Εξαγωγή υπηρεσιών σαν εναλλακτική στις μειωμένες θέσεις εργασίας

Με τον τομέα της εργασίας να αποτελεί πλέον το χειρότερό μας εφιάλτη, η στροφή των μακροχρόνια ανέργων, τουλάχιστον όσων έχουν λάβει κατάρτιση τέτοια που να τους επιτρέπει την εξ αποστάσεως εργασία, στην freelance απασχόληση είναι μεγάλη και ένα ποσοστό από αυτούς βλέπει την εξαγωγή των υπηρεσιών τους σαν εναλλακτική στις μειωμένες θέσεις εργασίας.

Το να εργαστεί ένας τεχνίτης ή, άλλος εργαζόμενος με πρακτική εξάσκηση προϋποθέτει οπωσδήποτε φυσική παρουσία, την μετάβασή του στο χώρο απασχόλησης. Όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με τους εργαζόμενους σε τομείς της ζωής μας που επιτρέπουν είτε πνευματική εργασία είτε γνώσεις των νέων τεχνολογιών, internet κ.λπ. Έτσι, μπορεί κανείς να διαμένει στην Αθήνα, επί παραδείγματι, αλλά να προσφέρει υπηρεσίες μετάφρασης στη Θεσσαλονίκη και να αποστέλλει τα εκτελούμενα project με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Επίσης είναι δυνατόν ένας γραφίστας να εκτελεί δημιουργική εργασία στο χώρο του και να ανεβάζει το αποτέλεσμα σε ένα FTP server του εργοδότη ή, στο internet cloud ακόμα και να το στέλνει με ηλεκτρονική ταχυδρομείο ή, μέσω κάποιου από τους συνηθέστερους messengers! Το ίδιο ισχύει, βέβαια, και για τους σχεδιαστές ιστότοπων, eshop ή, κάθε είδους διαδικτυακού σχεδιασμού και εφαρμογής, ενώ πλέον είναι πολύ συνηθισμένο κι ένας administrator, ένας διαχειριστής των ηλεκτρονικών συστημάτων μιας επιχείρησης να εγκαθιστά στα μηχανήματα στον τόπο εργασίας λογισμικού τέτοιου που να του επιτρέπεται η απομακρυσμένη πρόσβαση και εργασία σε υπολογιστές που βρίσκονται στην πραγματικότητα χιλιόμετρα μακριά από το γραφείο ή, το σπίτι του.





Αντιλαμβάνεται κανείς πως με μία ευρυζωνική internet σύνεση, την κατάλληλη τεχνογνωσία και τον απαραίτητο προγραμματισμό χρόνου μπορεί πια να εργαστεί εξ αποστάσεως και να καλύψει εν μέρει ή, πλήρως τις ανάγκες του σε εισόδημα!

Στο ερώτημα, πώς βρίσκει κανείς τέτοιες συνεργασίες και πώς πληρώνεται κάθε φορά, η απάντηση βρίσκεται στους όχι και τόσο δαιδαλώδεις διαδικτυακούς τόπους αναζήτησης εργασίας και freelance απασχόλησης. Οι ιστότοποι guru.com, odesk.com, freelancer.com είναι μερικοί από τους πιο γνωστούς σε όσους έχουν ήδη εντρυφήσει στο νέο εργασιακό περιβάλλον της online εργασίας, με τα project που ζητούν contractors συνήθως να είναι αυτοτελή, ενώ δεν λείπουν και οι διαρκείς συνεργασίες! Η πληρωμή ποικίλει, αλλά είναι στο 99% των περιπτώσεων εξασφαλισμένη. Το ποσό που θα συμφωνήσουν οι δύο πλευρές δεσμεύεται από τον ενδιάμεσο (το portal) και με την έγκριση της εργασίας αποδεσμεύεται για το λογαριασμό του εκτελούντα την εργασία. Φυσικά δεν χρειάζεται να αναφερθεί πως ειδικά για τα μεγάλα διεθνή site η γνώση τουλάχιστον της αγγλικής γλώσσας σε προχωρημένο επίπεδο είναι πρώτο ζητούμενο!


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: