έχουν την εντύπωση ότι τα συναισθήματά τους δεν βρίσκουν ανταπόκριση.

Ζώδια του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι)

δίδυμοι--ζώδια-ταιριάζουν ζυγός-ζώδια-ταιριάζουν υδροχόος-ζώδια-ταιριάζουν

Τα ζώδια του Αέρα αναζητούν ένα ταίρι που θα τους εξιτάρει στο μυαλό αλλά θα τους γοητεύει και εμφανισιακά! Οι ερωτικές τους σχέσεις βασίζονται στην επικοινωνία και πραγματικά έχουν ταλέντο στο φλερτ, γιατί με την ευχάριστη και κοινωνική προσωπικότητά τους κερδίζουν αμέσως τις εντυπώσεις! Τους αρέσει να ζουν νέες ερωτικές περιπέτειες και δεν μπορούν τις καταπιεστικές σχέσεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι ακόμα και όταν χωρίσουν με το ταίρι τους δεν χάνουν την επαφή ή την εκτίμησή τους για αυτό.

Ταιριάζουν με: Στα ζώδια του Αέρα αρέσει να γνωρίζουν ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από αυτούς και έχουν την ευκολία να προσαρμόζονται εύκολα και γρήγορα σε νέες ερωτικές σχέσεις. Ωστόσο χάνουν εύκολα το ενδιαφέρον τους και μπορεί να γοητευθούν από κάποιο άλλο άτομο αν διαπιστώσουν ότι δεν ταιριάζουν με αυτό που είναι τώρα. Ο καλύτερος συνδυασμός για μια ερωτική σχέση είναι να συνδυαστούν τα ζώδια αυτά μεταξύ τους, λόγω ομοιότητας του χαρακτήρα τους. Επίσης, πολύ καλός συνδυασμός είναι και με τα ζώδια της Φωτιάς. Μια τέτοια σχέση είναι πολύ εκρηκτική και αποτελεί πηγή έμπνευσης και για τα δύο ζώδια!

Δεν ταιριάζουν με: Η σχέση με τα ζώδια του Νερού και τα ζώδια του Αέρα έχει ενδιαφέρον γιατί θα βοηθήσει τους τελευταίους να ξεδιπλώσουν τα συναισθήματά τους και να βάλουν λίγο ρομαντισμό στη ζωή τους, ωστόσο στο τέλος θα τους φανεί γλυκανάλατη η συμπεριφορά των ζωδίων του Νερού. Από την άλλη, τα ζώδια του Νερού θα πιστέψουν ότι τα ζώδια του Αέρα δεν είναι για κάτι σοβαρό, εξ’ αιτίας των πολλών αλλαγών στη συμπεριφορά και στη διάθεση των τελευταίων. Η σχέση με τα ζώδια της Γης θέλει πολύ προσοχή, γιατί τα δύο στοιχεία έχουν πολύ διαφορετικό χαρακτήρα και αργά ή γρήγορα θα επέλθει ρήξη. Γενικά, η συνύπαρξή τους είναι αρκετά δύσκολη και ψυχοφθόρα και για τους δύο.

Ζώδια του Νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθείς)

ιχθείς-ζώδια-ταιριάζουν σκορπιός-ζώδια-ταιριάζουν καρκίνος-ζώδια-ταιριάζουν

Τα ζώδια του Νερού είναι συναισθηματικά και έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται και να συμπονούν τους ανθρώπους γύρω τους. Θέλουν στο πλάι τους έναν σύντροφο που θα τους συγκινεί συναισθηματικά και θα τους φροντίζει, ενώ παράλληλα θα τους στηρίζει στις προσωπικές τους επιδιώξεις. Τα βασικά χαρακτηριστικά τους είναι ο ρομαντισμός και η τρυφερότητα και όταν ερωτεύονται τα δίνουν όλα, πολλές φορές υπερβάλλοντας!

Ταιριάζουν με: Προφανώς ένας πολύ καλός συνδυασμός είναι όταν ένα ζώδιο του Νερού συνάπτει σχέση με ένα ζώδιο του ίδιου στοιχείου. Η σχέση αυτών των ζωδίων θα έχει πολύ αγάπη, τρυφερότητα και πάθος! Τα δύο ζώδια θα αντιλαμβάνονται το ένα το άλλο και δεν θα κουραστούν από το πολύ συναίσθημα. Επίσης, πολύ καλός συνδυασμός είναι και με τα ζώδια της Γης. Αν και τα ζώδια της Γης σκέφτονται πιο λογικά και πρακτικά, εντούτοις μπορούν να κάνουν τα ζώδια του Νερού να νιώσουν ασφάλεια και σιγουριά πλάι τους!

Δεν ταιριάζουν με: Με τα ζώδια της Φωτιάς θα δημιουργηθεί μια σχέση με έντονο πάθος, το οποίο δυστυχώς δεν θα κρατήσει για πολύ. Τα ζώδια του Νερού θα τονώσουν τον εγωισμό των ζωδίων της Φωτιάς, τα οποία με την διάθεση τους να επιβάλλονται θα απογοητεύσουν τα ευαίσθητα συναισθήματα του Καρκίνου, του Σκορπιού και του Ιχθύ.

Ζώδια της Φωτιάς (Κριοί, Λέοντες και Τοξότες)

τοξότης-ζώδια-ταιριάζουν κριός-ζώδια-ταιριάζουν λέων-ζώδια-ταιριάζουν

Η κινητήριος δύναμη στα ζώδια αυτά είναι ο έρωτας, ο οποίος αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας για αυτά. Ερωτεύονται με πάθος και τις περισσότερες φορές κεραυνοβόλα και γενικά τα δίνουν όλα χωρίς φόβο (αλλά με πολύ πάθος!) Το ταίρι που θέλουν να έχουν στο πλάι τους είναι αυτό που θα τους θυμίζει πόσο μοναδικοί είναι. Επίσης, το άτομο που θα έχουν πλάι τους θα πρέπει μεν να το θαυμάζουν, αλλά και να τους κρατά σε διαρκή εγρήγορση. Ο εγωισμός τους είναι ένα πρόβλημα για την ερωτική τους ζωή, όμως τα ζώδια της φωτιάς μένουν αξέχαστα σε όποιον περάσει έστω και για λίγο από αυτήν!

Ταιριάζουν με: Ίσως το καλύτερο ταίρι που μπορούν να έχουν αυτά τα ζώδια είναι ένα ταίρι του ίδιου στοιχείου. Η σχέση των ζωδίων της Φωτιάς είναι φλογερή και εκρηκτική, γεμάτη πάθος και έρωτα! Με λίγη προσπάθεια μπορούν να ταιριάξουν και με τα ζώδια της Γης, διαμορφώνοντας μια συμπληρωματική σχέση. Τα ζώδια της Φωτιάς θα μεταδώσουν λίγο από τον ενθουσιασμό τους και τη σπιρτάδα τους στα ζώδια της Γης και αυτά με τη σειρά τους θα μετριάσουν λίγο τον παρορμητισμό του Κριού, του Λέοντα και του Τοξότη!

Δεν ταιριάζουν με: Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξετε με τα ζώδια του Νερού, γιατί πιθανότατα τα ζώδια της Φωτιάς θα νιώσουν ένα κενό μέσα τους κατά την σχέση και θα χάσουν την υπομονή τους. Τα απότομα συναισθηματικά ξεσπάσματα των ζωδίων του Νερού και ο αυθορμητισμός των ζωδίων της Φωτιάς δεν είναι γερά θεμέλια για μια μακρόχρονη σχέση. Με τα ζώδια του Αέρα μπορεί να γίνει ένας εφήμερος μεν, αλλά πολύ δυνατός ερωτικός συνδυασμός που αξίζει να τον ζήσετε για όσο κρατήσει. Το δυνατό πάθος βέβαια θα σβήσει το ίδιο εύκολα όπως θα φουντώσει και αργά ή γρήγορα θα προσγειωθούν και οι δύο στην πραγματικότητα.

Γενικά, αυτό που αξίζει να θυμάστε είναι ότι τα ζώδια του ίδιου στοιχείου, (Φωτιά, Νερό, Αέρας, Γη) ταιριάζουν καλά μεταξύ τους επειδή καταλαβαίνουν το ένα το άλλο και επειδή έχουν περίπου τον ίδιο χαρακτήρα. Ενδιαφέρον έχουν και οι σχέσεις ανάμεσα σε ζώδια που απέχουν 5 μήνες, δηλαδή πέντε ζώδια στη σειρά. Παράδειγμα Αιγόκερως με Λέοντα. Οι πιο δύσκολες σχέσεις είναι αυτές των ζωδίων που απέχουν 6 μήνες ή αλλιώς 6 ζώδια στη σειρά πχ Αιγόκερως με Καρκίνο. Και για να μην ψάχνετε, η σειρά των ζωδίων στον ζωδιακό κύκλο είναι η εξής:

1. Κριός
2. Ταύρος
3. Δίδυμοι
4. Καρκίνος
5. Λέων
6. Παρθένος
7. Ζυγός
8. Σκορπιός
9. Τοξότης
10. Αιγόκερως
11. Υδροχόος
12. Ιχθείς

Με το σημερινό μας άρθρο ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να βρείτε το ταίρι που σας ταιριάζει και να μην βρεθείτε σε καταστάσεις όπως ο συμπαθής Ιπποπόταμος της παρακάτω φωτογραφίας!

Ζώδια-Ανέκδοτο


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: