5 Πράγματα που δε πρέπει να βάλετε στο Βιογραφικό σας

Λίγο πολύ οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε τι πρέπει να συμπεριλάβουμε στο βιογραφικό μας. Αυτό που δε γνωρίζουμε όμως, είναι πράγματα που θα πρέπει να αποφύγουμε να συμπεριλάβουμε πάση θυσία.

Μπορεί να μη το γνωρίζετε, αλλά ο τρόπος με τον οποίο γράφουμε βιογραφικά πλέον και το τι πρέπει να συμπεριλαμβάνουν, έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Ας προχωρήσουμε παρακάτω, για να δούμε τι μπορεί να ωθήσει κάποιον στο να πετάξει το βιογραφικό σας χωρίς καν να το κοιτάξει:

1 – Φωτογραφία

Ανάλογα με τη δουλειά για την οποία κάνετε αίτηση, θα πρέπει είτε να συμπεριλάβετε είτε να αποφύγετε τη χρήση φωτογραφίας. Στις περισσότερες θέσεις καλό θα ήταν να συμπεριλάβετε μια φωτογραφία προσώπου, όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο.

Αν όμως κάνετε την έρευνά σας και θέλετε να κάνετε αίτηση για μια θέση, σε μια πιο “κλειστή” εταιρεία, θα πρέπει να την αποφύγετε, για να μην υπάρχει η υπόνοια ότι πήρατε τη θέση για λόγους χρώματος, εθνικότητας ή εξωτερικής εμφάνισης.

2 – Έγγαμος ή και παιδιά

Ποτέ μην αναφέρετε στο βιογραφικό σας, αν είστε παντρεμένοι και αν έχετε παιδιά. Υπάρχουν πολλά αρνητικά σε μια τέτοια δήλωση.

Αρχικά αν δηλώσετε πως εχετε παιδιά, αυτό σημαίνει για τον εργοδότη σας ότι θα παίρνετε πολλές άδειες, θα πρέπει να έχετε ευέλικτο ωράριο για τα παιδιά και άλλα. Κάτι τέτοιο δε συμφέρει καθόλου τον εργοδότη, οπότε είναι πολύ πιθανο να μη σας προσλάβει, μόνο και μόνο επειδή έχετε παιδιά (ειδικά αν είστε νέα μητέρα).

Επίσης, γενικά καλό θα ήταν να μην αναφέρετε αν είστε παντρεμένοι. Αυτό διότι αν είστε νεόπαντροι, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι πιθανό να μείνει έγκυος η γυναίκα μετά και να πρέπει να της χορηγηθεί ειδική άδεια και επιδομα.

3 – Χόμπυ

Τις περισσότερες φορές τα χόμπυ, δεν έχουν πολύ σχέση με τη δουλειά που ζητάτε, οπότε καλό θα ήταν να τα αφήσετε εκτός βιογραφικού και να μη κουράζετε τον υπεύθυνο. Αν θέλετε να δείξετε ότι έχετε σφαιρικές γνώσεις και ενδιαφέροντα, καλύτερα να το αναφέρετε στη συνέντευξη εν συντομία.

Αν η δουλειά έχει σχέση με κάποιο χόμπυ σας, φυσικά καλό θα είναι να το αναφέρετε, αλλά μόνο σε αυτη τη περίπτωση.

4 – Πολιτική ή θρησκευτική αναφορά

Είτε έχετε εμπλακεί, είτε όχι σε θρησκευτικές ή πολιτικές οργανώσεις, ποτέ μην αναφέρετε κάτι τέτοιο, ούτε στο βιογραφικό, ούτε στη συνέντευξη. Γενικά, αποφύγετε ευαίσθητα θέματα συζήτησης όπως τα παραπάνω.

Είναι προφανές, ότι με την αναφορά ενός από τα παραπάνω, μπορεί να βρεθείτε σε έναν υπεύθυνο, οποίος έχει άλλες βλέψεις και να μη σας προσλάβει λόγω αυτού.

5 – Δουλειές που κάνατε στο μακρινό παρελθόν

Παραλείψτε από το βιογραφικό σας δουλειές που είχατε κάνει 10 χρόνια (ή και περισσότερο) πριν. Αφενός είναι πριν πολύ καιρό, οπότε και να έχετε κάποιες δεξιότητες ακόμα, ο εργοδότης δε θα τις λάβει υπόψιν του και αφετέρου η τεχνολογία αλλάζει τόσο γρήγορα, που τα πράγματα στις περισσότερες δουλειές, 10 χρόνια πριν δεν είχαν καμία σχέση με σήμερα.


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα: