8 τρόποι να εκτυπώσετε επαγγελματικά το βιογραφικό σας

Εκτός από το ηλεκτρονικό βιογραφικό, κάθε υποψήφιος θα πρέπει να έχει και μια έντυπη έκδοση του βιογραφικού του, το οποίο είναι και ένας τρόπος να δείξετε τον επαγγελματισμό σας. Μην υποθέσετε ότι αυτός που θα σας πάρει τη συνέντευξη θα έχει απαραίτητα μια έντυπη έκδοση του βιογραφικού σας, οπότε πρέπει να έχετε πολλά βιογραφικά τυπωμένα ακόμα και αν πρόκειται να δείτε μόνο ένα άτομο. Καθώς το βιογραφικό σας είναι το πρώτο πράγμα που θα δει ένας πιθανός εργοδότης σας πριν σας πάρει συνέντευξη, είναι σημαντικό να το τυπώσετε με τρόπο που θα είναι ελκυστικό στο μάτι και επαγγελματικό, και στο σημερινό άρθρο σας δείχνουμε πώς να το κάνετε αυτό.

Εκτυπώνοντας ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Χαρτί – Χρησιμοποιήστε χαρτί υψηλής ποιότητας. Μπορείτε να αγοράσετε ειδικό χαρτί για βιογραφικά, το οποίο είναι λίγο πιο παχύ από το κανονικό χαρτί του εκτυπωτή. Αν και είναι πιο ακριβό από το κανονικό χαρτί, θα κάνει άμεση εντύπωση στους πιθανούς εργοδότες.

Όχι χρώματα – Αν δεν δίνετε συνέντευξη για μια δημιουργική θέση, θα πρέπει να εκτυπώσετε μόνο με μαύρο μελάνι. Αποφύγετε τον πειρασμό να προσθέσετε έγχρωμες γραμματοσειρές στο βιογραφικό σας, γιατί φαίνεται αντιεπαγγελματικό και κάνει το βιογραφικό πιο δύσκολο στο να διαβαστεί. Αποφύγετε τον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε αποχρώσεις του γκρι.

Χρησιμοποιήστε έναν ποιοτικό εκτυπωτή – Το υψηλής ποιότητας χαρτί και το εξαιρετικό περιεχόμενο δεν θα βοηθήσουν εάν εκτυπώσετε το βιογραφικό σας σε έναν εκτυπωτή χαμηλής ποιότητας. Εκτυπώστε το βιογραφικό σας με έναν εκτυπωτή λέιζερ, αν είναι δυνατόν, γιατί τα βιογραφικά που εκτυπώνονται με αυτούς τους εκτυπωτές έχουν μελάνι που δεν μουτζουρώνει εύκολα και που δεν θα τρέξει τόσο εύκολα αν βραχεί.

Φροντίστε να είναι ατσαλάκωτο – Κρατήστε το βιογραφικό σας χωρίς τσακίσματα, αποφεύγοντας τυχόν ζάρες ή χτυπήματα στο χαρτί. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να το μεταφέρετε σε έναν σκληρό, παχύ φάκελο. Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό φάκελο για βιογραφικά, ένας κανονικός θα είναι μια χαρά.

Μην χρησιμοποιήσετε περίεργες γραμματοσειρές – Χρησιμοποιήστε τις κλασικές επιχειρηματικές γραμματοσειρές όπως Helvetica, Ariel, Times New Roman. Αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλες γραμματοσειρές, εφ ‘όσον είναι δυνατόν να αναγνωσθούν και δεν μπλέκονται με το κείμενο, αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε πολλές και διάφορες γραμματοσειρές. Αποφύγετε τη χρήση φανταχτερών γραμματοσειρών και μην χρησιμοποιήσετε ποτέ την Comic Sans!

Μορφοποίηση – Υπάρχει μια ποικιλία μορφών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το βιογραφικό σας. Ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε μια μίξη από μορφές, θα πρέπει να αποφευχθεί η δημιουργία μιας μορφής που είναι εντελώς μοναδική ή διαφορετική. Η πρακτική αυτή δεν θα σας κάνει να φαίνεστε δημιουργικοί, αλλά θα σας κάνει να ξεχωρίζετε για λάθος λόγους. Διατηρήστε τον επαγγελματισμό σας, χρησιμοποιώντας μια τυποποιημένη μορφή βιογραφικού.

Οπτικά ελκυστικό – Το βιογραφικό σας θα πρέπει να είναι συνεπές σε ολόκληρο το έγγραφο. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε περισσότερους από έναν τύπους μορφοποίησης, γιατί φαίνεται ακατάστατο και θα προκαλέσει σύγχυση. Αν το βιογραφικό σας εκτείνεται σε πολλές σελίδες, βεβαιωθείτε ότι η μορφοποίηση είναι η ίδια σε κάθε σελίδα.

Εκτύπωση – Εκτυπώστε μόνο στη μία πλευρά του χαρτιού. Μπορεί να είναι δελεαστικό να εκτυπώσετε ένα πολυσέλιδο βιογραφικό στο εμπρός και πίσω μέρος του χαρτιού για να εξοικονομήσετε χρήματα (ή δέντρα). Ενώ η πρόθεση είναι καλή, η πρακτική αυτή θα καταστήσει δύσκολο για κάποιον να διατρέξει το βιογραφικό σας, και φαίνεται αντιεπαγγελματική.


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα: