5 τρόποι να κάνετε τον χώρο εργασίας σας πιο αποδοτικό

Οι εργάσιμες ημέρες έχουν γίνει μεγαλύτερες από ό,τι ήταν. Ο χρόνος στο γραφείο μπορεί να είναι ως το βράδυ ή πιθανόν να πάρετε δουλειά για το σπίτι. Αντίθετα απ’ ό,τι σκέφτεστε, ο ένοχος δεν είναι συνήθως ο μεγάλος φόρτος εργασίας. Συχνά, ο χρόνος σας καταλαμβάνεται από παράγοντες που μπορεί να είναι δύσκολο (αλλά όχι αδύνατο) να ελέγξετε. Στο σημερινό μας άρθρο θα ασχοληθούμε με το πώς μπορείτε να κάνετε το χώρο εργασίας σας πιο αποδοτικό ώστε να αποφύγετε να πάρετε δουλειά για το σπίτι ή να δουλεύετε ως το απόγευμα. Οι προτάσεις μας δεν απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν διοικητικά πόστα, αλλά και σε όσοι είναι νέοι σε μια δουλειά, καθώς μπορούν να κάνουν προτάσεις προς την ηγεσία ώστε να βελτιώσουν την απόδοση του γραφείου.

1. Αντιστοιχίσετε κάθε εργασία στο άτομο με τις κατάλληλες δεξιότητες

Όταν προκύπτει μια νέα δουλειά, οι περισσότεροι σκέφτονται: «Ποιος από το προσωπικό μου έχει το χρόνο να το αναλάβει;” Αυτό δεν είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να παρθεί μια απόφαση.

Ο σωστός τρόπος για να προσεγγίσετε αυτό το θέμα – ακόμη και όταν ο χρόνος είναι η ουσία – είναι να ρωτήσετε: «Ποιος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να αναλάβει τη δουλειά;” Αυτό θα εξοικονομήσει χρόνο για τους συναδέλφους σας, θα προκαλέσει λιγότερη απογοήτευση και θα εξηγεί για ποιο λόγο πήρε κάποιος τη δουλειά.

2. Περιορίστε τα meetings

Ας το παραδεχτούμε: Εκτός και αν είναι απαραίτητο να συναντήσετε έναν πελάτη ή μια σημαντική συνάντηση, 9 φορές στις 10, οι συναντήσεις δεν πετυχαίνουν αυτό που έχουν σκοπό. Μερικά θέματα μπορούν να διευθετηθούν μέσω e-mail και άλλα ​​από το τηλέφωνο. Τα meetings διακόπτουν τους ανθρώπους από την εργασία τους.

3. Συστηματοποιείστε τις διαδικασίες για να σώσετε χρόνο

Μπορεί να υπάρχουν τρόποι για να κάνετε κάποια πράγματα στην εταιρεία σας που καταλαμβάνουν πολύ χρόνο. Αν και δεν υπάρχει πάντα μια καλύτερη λύση, υπάρχουν επιλογές που μπορούν να γλυτώσουν από τους εργαζόμενους πολύ χρόνο και να τους ελευθερώσει να κάνουν άλλες δουλειές. Θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο μικρό όσο η συντόμευση μιας αναθεώρησης ή τόσο μεγάλο όσο η αγορά ενός νέου λογισμικού.

4. Βρείτε ένα ήσυχο μέρος χωρίς διακοπές για να εργαστείτε

Αυτό αναφέρεται σε εκείνους τους συναδέλφους που διακόπτουν την εργασία σας για να συζητήσουν προσωπικά θέματα. Οι περισσότεροι άνθρωποι λειτουργούν καλύτερα σε ένα περιβάλλον χωρίς πολύ θόρυβο. Τα μικρά γραφεία το καθιστούν δύσκολο να επιτευχθεί ουσιαστική δουλειά. Η ανοιχτή φυσική διάταξη που έχουν πολλά γραφεία σήμερα, δημιουργούν μια ανοικτή πρόσκληση για τους συναδέλφους να διακόπτουν τους άλλους.

Μπορείτε να βάλετε ακουστικά ή να έχετε ένα σημάδι “μην ενοχλείτε”, αλλά δεν πιάνει πάντα. Οι διευθυντές πρέπει να παρέχουν περιβάλλοντα που ευνοούν την παραγωγή ποιοτικής εργασίας.

5. Προσδιορίστε πότε οι άνθρωποι πρέπει να αλλάζουν έδρα εργασίας

Οι εταιρείες αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η εργασία από το σπίτι τους εξοικονομεί χρήματα και αυξάνει σημαντικά την παραγωγικότητα. Οι εργαζόμενοι που εργάζονται από το σπίτι τείνουν να πετυχαίνουν περισσότερα από τους ομολόγους τους που κάθονται σε ένα γραφείο. Αυτό οφείλεται κυρίως στην έλλειψη των ενοχλήσεων στο γραφείο που αναφέρονται παραπάνω και τον επιπλέον χρόνο που εξοικονομούν οι άνθρωποι γλυτώνοντας τη μετακίνηση προς τη δουλειά. Επίσης, τα επαγγελματικά ταξίδια δεν είναι πάντα αναγκαία, δεδομένου ότι είναι κοστίζουν σε χρήμα και χρόνο.

Υπάρχουν πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι σε ένα γραφείο. Κανείς δεν φαίνεται να έχει αρκετό χρόνο για να κάνει τη δουλειά του, αλλά υπάρχει πληθώρα πραγμάτων που μπορούν να κάνουν οι υπεύθυνοι για να το περιορίσουν αυτό.

Οι προτάσεις αυτές όχι μόνο θα ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους αλλά θα αυξήσουν και το ηθικό τους, πράγμα που μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα και θα μειώσει το κόστος, ευνοώντας άμεσα μια εταιρεία.


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα: