8 ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε στη συνέντευξη

Όταν δίνετε μια συνέντευξη, σίγουρα θα ακούσετε προς το τέλος την εξής ερώτηση: “Θέλετε να ρωτήσετε κάτι;”. Μπορεί να μην το ξέρετε, αλλά αυτή είναι πραγματικά μια από τις πιο σημαντικές ερωτήσεις της συνέντευξης.

Αυτή η ερώτηση είναι καλή ευκαιρία όχι μόνο για να ξεχωρίσετε στα μάτια του εργοδότη, αλλά και να μάθετε καλύτερα αν αυτή η θέση είναι πραγματικά ένα κατάλληλη για σας. Ίσως μπείτε στον πειρασμό να πείτε κάτι όπως, “Όχι, είμαι καλυμμένος ” ή, ακόμα χειρότερα, ίσως ρωτήσετε για το μισθό, τα επιδόματα και τις διακοπές. Μην το κάνετε! Ερωτήσεις σχετικά με αυτά τα πράγματα θα φανούν πολύ εγωκεντρικές σε έναν εργοδότη και δεν πρέπει να τις πείτε κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης.

Οπότε λοιπόν, μένει το ερώτημα του τι να ρωτήσετε. Υπάρχει μια στρατηγική που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε όταν έχετε την ευκαιρία να υποβάλετε ερωτήσεις. Εδώ είναι οι τέσσερις στόχοι που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας:

-Να συνδεθείτε με τον εργοδότη
-Να μάθετε για την κουλτούρα της εταιρείας
-Να κατανοήσετε τις προκλήσεις της εταιρείας
-Να κλείσετε τη συνομιλία

Τώρα που ξέρετε ποιοι είναι οι στόχοι σας, μπορείτε να ξεκινήσετε να κάνετε ερωτήσεις. Εδώ είναι οι οκτώ σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να ρωτήσετε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης:

Ερωτήσεις για σύνδεση

-Πώς καταλήξατε να εργάζεστε εδώ;
-Τι σας αρέσει περισσότερο στη δουλειά αυτή;

Ερωτήσεις σχετικά με την κουλτούρα της εταιρείας

-Ποιος ήταν ο πιο επιτυχημένος εργαζόμενος που εργάστηκε εδώ και γιατί;
-Ποιος ήταν ο πιο αποτυχημένος εργαζόμενος που εργάστηκε εδώ και γιατί;

Ερωτήσεις σχετικά με τις προκλήσεις στην εταιρεία

-Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που θα αντιμετωπίσει η εταιρεία φέτος;
-Τι μπορώ να κάνω ώστε να υπάρξει μετρήσιμη διαφορά φέτος;

Ερωτήσεις για το κλείσιμο της συνομιλίας

-Υπάρχει κάτι για στην παρελθοντική εμπειρία μου που θα αλλάζατε ώστε να ήμουν πιο κατάλληλος για την θέση αυτή; (με χαμόγελο)
-Ποια είναι τα επόμενα βήματα της διαδικασίας;

Αυτές οι ερωτήσεις είναι κατάλληλες για να τις χρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά που θα είστε σε μια συνέντευξη. Καλή σας επιτυχία!


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα: